Rit naar de Polders

2 Dagen windklieven in de polder

Dag 1 Saeftinghe Classic

Zaterdag 23 April, 8u.
Terwijl 3 dappere lieden van ons clubje de ardense heuvels aan het veroveren waren, spraken een 15-tal BBC'ers af aan 'Den Dulpop' om de Saeftinghe Classic te rijden.
Samen met een lentezonnetje gaven de weergoden ons een strakke noordoostenwind. Dit bleek de natuurlijke habitat van Joeri en Raf DC die zich op kop zetten om de groep te begeleiden. Hun enthousiasme was een 10-tal andere fietsers ook opgevallen en zijn plaatsten zich mee in het wiel van onze club.
Zo trokken we via de slechtste banen die haasdonk ons te bieden heeft richting Zeelandse polder. Daar vonden we veel rechte stukken waar de wind (meestal) in het voordeel zat, hierdoor lag snelheid hoog en hadden we bij het bereiken van bevoorrading 1 een gemiddelde snelheid boven de 32km/h.
Daar was ook wel al het besef dat de terugrit minder vlot ging verlopen.
Aangezien ik tijdens deze terugrit zelf 50km tussen mijn kader heb gehangen kan ik daar maar enkele dingen over vertellen:
-Raf en Joeri zijn 2 sterke beren!
- Luc DW, Bossie & Herman zijn nog sterkere beren en hebben er voor gezorgd dat de banen steeds mooi werden afgezet.

Moe maar voldaan zijn we dan terug aangekomen aan den Dulpop, hier hebben we dan enkele 'recovery shakes' gedronken om klaar te zijn voor de rit van Zondag

Dag 2 Rit naar de polders.

Zondag 24 April, 8u30.
Tot ieders verbazing, inclusief die van organisator Raf DC, werd er voor deze rit een half uurtje vroeger afgesproken dan gebruikelijk. De laatste die toekwam was Rudy, hij vroeg om nog even te wachten want buurman Jay stond met platte band aan de kerk. Het signaal voor onze Marcel om Jay te hulp te schieten met de camionette. Niet veel later kwam de onfortuinlijke Jay aangewandeld met nog steeds een lekke band en zonder Marcel.
Eén minuutje later was Marcel er ook en kon het wiel vervangen worden.
Raf Dc gaf ons een korte samenvatting van wat ons te wachten stond en zo trok het peloton onder leiding van Raf DC en Jay zich omstreeks 8u45 opgang richting de zeelandse polder.
Het zonnetje scheen fel, de wind stond strak en af en toe toe passeerde we een kleurijk tulpen veld. Zonder veel problemen bereikte we Paal, vandaar starte het kilometerslange vrij stuk richting Emmadorp. 4 dappere renners streden voor de eerste plaats en Joeri kwam hier als snelste uit.
Toen het peloton Emmadorp bereikte stond er ons een grote verrassing te wachten, er stonden ons geen 4 maar 6 BBC'ers op te wachten.
Het olijke duo Biet en Robby waren zich niet bewust van het vroegere startuur en stonden om 9u klaar aan Handyhome. ze besloten dan maar om onze groep tegemoet te rijden.
Na wat lachen en zeveren trok de groep zich terug op ging richting Sonneke.
Op een bijna valpartij na, liep ook deze terugrit vlekkeloos. Eenmaal de terug in België posteerde Rudy zich mee op kop om een extra baankapitein te hebben.
Goed om te zien dat Rudy na blessureleed weer helemaal de oude is!
Iets voor 12u kwamen we aan in het Sonneke.
Daar konden we maar liefst 2 keer 'Happy Birthday' zingen. Proficiat Romain en Joeri!!

Merci Raf voor de mooie Rit
Merci iedereen voor de fijne compagnie

29/04/22 20:58
Thomas,

Merci voor het dubbel verslag !
Blij dat ik niet alleen in de wind was...

Grtz
Raf DC

Plaats een bericht
captcha