Zaamslag

Zondagochtend 08u.

Rit naar Zaamslag. Toegegeven, de Guldensporenslag had iets meer cachet, maar deze mocht er ook best wezen. Door een speling van het lot was het de eerste keer dat ik deze klassieker mee kon rijden, en ik heb het me geen moment beklaagd. Gewapend met een last-minute regenvestje, 2 semi-profs als kopmannen, en de Marcel om ons rugdekking te geven, ging het met onze compagnie tegen een strak tempo richting De Polders.

Volgens de voorafgaande tactische bespreking wachtten er ons maar liefst 3 vrije stukken, en gelukkig ook een moment van relatieve rust om even te bezinnen. De tegen/zijwind deed enkelen onder ons al naar adem happen, met enkele vreemde manoeuvres als gevolg. Gelukkig draaiden de beentjes snel soepel rond, en vond iedereen de juiste kadans.

Na 50 km doemde het eerste vrije stuk en ook het eerste stuk meewind voor ons op. Met topsnelheden van om en bij de 55km vlogen we de bevoorrading binnen. Dankbaar werd er gebruik gemaakt van de culinaire hoogstandjes. Ook de veldbussen konden gelukkig bijgevuld worden, hetgeen geen overbodige luxe bleek. Snel sprongen we terug op onze strijdrossen, en vervolgden onze route langsheen Vlaamse en Nederlandse wegen, gelukkig zonder dat de sluizen werden opengezet.

Een volgend vrije stuk werd beslist na een splijtende versnelling in den bocht, en vooraleer we goed en wel bekomen waren mochten we opnieuw vol aan de bak tijdens de laatste versnelling. De laatste kilometers en de felle wind begonnen hun tol te eisen, want het werd tandenknarsend stil in de loopgraven van het peloton. Zelfs het bataljon elite-soldaten van de orde der baankapiteins, had te kampen met zware verliezen gedurende deze laatste loodjes van onze mars. Maar zoals het echte kameraden betaamt, bereikten we samen de overwinning aan de Sterhoek vooraleer we afzwaaiden.

Een ritje voor in de geschiedenisboeken, met dank aan de Luc!
Sterke prestatie overigens van iedereen!!!!

18/06/18 13:55
Prachtige rit, lekker bevoorrading, mezelf nog eens goed kunnen uitleven, bijzonder geslaagde zondagvoormiddag!

Bedankt Luc!
sam s
19/06/18 13:24
De ganse dag genieten :
- van de rit met dito bevoorrading (tx Luc & Hilde)
- van de bespreking na de rit (Happy Birthday Luc !)
- van de platte rust (was welkom na pittige rit en 3 vrije stukken, maar evenzeer van genoten !!!)

Hopelijk volgend jaar weer Zaamslag !
Raf DC
19/06/18 17:09
Mis de ene topper na de andere zo te horen en te lezen! met nog steeds weerspannige knie als spelbreker,

gr
Luc
Luc BL
19/06/18 18:08
bedankt Luc en Hilde voor de lekkere kilometers en de nog lekkerdere rijstvlaai....
patje
20/06/18 15:19
Een knaller en vaste waarde op de kalender ... beuken tegen en in de wind... goed strak tempo... leuke ne veel versnellingen... perfecte afstand en nog betere bevoorrading (DANK U Hilde) en lekkere traktaties nadien (2x DANK U Luc).
Tot de volgende !!!
Gunther VM

Plaats een bericht
captcha