Putberg

Vandaag staat de rit naar de Putberg op de kalender, in elkaar geknutseld door Johnny. Vorig jaar was dit nog de onvolprezen openingsrit van het vervelend Covidseizoen 2021. Zonnige voormiddag voorspelt het KMI met temperaturen tussen de 6 en 10 graden. Gelukkig is er niet de forse wind van gisteren! Maw aangenaam fietsweertje vandaag.

Na een toelichting van de te volgen route, is er een kort moment van bezinning naar aanleiding van het onverwachte overlijden van gedreven fietser Walter van Goey (62), broer van clublid Ignace.

De opkomst is iets lager: slechts 21 man. Ligt het aan het feest van de arbeid, het vroege startuur, de afstand of is het een combinatie van een aantal festiviteiten op zaterdagavond? Vast staat alleszins dat er vandaag een ware Tsunami door de top tien van het klassement zal razen.

Onder leiding van Johny en Kurt, trouwe compagnons voor de Putberg, trekt de karavaan zich iets na
08.00 uur op gang. Het gedrag van de volgwagen verschilt duidelijk tov de andere weken. Kan niet
anders: Marcel heeft zijn koppositie vandaag te grabbel gegooid en plots zit daar de Guido achter het stuur. Dat wordt weer even wennen, zelfs voor de GPS van Guido. Op de Weert is er al een eerste stop voorzien omdat… de “Guidomobiel” niet volgt.
Zonder noemenswaardige problemen passeren we Branst, Sint-Amands en Opdorp, waar de Paasbloemen op den Dries er ondertussen verwelkt bijhangen. Verder rijden we via Buggenhout en
Opwijk richting Putberg. Ondertussen kennen we die beklimming: 2,2 km kasseien (niet de allerbeste),
53 hoogtemeters en een gemiddeld stijgingspercentage van 2.3%. Ons BBC - peloton trekt lang uitgesmeerd door deze taaie holle weg door het bos.

Aan de top heeft Johnny weer een uitgebreide bevoorrading voorzien, waarvoor dank “ John! “.
Tijdens de gevarieerde terugrit kunnen we in de verte hét kunstwerk van Frans Cools bewonderen.
Frans wie??? Frans Cools verwierf bekendheid als bouwheer van het Atomium. Hij is zaterdag ll
overleden en werd bedacht met de titel “De man die België ballen gaf”. Op 3 juli gaan we de ballen weer van dichtbij bewonderen. Luc is vandaag alvast begonnen aan de voorbereiding van zijn rit!!

We passeren ook weer de opvallende terreinen van de Stephex Group in Merchtem, waar er elk jaar wel
weer andere werken in uitvoering zijn. Hun raspaarden staan vandaag blijkbaar allemaal op stal.

Vooraan vervangt het ene raspaard het andere: Gunther ipv de moegestreden Kurt.
De tocht trekt, onder de deskundige begeleiding van de baankapiteins met dienst ( bedankt mannen),
verder huiswaarts over Meuzegem, Londerzeel, Lipelo, Oppuurs en langs het Fort van Bornem.
Dit Fort is het laatst gebouwde van de fortengordel rond Antwerpen en zag weinig actie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook vandaag staat de rust er centraal: het domein wordt gebruikt voor verblijfsrecreatie en is een waar paradijs voor vissers. In het fort hebben ondertussen ook heel wat vleermuizen hun thuis gevonden.

Het gaat nu verder richting Temse via de rijksweg naar waar “den John” weer de echte rit over de brug in petto heeft. Geen oponthoud meer tijdens onze tocht van een dikke 100 km zonder platte of ander technisch mankement.

In het Sonneke is er nog geklonken op de jarigen: bedankt John en Geert! Die van de Sam houden we nog te goed volgens Sindy!

04/05/22 08:52
Wat een verslag !!van een mooie rit die ik wegens omstandigheden moest missen,onze geschiedenis is weer wat op punt gezet!

gr luc
luc blommaert

Plaats een bericht
captcha