Waasmunster (inkorten mogelijk)

Na onze hoogtestage van vorige week trekken we onder leiding van Sam richting Waasmunster voor onze jaarlijkse marathonrit.
Met dertien nestelen we ons in het spoor van het kopduo Sam en Bos die ons in deel 1 door gekend terrein loodsen regio Kruibeke, Bazel en Temse.
Met een beetje tegenwind en af en toe een klein hellingske blijkt het voor onze youngster Senne toch iets te snel te gaan.
Papa Raf neemt het besluit (om na een feestje gisterenavond) het toch een beetje rustiger aan te doen en kiest met zoonlief toch voor wat een gezapiger tempo en idem dito traject.

Na onze passage langs de Roomakker (waar onze Raf en zoon op een bankje aan een gezapig tempo een koekje aan het eten zijn) en omgeving, in Tielrode en een stukje dijken richting Hamme komen we voor een
gesloten Mirabrug te staan. MTB-parcours niet toegankelijk wegens Flandriencross. Spijtig maar niet getreurd, dan ineens maar richting Waasmunster.

Hier voor elk wat wils, een beetje singletracken, een beetje zandcrossen en veel wegelcrossen (den ene al iets vettiger dan de andere, maar met onze aangepaste bandendruk (dankzij kenner Marc) voor niemand een probleem natuurlijk).
Wat wel wat zorgt voor af en toe wat dikke benen en weinig adem is het vele vals plat tussen de velden en in de bossen.
Een koekje en een drinkske worden genuttigd voor we ons terug richting Kruibeke begeven.

Om de benen warm te houden doen we nog een Kattenbrugske en een Pismoleke (waar weeral blijkt dat onze Luc hoe meer km-ers hoe beter hij begint te rijden!)
Na onze ‘Frank en Guido bike wash’ (a zo blinken die velokes) rijden we vlug richting Cock om bij pot en pint terug wat op te warmen na een stevig ritje.
Wim en Erick blijken (na een avondje stappen) een miniritje gedaan te hebben en ook Raf en schoonbroer Marc hebben een mtbke gedaan.

Een rit om in te kaderen (merci Sam)!!

Volgende rit zondag is in Hoboken. Belangrijk: Afspraak om 09.0u aan de boot Veer Kruibeke

Eerste zondagrit na een geslaagd MTB weekend….
Dat de goesting groot is, kan je meten aan de opkomst , een dertien manschappen met inderdaad veel goesting…de buren zullen het geweten hebben…er staat zelfs al een huis te koop…

Waasmunster, inkorten mogelijk…

Na de verwennerij van vorige week deed Sam flink zijn best om toch een beetje in de buurt te komen van het ongelooflijk mooi parcours van de Hoge Kempen.
Na een tijdje vroeg de Frank zich af hoe we in Waasmunster zouden geraken want vooraleer we daar in de buurt waren deden we enkele rare kronkels een beetje uit de richting.
Maar Sam is niet van gisteren en wist dat er op zijn normaal traject een veldcross uitgestippeld lag, vandaar een beetje omweg om toch zeker de kaap van 60 km te overschrijden.
Dat het goed vertoeven is in Tielrode zullen Raf en Senne wel beamen, terwijl wij aan het afzien waren hadden beiden een tussenstop voor zichzelf ingepland op een bankje in het zonnetje.
Mooi vader en zoon….
Ter hoogte van de Mirabrug was het zover: geen doorkomen aan : cross in Hamme….zelfs de ultieme inbreng van enkele “poldercrossleden” ten spijt konden we rechtsomkeer maken.
Niet getreurd want terwijl we daar stonden konden we de gerestaureerde gebouwen bewonderen, alsook de gastvrouw die ons bekeek maar ons voorlopig niet uitnodigde om aan dat mooi terras aan de Durme te komen verpozen…bij velen viel de mond open van al dat schoon….
T’was de moment voor degenen die wilden inkorten, maar niemand wilde onder doen en allen zette de tocht verder zodat we dan toch uiteindelijk in Waasmunster geraakten.
Zand en regelmatig vals plat maakte toch dat er hard moest gestampt worden.
Dat er ook gewandeld wordt in het mooie bosgebied konden we aan de lijve ondervinden, dus dan toch een momentje om even op adem te komen.
De terugtocht werd ingezet en na enkele weken van afwezigheid aan de stoof van ons clubhuis wilden we wel wat proper aankomen.
De bikewash van de Guido en Frank werd getest en goedgekeurd, merci voor al dat water…moet niet altijd bier zijn hé !
Dat de bende van de Wim er ook waren hadden we vlug gehoord, en de werner in zijn zondagse kleren had puur uit gewoonte terug een ontbijtbuffet gaan verslinden.
Onze RaF met zijn schoonbroertje Mark plakten ook aan den toog met het zwaardere werk in de hand.
Veerle, alleen achter de toog, zag dat het goed was en kon eens alles geven nu onzen hoek aan de stoof goe gevuld was.

Bedankt voor de fantastische sfeer voor , tijdens en na de rit…

Mtb groet,

28/11/17 07:53
Jawadde zowaar een dubbelverslag!????
Grtz
Sam s

Plaats een bericht
captcha