Rit naar Mechelen

Vandaag stond de klassieker van de rijsttaart en westvloamsch bier van Pascal opt program. Dus Pascal op kop samen met Stefan Wattage.

Vandaag was niet Raf te laat maar was het Alain die om 9u03 nog kwam aangerold.

Ik wist dat het mode was voor gescheurde jeans te dragen maar vandaag kwam Sander terug uit blessure met een opvallende nieuwe rage, koersbroeken met gaten ter hoogte van de welriekende dreef. Uitkijken wie volgende week deze rage volgt.


Pascal had hem gaan verdiepen in de reglementen van de fantastische Belgische wegen of we nu wel of niet over de ring van Mechelen mochten met onze bolides, iets wat we ongeveer al +/- 6 jaar doen bleek nu toch niet echter kosjer te zijn.

Na een grondige update van het roadboek van Pascal reden we richting Pismolenstraat waar er achteraan door een gastrijder al een bidon werd verloren, al chance dat iedereen wakker was.

Via Bazel, Rupelmonde,Steendorp Oostbaarg zo naar Temse waar we ver een Cabrio camionette hadden(tunnel 1.85m).

We passeerde over de viaduct langs Burm, hingene, eikevliet voor zo naar eerste vrije stuk te gaan in Ruisbroek(carrefour de Ruisbroek). Het peloton brak hier in 2 stukken,ene helft vertrok pijlsnel over de kasseien waar de andere op het fietspad gingen rijden.
Resultaat Sterke Joeri kon hier triomferen voor Jelle en Wim.

Even tussendoor Bossie zijne GPS stond nog steeds op zijn stuur.

Zo op naar het 2de vrije stuk van vandaag.
Over de brug van Willebroek begint het peloton nerveus te worden met Sam kind van de rekening, die bleek iets te enthousiast resultaat ketting eraf. De rappe manne vertrekken. Brede baan hier geld de wet van de sterkste,insluiten was hier moeilijk. Winnaar Jelle met topsnelheid van 53.4km/u. Joeri werd hier 2de met een topwattage van maar liefst 1080W, de vraag is wat zou dan het Wattage bij Jelle geweest zijn? Gaan we nooit weten. Wim werd 3de met topsnelheid van 50.6km/u. Eeuwige belofte Sander VDP werd zelfs nog 4de na lange tijd afwezigheid, straffe prestatie zeker na de #Duvels bij PolderNoord dag ervoor.

Peloton terug hergegroepeerd richting Mechelen centrum waar de ambulance tegenkwamen die ons eerder voorbij stak voor een gevallen coureur. De verpleger riep ons toe " voorzichtig he manne ene per dag is al goe zen".

Zo verder door waar we de Sint Romboutstoren zien naderen. Na paar rode lichten en zijn we Mechelen door en stevenen we af naar het 3de vrije stuk

Derde vrije stuk gaat wederom over een kasseistrook hier weer de pees erop gelegd door man in vorm Jelle, onbesliste sprint tss Jelle en Sam zo bleek achteraf. Joeri sprak van te gevaarlijke sprint.

Rudy besloot nog even uit te rusten aan het rode licht en ging hem effe neerleggen.

De laatste 5km voor den overzet kreeg Triple D'andre het nog geweldig moeilijk op een stuk valsplat, bijtrainen Andre.
Den boot was in zicht waar we getrakteerd werden door de familie van Pascal op Zelfgemaakte overheerlijke rijsttaart met daarbij nen Brugse Zot.

Bossie zijne GPS nog steeds op zijn stuur.

Overgezet maken we koers nor Sonja.
Op terras van Sonja werd er leuk na gekaart over de Rit met voor de meeste een kelkske als verfrissing.
Ignace en Herman vertelde een paar leuke verhalen en anekdotes van vroeger, bleek dat Herman op dezelfde foto stond dan Walter (broer ignace).

Ignace hierbij nogmaals onze deelneming and you'll Never Ride alone.


Moestek iets vergeten zijn vul gerust aan in de comments.


Tot volgende.

Steven

09/05/22 09:11
Om het in de Pascal-sfeer te houden: misschien nog 1 zinnetje extra: er waren ook nog veel groene verkeerslichten...
Dank voor de rit naar en door Mechelen en de Westvloamse versnaperingen als afsluiter Pascal!
Leuk verslag Steven!
Herman
09/05/22 18:23
Inderdaad leuke rit met altijd die geweldige ontvangst aan den overzet!
lekker verslagje!


gr
luc
luc blommaert
10/05/22 22:25
Mooi verslag en een prachtige rit…
De Brucker D

Plaats een bericht
captcha