Rottierrit

08:30 Allen paraat voor de Rottier rit, Andre zal de kop trekken vanaf 12:00 nu moet de zoon Geert samen met vervang kopman Steven aan de bak voor een ritje van +/-90km.

Voor de rit werd er traditie getrouw een naam getrokken om een verslag te schrijven, Luc Blommaert kom uit de bus. Nog niet aanwezig, de sportdirecteur waar alle PRO toer ploegen voor staan te springen ging de Luc wel eens gaan halen……

Even later was hij terug alles is daar nog dicht tzal zonder de Luc zijn.

Dan werd de taak maar aan mij toe bedeelt. Thomas die plots vertrok om een kleine 5 min later terug te keren. (jullie mogen zelf kiezen wat hij ging doen). In ieder geval werden de stalen rossen bestegen en werden de benen in gang gezet. Langs de N419 waar Andre de eerste 5,19km op kop ree naast zoon lief maar daarna de fakkel doorgaf aan Steven reden we naar Temse brug. De eerste gespreksonderwerpen gingen over de beste Belgische renner op dit moment Wout Van Aert.

Wa ne Coureur, groen is al binnen, edde die spurt gisteren gezien die heeft maar 85 meter gespurt en nog wint die he ,….

Over de brug reden we 1 , 2 ,3 ,4 ,5 keer over het treinspoor Sint-Niklaas-Brussel.

Waarna we plots werden verwittigd door onze gewilde sportdirecteur dat er een auto ons ging inhalen, ‘’ik dacht bij mezelf dat ga nipt zijn’’ maar we hadden geluk de auto van de andere kant ging in de remmen en zo kwamen we hier goed verder.

Daarna richting Steenhuffel de thuishaven van de Palm, de eerste korte pitstop werd aangekondigd zouden de Palmpjes van gisteren er iets met te maken hebben ?

Het golvende parcours werd door velen gesmaakt via Merchtem en opwijk reden we naar Dendermonde. Voor de gene die het Ros Beiaard wouden zien helaas we zijn enkele weken te laat. Een nieuwe kans zal zich aanbieden binnen 10 jaar. Kleine toeristische noot;

Het Ros Beiaard is een folkloristisch paard, dat verwijst naar het zwarte paard in de sage van de Vier Heemskinderen. Een ommegang met dit (houten) paard bestaat nog in Dendermonde, Lier, Aat, Mechelen en Duffel. De Ros Beiaard-folklore van Dendermonde, Aat en Mechelen staan op de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

De sage van de Vier Heemskinderen is een afgeleide van de Frankische roman Les quatre fils Aymon, die zich afspeelt in de Maasvallei. In het oorspronkelijke verhaal wordt het paard, daar le Cheval Bayard geheten, verdronken in de Maas. Zijn Vlaamse evenknie vindt de dood in de Schelde.

Op weg terug naar het waasland gingen plots alle kopjes richting links ja Thomas u ogen liggen nog ergens over het water. Even later hoorden we de claxon van de volgauto nogmaals aan de achterzijde van de groep was er al wat rumoer ook hier weer een nipte passage van een auto. Opnieuw bedankt voor de auto in de tegenstelde richting. Kopman Geert duwde Steven een beetje naar het fietspad waardoor we hier ook weer met geluk deze mooie fietstocht konden verder zetten.

Beentjes even strekken op de Burgegrave straat en met gestrekte draf naar Polder Noord.

Waar de 2de kopman Andre 1 min stilte vroeg voor Bejamin een oud lid van onze wielerclub, een warm en aangenaam persoon die te vroeg is heen gegaan.

Waarna het kopwerk van Andre kon beginnen met nen tripel D'Anvers. Sorry Dre da hebben we hier nie, dan mer ne Karmeliet he.


--
Met vriendelijke groeten

Joeri Goddaert

11/07/22 13:23
Leuk verslag,kon er jammer genoeg niet bijzijn wegens quarentaine!!
luc blommaert
11/07/22 21:24
Leuke rit met toch weer enkele mooie en verrassende stukken, top !
Ook de traktatie en minuut stilte voor Benjamin was een mooi gebaar.
Kijken weeral uit naar de volgende ...
Gunther VM.

Plaats een bericht
captcha