Rit naar de ijzeren vogels

… toen we in Maart onze rit hadden ingepland op 25 Sept, had ik nooit kunnen denken dat deze zo historisch zou worden.
Op verzoek van enkele leden, werd het start uur van de Yzeren vogels rit vervroegd (jawel u leest het goed) naar 7u. Ze wilden maar al te graag de Belgische Elite renners zien strijden (en hopelijk winnen) in Wollongong (Australie). Voor de gelegenheid werd Handy Home/DHZ Saniver omgetoverd to cinema. Eric & Kurt zorgden voor de koffie en ik mocht om 6:30u uit bed om naar de bakker om koeken te gaan.
Maar … het was de moeite meer dan waard : een mooie koers met in de hoofdrol REMCO die iedereen op een hoopje fietste ! Geweldig … Belgie = wereldkampioen..

Om 9u, nog een paar sanitaire passages en dan op de fiets richting Zaventem. De prestatie van de Belgen had ons inspiratie gegeven en direct werd het tempo hoog gelegd.. voor de feestvarkens van de avond ervoor (anoniem), was het wel even op de tanden bijten en slikken… In Bornem vond Werner het welletjes en ging mee in de volgwagen met Marcel en Raf. Een kleine omleiding (2x links), leek toch iets moeilijker dan verwacht en we waren dus onze volgwagen kwijt. Na wat heen en weer gebel en gesakker, kwamen het olijke trio eindelijk weer aansluiten en konden we verder tempo malen richting brouwerij Moortgat (SSST…). Daarna naar Willebroek en rand van Brussel om zo rond 11u aan Brucargo (hoofdkwartier BLS) te arriveren voor een welgekomen bevoorrading met wafeltjes en frisdrank.

Schoolmeester Marcel kwam me tussendoor ook vertellen dat ik een opstel moest schrijven over mijn ervaringen van de dag. Alsof ik dit nog niet genoeg voor t school moet doen…
Nog even pauzeren aan het plakkaat “ Brussels Airport” voor een schoon fotooke en weg waren we richting Kruibeke. Deze keer zat de wind meer op onze neus en mochten Gunther en ikzelf een tandje bij steken. In Mechelen waren ze teen en t ander aan doen aan de banen en moesten we van de ene omleiding naar de andere, maar uiteindelijk kwamen we toch terecht waar we moesten zijn..

Tussen door nog een vrij stukske kassei in Wintham. Voor de geïnteresseerde “ Bossie zette vroeg aan en mijne papa ging derachter, maar uiteindelijk ging bibi nog met de hoofdprijs aan de haal”.
Na een stukje over de dijk en Temse brug, ging het steeds moeizamer naar huis. 120km kopwerk aan 30 km gemiddeld… Veel afgezien maar ook veel genoten samen met Gunther.
Bij Marleen stond Miranda ons op te wachten met lekkere smosjes en dronken we nog enkele Cola’s (ik toch).
Prachtig weer vandaag en blij dat ik nog eens kon meerijden..

Tot de volgende,
Senne

26/09/22 19:31
Weeral genoten van deze mooie klassieker Beginnen met een koffietje en koek en dan richting ijzeren vogels,welgekomen tussenstop en dan richting marleen om te genieten van de lekkere broodjes van Myranda!
Bedankt Senne voor de lekkere koffiekoeken en het Handyhome team,Bedankt Myranda en Gunther!!

gr
Luc
luc blommaert
30/09/22 16:28
De weergoden waren ons goed gezind ... we hebben er de beste dag uitgekozen en konden onder een prachtige "lente"(?) zon rijden. Bedankt Senne voor de leuke companie en sterke prestatie ... hopelijk volgend seizoen weer !
Morgen afsluiter van een prachtig seizoen met verdiende YM('s ??)
Gunther VM.

Plaats een bericht
captcha