Bokkenrit

Na de afgelasting van de Steels Classic op zaterdag, hadden we voor deze zondag op een massale opkomst gerekend. De mannen in de volgwagen (Marcel en Raf VH) waren alleszins voltallig, maar de renners die sijpelden maar met mondjesmaat binnen : 11 personen. Waren de anderen zo bang voor de regen, was er te veel feest en ontspanning op zaterdag geweest of beloofde zondag een drukke dag te worden met allerlei events met als hoogvlieger de Polderscross..

11 man dus en weinig gegadigden die nog een 2e keer dit seizoen in de pen wilden kruipen voor een verslagje.. Enkele minuten na 9u, kwam zowaar de organisator van de rit (Sven) als een deus ex machina op zijn fietske toegestormd. Geen briefing nodig, tijd om te vertrekken...

Onder een grijs wolkenpak reden we via Haasdonk en Vrasene de polders in. Een vrij stuk van Paal naar Emmadorp en een korte bevoorrading stonden op het programma. Daarna nog wat boxen tegenwind tot zowaar de Kris er de brui aangaf en tussen de Marcel en de Raf ging zitten..

Na het 2e vrij stuk aan de Katoennatie, waren onze sportlichamen zwaar op proef gesteld en werd het tijd om richting Kruibeke te fietsen om op rust te komen. 80 km op de teller met stevig kopwerk van Sven en Joeri en great support van baankapiteins en de rest van de aanwezigen. Ondertussen had Remco zich naar de 3e plaats gereden in de tijdrit achter de Kung en de Foss (die wie ??). Volgende week zijn de Belgen hopelijk nog iets beter en hopelijk is er dan ook meer volk voor de Strade Crubeca en natuurlijk de Ijzerenvogelsrit op zondag.. De laatste rit voor de sluitingsrit mag je niet laten schieten.

Grtz
Raf

19/09/22 22:21
Wat een beukwerk van Sven om ons in zijn "Bokken"klassieker door de Polders te gidsen. Waar wij passeerden, bleven de hemelsluizen gesloten, zodat we droog en zonder technische problemen in 't zonneken onze zondagochtend afsloten. Hier maakten we op aanraden van Marc, kennis met de Kwak Rouge. Ivm hiermee nog een extra mededeling:de Kwak Rouge is een verfrissend speciaalbier met toetsen van kers en amandel, gebaseerd op het unieke Kwak recept: robijnrood, subtiel bitter, licht zoet en vol van smaak.
Herman
22/09/22 20:36
luc
22/09/22 20:39
Weeral leuke rit gemist zo te lezen,maar toch wat bierkennis opgeslagen!



gr
luc

Plaats een bericht
captcha