Sluitingsrit

Dubbel / lebbud …

De bladeren zijn aan het vallen, terrasstoelen zijn verdwenen uit het straatbeeld en we maken het binnen warm en gezellig …. MAAR …Eerst nog onze allerlaatste rit van seizoen nummer 9 afwerken uiteraard!
Rond 13:30 verzamelt er zich voor de laatste maal dit seizoen een bontje mengeling van koersfietsen, MTB’s, stadsfietsen en zelfs enkele tandems met, al dan niet voorzien van enkele tri-coloren hoeden en/of mutsen, Bleu Boyers aan onze vertrouwde HH parking …. Dé vertrekplaats om onze YM 2017 in een soort van verrassingsaanval te gaan ophalen …
De recent en onverwachte ontwikkelingen in de top van het klassement doen zelfs onze voorzitter even twijfelen …. moeten we nu richting Molenberg of Moortelstraat enne waar woont den Herman dan weer juist ??
Onder gps-begeleiding van Alain bereikt de groep (via nieuwe bloemenwijk en Kouterhoek) van ongeveer 24 reeds goed ingepakte -tegen koude en regen- groep huisje wel te vree van Herman & Marita. Ondanks onze guerrilla en verrassing tactiek blijkt er ten huize Andries toch wel wat geanticipeerd te zijn, want in de mooi versierde garage met heroïsche fiets-foto’s en ..jaja GELE servieten wacht ons nog wat lekkers … er werden ter gelegenheid van de kampioenstitel zelfs twee gele parkieten aangekocht .. ???????? waarschijnlijk zitten die beestjes daar al 9 jaar te wachten ….(?)
Eerst nog enkele mooie en recht uit het hart speeches van zowel Raf als Herman, de overhandiging van de gele trui, foto’s, … en dan smullen van lekkere pannenkoeken en gerstenat … (super bedankt hiervoor!) tijdens de speech krijgen we nog het gezelschap van tijdrijder kampioen Nico, die -weliswaar te laat aan de HH- only the lonely zijn opwachting bij onze Luc DW stond te maken … te snel hé Nico!
Kompaan en broeder van het eerste uur Mark M komt later ook nog zijne maat en troepen versterken, zodat we uiteindelijk rond 15:00 definitief vertrekkensklaar zijn … aangevoerd door de man in vorm Biet rijden we via Haasdonk en Melsele richting Beveren.. een kort ritje dat mogelijk door de mieserende regen zowaar nog meer werd ingekort.
Veilig en wel bereiken we onze tweede stop en activiteit Den Dropshot waar we de ballen eens goed zullen laten rollen…. Eerst nog wat professionele uitleg van de EX Belgisch kampioen en starten maar …. Al snel blijken er enkele natuurtalenten in de groep aanwezig te zijn en die gooien met gemak 140 kegels per spelletje bij elkaar.
De sfeer zit er goed in en omdat onze Frank Maes ook dezelfde dag jarig is (hiep hiep hoera!!), beslissen we om eerst nog een stop in te plannen in Café de Roos!
Aan de Watermolen in Beveren, rijden enkele door 50-jarigen feest verplichtingen, richting Watermeulen … de rest van de groep splits richting Haasdonk.

De verslaggeving (met dank aan Raf) van het verdere avond- verloop vinden jullie hierna;

Na de Bowling volgde een stukske tegenwind richting Kruibeke – het was niet duidelijk of sommigen last begonnen te krijgen van de wind of van iets anders, maar na 15 minuten arriveerden we in Haasdonk bij de Roos. De Belgen waren nog maar 4 min bezig en hadden reeds gescoord. Ook jarige Frank scoorde met brio, want hij deed er ene op en dat smaakte zoet. Dank u wel Frank en proficiat !... Omdat de Belgen ondertussen op achterstand gekomen waren, moest dit nog ff doorgespoeld worden om daarna vaart te zetten naar Kruibeke.

Onze YM2017 zette hem op kop van het peloton en de zangkoren begonnen de ode aan onze kampioen te zingen uit volle borst. We arriveerden rond 19u in de Kwartel, net op tijd voor den 2e time. Het hout ging op de stoof en het cafe werd verbouwd naar een gezellige eetgelegenheid… Iets later arriveerden de 15 Large – pizza’s, + 2 pakskes friet voor MDC en WB – die het niet zo op Italiaanse specialiteiten gemunt hebben. Het smaakte want in niet minder dan 20 minuten waren de 15 kartonnen dozen klaar voor de stoof… Tijd voor koffie ? Ja zeker… De kampioen verdient zijn toetje en daarom kwam Karina aandraven met een heerlijke gele kampioenen taart. Dat kon er nog net bij en zodanig hadden we een goede fond in het lijf om nog wat na te kaarten over het voorbij-gevlogen 2017 seizoen en het glas te heffen op onze nieuwe kampioen.


Tot slot willen we iedereen bedanken voor de fijne zon- en woensdagen op de fiets, de organisators van alle ritten, weekends, bevoorradingen en andere al dan niet culinaire verrassingen, de baankapiteins, de vele sponsors, sportdirecteur Marcel en ALLE anderen die hun steentje hebben bijgedragen tot een fantastisch 2017 BBC-seizoen!
Het is weer met een dubbel/lebbud gevoel afscheid nemen….
Vanaf nu kunnen er weer (persoonlijke en ploeg) nieuwe -sportieve- doelen worden gesteld … tot op de baan of in het veld …. Tot SPOEDIG en op naar een ongetwijfeld fantastisch 10-de (lustrum)seizoen !!!

Tot op 4 November op het kampioenenbal en nogmaals dikke proficiat Herman!

Sportieve groeten, Gunther VM.

09/10/17 18:17
Ik heb het zaterdagavond reeds gezegd, maar toen nog onder voorbehoud dat er niemand zou vallen ... :) 2017 is (en was) een van onze toppers ! Heel veel leuke activiteiten, super veel plezier gehad, ONE TEAM en een mooi kampioenschap met verdiende winnaar !

Op naar meer - op naar seizoen nr 10 !
Raf DC
09/10/17 19:29
Hoi fietsvrienden,

Alles was toppie zaterdag, mooie winnaar lekker veel bier lekker veel eten lekker warm vooral in de(Kwartel).Het goede gezelschap heeft iedereen aan meegewerkt uiteraard,kortom een dagje om weerom niet te vergeten. En dank aan het bestuur om alles in de goede richting te sturen en ons nog eens goed te verwennen.

Groeten Tom V H
Tom V H
10/10/17 19:25
Inderdaad een mooie afsluiter van een leuk gezellig en sportief seizoen, bedankt aan iedereen die hier heeft aan meegewerkt!! Ik kijk al uit naar de openingsdans op het kampioenenbal van Yellowman Herman en zijn Marita !


gr
Luc
LUC BL

Plaats een bericht
captcha