Jan Bogaert Classic

Ritverslag Jan Bogaert Classic.

Na een weekje vol met BBC activiteiten voor de Kruibeekse Pijl, staan we nog eens vroeg op om de welbekende ' Jan Bogaert Classic' te rijden met de Club.

Met iets minder opkomst en seingevers dan gewoonlijk staan we klaar voor de rit. Eerst nog de identiteitskaarten verzamelen omdat we deze nog nodig hebben voor de inschrijving voor de rit, later op de dag.
De trekking voor de verslaggever was een kleine vergetelheid.

We rijden niet naar Temse voor het vertrek maar pikken in op de rit aan de Nieuwe veldstraat. André volgt ons na de ' alcoholtest' vlotjes met de volgwagen.
Met Sam en Joeri op kop rijden we via Melsele, Beveren Polder richting Verrebroek waar we vervolgens de Polders induiken richting ' Prosper polder' voor de eerste tussenstop.
Als één van de eerste groepen op de bevoorrading hadden we nog heel wat keuze.

Sam, Wim en Joeri splitsen op voor de 120 Km aan een iets hoger tempo. De andere teamleden zijn klaar voor de rest van de 90 Km.
We flirten even met de grens van Nederland maar komen al snel via Meerdonk terug in ons eigen landje.
Tussen Sint-Pauwels en Belsele passen we het tempo iets aan wegens de hoge temperaturen.
Na een stevige beklimming over het viaduct van 'de bossen van Waasmunster' rijden we richting Tielrode.
Hier verliezen we André even uit het wiel door een kleine omleiding net voor de aankomst, maar geen paniek, hij wist de weg naar het terras aan de aankomst.
Met een gemiddelde snelheid van 30,4 Km/uur, komen we aan in Temse.

Nog snel even inschrijven, bonnetjes halen en genieten van een fris drankje met een optrede van 'de Moltini's' op de achtergrond.
Onze ' vaderdag ' is alvast goed gestart.

Plaats een bericht
captcha