Walsoorden

Zondag 1 september

GWF Rit Wachtebeke

De dag voor het nieuwe schooljaar staan 26 (25 + gastrijder) frisse BBC leden klaar voor de rit van GWF, of in dit geval WF want de G hadden ze een peer gestoofd en die mocht gaan werken.

Een geleide trekking door Patje duidde mij als verslaggever aan dus ik wist wat ik moest doen.

Na een korte briefing van Frank zijn we om 8u30 vertrokken we voor een rit van 86 km die ons door o.a. Vrasene, Sint-Gillis, Stekene, Koewacht, Moerbeke, Wachtebeke (met vrij stuk vanaf brug moervaart zo een 4 km lang), Lokeren, Waasmunster , Sint-Niklaas terug naar Kruibeke bracht.
Een rit zonder pech want de Marcel had geen extra bandwerk te doen dus iedereen fris en goedgeluimd bij Sonja aangekomen . Daar stonden heerlijke boterhammen met kaas en kop en straffe mosterd (hé Kurt) klaar om ons extra te verwennen. Bedankt Heidi voor dit lekkere middagmaal ! Sommige hadden een warme maaltijd gevraagd en konden die om 13u na een uurtje volle zon dan ook krijgen !! De ‘wacht-e-beke rit ‘die gekend staat voor zijn constant en goed verteerbaar tempo heeft toch een gemiddelde van 29,2 km/u opgeleverd wat menige fietser verraste en toch weer eens leert dat het tempo niet met pieken en dalen moet gecreëerd worden om een mooi gemiddelde te halen. Bedankt Frank en Werner (en Guido) voor deze rit.

De rit was zo ontspannend dat ik ‘zen’ naar huis ben vertrokken en in een roes ben geraakt zodat ik pas gisterenmorgen bij het opdraaien aan Saniver besefte dat ik het verslag moest schrijven, mijn excuses mannen !!

Zondag 8 september

Walsoorden rit van Herman en Marc
Zoals gezegd werd het vlug duidelijk wie het verslag nu ook mocht schrijven ,dus bij deze.

Was het de eerste koudeprik ?, het vroege uur ? of de afstand ? ….. in elk geval hadden genoeg leden redenen om niet aanwezig te zijn want er tekenden maar 14 leden + 1 gastrijder present voor deze laatste XL rit van het seizoen, op de kop 100 km naar Walsoorden.
Na de briefing door Herman waren we nog maar net vertrokken of GVM was zijn fluit kwijt (sorry M.)

Via Melsele, Beveren, Verrebroek , Emmadorp, Paal en Baalhoek zijn we in Walsoorden toegekomen.
Op het laatste stuk vanaf Baalhoek moet GVM zijn gerepareerde fluit flink uittesten voor een vrij stuk van 4 km, of waren het er nu twee van 2 km ? niemand die het echt wist en zeker niet de vluchters hé Steven ?... Tot hier al veel tegenwind gehad dus de voorzien bevoorrading in Walsoorden was voor iedereen welgekomen. De batterijtjes even opgeladen, den Herman een nieuwe gestoken, en dan vertrokken voor een nieuw stuk in deze klassieker : een mooi stuk langs Perkpolder, Zeedorp op de dijk langs het water (is het nu de Schelde, de Rijn, de Maas ??? _ onze zeevaarder bij uitstek Krostif kon er niet zo goed aan uit.). Een stiltegebied met mooie zichten zonder volgwagen weliswaar en in de verte het silhouet van Terneuzen wat bij sommigen onder ons dan weer minder goede herinneringen opriep (remember terugtocht weekend enkele jaren geleden..) In elk geval, gelukkig net op tijd linksaf geslagen waar we terug werden herenigd met de M&M’s (Marcel en Marc) en zo via de liederlijke plaatsjes Kampen, Oude Stoof, Vogelfort, Schuddebeurs (een mens zou zich er van alles bij kunnen voorstellen…) uiteindelijk in Meerdonkterug in België te komen en zo via Sint-Gillis, Vrasene, Nieuwkerken en Haasdonk terug in ons clublokaal te komen.

Daar werden we getrakteerd door de Marcel voor zijn verjaardag (NOG EEN GELUKKIGE VERJAARDAG MARCEL !) en even later ook door Herman als fiere grootvader van SUS . Proficiat Herman en familie!

Met de weinigen die er waren nog wat nagekaart,de Krostif nog wat aardrijkskunde bijgebracht..enfin, we hebben in elk geval geleerd dat ge niet met veel volk moet zijn om plezier te maken….

Eind goed, al goed en eindelijk een verslag en zelfs twee !

Gunther V

09/09/19 20:53
Fijne verslagen....door onze drukker!
Mooie droge rit en leuke vochtige nabespreking....dank aan allen...
Patje
10/09/19 21:37
Leuk om alles te kunnen mee volgen, met deze sappige verslagen.
Ge zijt goe bezig Gunther, doe anders maar verder met schrijven, want ik denk dat het toch allicht eens aan mijn beurt zal zijn.
Er zitten waarschijnlijk niet veel briefjes meer in Marcel zijn trommel.
Pascal
11/09/19 16:21
Twee leuke verslagjes !
Twee leuke ritten met de een wat minder wind dan de andere en de andere met wat meer volk dan de andere.
Bedankt aan de orgies van dienst voor beide gesmaakte ritten en nogmaals proficiat aan Marcel & Herman en dank voor de fijne traktatie !
Neem nu even korte break.
Tot in den bocht !!
Gunther VM
11/09/19 20:36
Two4One verslag waarvoor dank Gunther V!
Na een ontspannend ritje van vorige week met een grote opkomst van baankapiteins, was het deze keer hard labeur voor de slechts drie aanwezige kapiteins. Knap werk gasten!
Heen met tegen- en terug met rugwind maakte het voor iedereen wel wat gemakkelijker.
De laatste hindernis (Pismolenstraat) werd zelfs fluitend opgereden.
Herman

Plaats een bericht
captcha