Hollandse Polder


Zondagmorgen – een uur vroeger dan anders …
Vandaag was er een pittig ritje richting Polders geprogrammeerd door Jelle en Joerie. Voor de freaks werd de GPX file, met daarbijhorende vrije stukken gemarkeerd, reeds gretig gedeeld op de sociale media.

Na 25 keer trekken in den trommel van Marcel, werd uiteindelijk beslist dat de Voorzitter het verslag van de dag voor zijn rekening mag nemen. Vanaf volgend jaar zullen de trekkingen bijgewoond worden door een deurwaarder, om te vermijden dat zulke inbreuken tegen onze dierbare ethische code zich niet meer herhalen…

De Werner mocht vanochtend zijn examen van hulpcoach afleggen onder het strenge oog van de Marcel. De namen werden vlekkeloos genoteerd en bandendruk van de renners werd met arendsoog opgemeten en afgevinkt. Bij het ter perse gaan van dit verslag was Marcel’s oordeel nog niet rond (blijkt toch een zware deliberatie te zijn), maar hebben er alle vertrouwen in dat Werner de toets zal doorstaan ! Proficiat Werner met deze extra qualificatie. Oogt mooi op CV.

Ondertussen circuleert er ook ne groten bruinen enveloppe in het peleton. Geen omhaling voor een goed doel deze keer, wel de vers van de pers gedrukte affiches voor onze Kruibeekse Pijl. Merci Gunnie voor sprintje dit week-end. Jullie kunnen affiches ophalen en op strategisch plaatsen (cafe, frituur, uw vitrine thuis) ophangen om op die manier ons evenement en de sponsors wat meer kleur te geven. Affiches liggen maandagmorgen bij Marcel en vanaf dinsdag normaliter bij DHZ Saniver.

8.00u Joeri doet de briefing en we zijn klaar voor de start…
Het tempo gaat gestaag omhoog. Er zit immers maar een zacht zomerbriesje en de zon straalt. Iedereen goedgezind dus en dat helpt..
Via Vrasene en de Klinge vallen we Holland binnen. Vanaf dan doen we zowat alle deelgemeenten van Hulst.

Een ervan, Oude Stoof, doet bij mij die oorwurm terug levend maken van toen de oud-ijzer mannen nog rondreden on tour “oud ijzer, koper, lood en zink, kapotte batteries en oude stoven”. Maar de oude stoof werkte nog, want de motor bij velen leek aan te slaan en we maakten ons stilaan op voor het eerste vrije stuk van 3km. Na wat voorbereidende rondjes draaien aan +45, leek het op een spurt uit te draaien tussen Joerie en Jelle. Deze laatste deed echter de deur toe en zodanig moest Joeri in de remmen en in de kant. Jelle werd aan de groene tafel gediskwalificeerd, en de derde hond, Thomas, mocht met de bloemen naar huis.

Na de eerste koers, werden we door de organisatie van de dag verwend op suikers en drank. Het was warm en dus welkom. Dank u wel heren voor al dit lekkers !
Blazen werden lustig geledigd en er was zelfs nog adem over om een klappeke te doen aan de camionette, maar na 10min werd de rit toch verdergezet en trokken we over Zeedorp (is t just Gunther ?) naar Walsoorden.. 3x fluiten en het lange vrije stuk van 11 km kon beginnen. Een omvangrijke groep van +10 man had zich afgescheurd van een jagend peleton. De verstandhouding was goed en er werd goed afgelost een 40kmph. Een uitval in de laatste 2km van RDC, werd uiteindelijk nog in de kiem gesmoord en Wim, Bossie, Jelle en Joeri bikkelden voor de bloemen. Een van hen ging dan ook als eerste over de meet..

Nadat iedereen was bijgekomen gingen we via Nieuw-Namen naar Kieldrecht en zo de rit van Woensdag, maar in omgekeerde volgorde. Het tempo bleef strak, doseren was nodig, maar uiteindelijk bolden we om 11.30u toch allemaal over de finish aan ’t Sonneke.
Leuke rit, leuke bende, … meer moet da niet zijn.

Raf

22/05/22 12:20
Zeeer leuk verslag. Serieus uitgebreid bravo. Ik reed precies op stukjes mee. Bedankt voor het verslag. Op naar volgende week.
De Brucker Dirk
22/05/22 12:57
Tof,als je zo vlug op de hoogte gebracht wordt van het verloop van de rit als je ze hebt moeten missen.
LDW
22/05/22 16:47
TOP rit in de mooie polders van zowel België als Nederland. Tevens genieten van een zalig zonnige dag .. Blij dat ik toch nog zo vroeg ben opgestaan. Leuk en animatief verslag .. 't is just Raf :)
Bedankt Joeri & Jelle ... voor herhaling vatbaar.
Gunther VM.
22/05/22 21:44
Om het nog eens in de PM-sfeer te houden, nog 1 zinnetje extra: er waren in de polders geen verkeerslichten...
Dank voor de rit en de versnaperingen J&J!
Leuk verslag Raf!
Herman
23/05/22 10:19
Leuk en snel verslag van een mooie rit onder een stralende zon!
luc blommaert
23/05/22 11:51
"Nen Hollande Polder zonder wind,
maakt iedereen blijgezind !"

zou de Phil Bosmans gezegd hebben...

Leuke rit met welgekomen bevoorrading,
merci mannen.
Gunther V.

Plaats een bericht
captcha