Zaamslag

Tijdens alweer een vroege zondagochtendafspraak verschenen er toch een mooi aantal BBC’ers op het appel. Na enkele hittegolf ritten was de kledijkeuze dit keer iets complexer, hetgeen resulteerde in een bontgekleurd peloton.

Met Alain en Luc DW op de kop ging het wind op richting Zaamslag, alwaar ons een smakelijke tussenstop wachtte. Maar drank en spijzen moet je verdienen, en een select groepje zonderde zich af op het vrije stuk. Een beslissende demarrage zat er niet in, gezien het gebrek aan finishlijn. Gelukkig deden de schijfremmen nog net hun werk alvorens op de bevoorradingstafel te knallen.

Een aloude wielerwijsheid zegt; Na tegenwind komt regen, en zo geschiedde ook. Met nog een recente valpartij van Dieter en Gunther in het achterhoofd ging het behoedzaam door de Sam bocht, gevolgd door een voorzichtige passage langs de Ignace chicane. Dankzij de rugwind werd de baan gelukkig snel weer droog geblazen, zodat alles in gereedheid kon gebracht worden voor een tweede vrij stuk dat meer duidelijkheid moest brengen, gezien het gebrek aan een duidelijke ranking bij voorgaande. Gedragen door de wind ging het echter zo snel dat een afslag gemist werd, waardoor de laatsten weer maar eens de eersten bleken te zijn.

Na een hergroepering konden de gelederen gesloten worden en eensgezind zetten we koers naar de “vroegere” polder en de gekende woensdagfinale. Daar gingen nog eens alle registers open zodat iedereen voldaan en sommigen met ontplofte benen de laatste kilometers kon trotseren. Een zeldzame bidon colé daar gelaten, kwam echter niemand meer in de problemen en zetten we koers naar het tropische zonneterras van de Vasse Kweek.

Bedankt Luc voor de naar jaarlijkse gewoonte vlekkeloze organisatie en smakelijke versnaperingen!

Plaats een bericht
captcha