Moerbeke

Zondag 8.59u ...
Ondanks Sterhoek, Oud-KLJ en andere feestelijkheden staat er toch 25 man aan de start voor de GWF rit. Een korte briefing (rit naar Moers) en fluitsignaal voor start wordt gegeven. 1e bocht naar rechts (hoek Molenstraat/Hofstraat) was vergeten bij de briefing, maar gelukkig was er nog een wakkere baankapitein die het peleton veilig doorheen het eerste manoeuvre loodste.

Via Temse, bereikten we een 2e hindernis - kasseistrook aan manege QC-stables. Leuk voor velen, maar een marteling voor sommigen : JP heeft na zijn aanrijding met Werner niet enkel last van zijn gat, maar gezien buiig weer ook wat last van zijn rug. De Wim (ja dienen met 0 punten tot gisteren) heeft na de Kruibeekse Pijl, den draad eindelijk terug opgeraapt en kwam de benen testen, maar de kasseis waren daar niet mee ingecalculeerd...

Zonder een spatje nat en veel ander onverlaat bereikten we in Kastel den dijk naar Hamme. Daar stoof Marcel er vandoor op het voor hem aangelegd race-parcours beneden aan den dijk. Ondertussen was Werner de Guido aan de kop van het peloton komen aflossen, maar ook de tegenwind begon parten te spelen en dus was het op den duur boksen vooraan. Behalve voor de andere GWF-musketier - die had immers de voorbije week zijn tank van voldoende brandstof (mazout en andere) voorzien en reed als een pletwals naar huis. De laatst km ging onze Guido zelfs letterlijk door de knieën maar gelukkig was er nog zijnen camionette die hem kon oppikken en hem op de plaats van aankomst terug af te zetten.

Aan den Es werd er nog snel een vrije sprint uit de mouw getoverd waar er wat gebikkeld werd tussen jong en oud geweld op weg naar het gevang. Vandaar in snelvaart naar de sterhoek waar we op zoek moesten op de rommelmarkt naar onze ega's (velen waren spoorloos) en waar we allen werden vergast op een hartelijke boterham vanwege het Sterhoekkermis team. Dank u wel hiervoor.

De zon deed goed haar job en sommigen moesten uit voorzorg voor een verbrandde hoofdhuid zowaar schaduw gaan zoeken. Anderen hadden dan weer "problemen" met de bediening van Naomi en moesten met al hun benen onder tafel blijven zitten .... Een leuke sfeer om nog eens na te genieten (op kosten) van een geslaagde Kruibeekse Pijl....

Vanaf volgende week is er het drielijk dat start om 8.00u. Hopelijk blijven de weergoden ons goedgezind !

Ciao:
Raf

06/06/16 22:21
Ondertussen traditie - maar het blijft reuze ! Goed geprepareerd, ideale communicatie naar de baankapiteins en goed tempo !
De Guido zal mss nog wel eens bij zijn buurman in zwembad komen pissen, maar voor de rest zal dat wel overgaan zonder veel blazen !
Bedankt GWF voor mooie rit
Raf DC
08/06/16 13:14
Inderdaad korte briefing maar die werd wel door 1 BBC'er (ge kent hem wel want hij neemt wekelijks +/- 80% van het baan-afzet-werk kapitein :):)voor zijn rekening) gemist wegens Te Laat nvdr.

Maar inderdaad leuke en goed voorbereide rit! Enkel op het einde even GPGuido gemist.

Tot de volgende.
GVM

Plaats een bericht
captcha