Rit van den Bruyne Paraa

Opwinding in het dorp dit weekend: Vooraleerst is er het verlengd feestweekend van de KLJ en de Landelijke Gilde. Kampioenen moeten achter de toog staan, moeten dan nog op zaterdag een rit mee rijden van 115km, afzien, nee, dat niet meer, Werner stuurt zijn kat op zondag, hij wil eens uitslapen.
Dan is er nog de dag van de landbouw op zondag, hoog bezoek in Kruibeke, maar eerst de Bruyne en de Para hun rit.

De Para komt ons even begroeten vanuit de auto om 9u. Met het hele gezin gaan ze een Viking run meelopen, de Family Viking Run, ook tof.
Maar zo moest Xtiff het alleen trekken vandaag. Jay kwam hem vergezellen op de kop, natuurlijk, maar na de rit van gisteren door de polder waar hij ook nog eens een baankapitein bandje had overgenomen, was dat toch deftig.
Mooi weer en toch maar net 20 man, er is echt te veel doen in de maand september na Corona, tot zelfs communie's toe, alles moet opeens weer door gaan. Zodoende, Sam, Sindy en Pat ook afwezig.
Joeri op verlof aan de cote d'Azur, de kampioenen zijn blijkbaar zege-zeker. Allehoewel Luc toch in zijn vuistje lacht.

Het is naar rechts, zei Xtiff, en verder nog 3 kassei stroken, met onder andere carrefour de l'arbre, meer info kregen we niet. O ja, toch wel: voor de baankapiteins: het is telkens 2x links, 2x rechts. Simpel toch?!

Rudy kwam met zijn gewone fiets aangereden, a ja, ze hadden verleden week met een ballon in 1 van zijn hartkamers gezeten. Ge zout voor minder het even rustig aan doen. Allehoewel, hij stelde voor aan onze sportbestuurder om het stuur over te nemen, en na de goedkeuring van Guido, nam Rudy plaats achter het stuur van de camionette. Zo had Marcel ook eens een rustige dag, welverdiend.

De rit dan: het leek als Xtiff heel de tijd zijne weg kwijt was, zo zwalpte hij door het Waasland, maar niks was minder waar, dit was terdege voorbereid. Herinner je, 2x links, 2x rechts, en zo geraak je er ook. Akkoord, af en toe wel een kasseistrook, maar daar zijn we toch Flandriens voor?
En het waren er toch iets meer dan drie .. in Bazel naast de polder nog een laatste strookje, waar Xtiff nog even het onderste uit de kan haalde, en er een vrij stukje van maakte, ik kon hem maar net volgen, goe benen onze Xtiff!

Verder, geen platte banden, vice kopman wissel, Kurt/Jay, goed gedaan allebei. Dan Stefan met een nen heel schone velo in het goud, is dat een knipoog naar het WK van vandaag? In alle geval, da schakelen in de naaf langs achter, da werkt wel goed. Benieuwd als we over enkele jaren allemaal met da systeem zullen rijden? Als het van Tom Bonen afhangt alvast wel.

Aankomst in de geiteboerderij van Kruibeke, alias Sven en Melissa's Cedronhoeve. Veel volk al op de been, hier start en komt straks aan de sneukeltjestocht van de KLJ, het is opendeur naar aanleiding van de dag van de landbouw, en bovendien, om 14u wordt er hoog bezoek verwacht.

Maar eerst pintjes: Thomas laat ons gezwind binnen op de hoeve, Raf, Senne, Frank en Werner staan achter de toog. Toch gemakkelijk als je overal club leden hebt staan.

Opeens radio 2 in de eter, hoog bezoek, de premier van ons land in Kruibeke. Sven moet hem te woord staan, en legt hem netjes uit dat je ook geiten kan melken, het moet niet altijd de burger zijn ..

We blijven nog even pintjes drinken, maar dan wagen we het toch, de grote De Cro-na-test. Lukt het om met De Croo op de foto te gaan?
Hij moet nog even een interview geven aan de radio-2 caravan, en dan ga ik het hem gewoon vragen: Alexander, jij houdt toch ook van fietsen, natuurlijk, kom we gaan tesamen op de foto. Gelukt!

De jetons zijn op, juist op tijd, want het is 15u, Remco Evenepoel start voor zijn WK tijdrit, we moeten dringend gaan kijken. Jay zijne TV staat al opgesteld op de tuintafel, maar de zon schijnt er in, dan maar door het geheim luikje naar de buurman. Bij Rudy zitten we mooi in de schaduw en zien we nog net dat Remco zo maar even 30 seconden van de tijd af doet van zijn voorgangers. Hij zit op de hoogste stoel, maar Wout en Ganna moet nog vertrekken. En die knallen, wie zal het worden? Wout maakt een slippertje aan de Damse Vaart, Ganna zit maar 80 hondersten van een seconde achter, het snot loopt uit Wout zijn neus, Ganna gaat, djzu 5 seconden sneller dan Van Aert, verdiend, maar toch, 2 Belgen op het podium. Den ene zuur, de jonge kleine gast heel tevreden.

En wij ook weer tevreden, een leuke rit gehad, mooit weer, geen pech, en een leuke afsluiter. BBC forever!

Pascal.

20/09/21 18:50
Leuk verslag van een mooie rit en leuke afsluiter!
luc blommaert
22/09/21 16:36
Pascal,

Zalig geschreven je kan er echt van genieten ook al was ik er zelf niet bij.

Plaats een bericht
captcha