Rit naar Mechelen

Vandaag stond de semi- klassieker van Pascal op het programma. Beter bekend van de betere rijsttoert en het westvloamsche bier Rodenbach.
Dus Pascal op kop samen met den Gianni aka Mister dodentocht.

Smarens vertrokke mee veel goesting nor de Saniver mor na 100m de eerste omleiding oan de kaark van cruybeek, wat eigenlijk de rode draad ging zijn van de rit mor dat wist ik toen nog niet.

Aangekomen bij den Handyhome, lotje trek veur het verslag. Lap Steven gij verslag.

Een 25tal BBC'ers met een handvol gastrijders van de BikeAlholics vertrokken richting de Meurgenbaarg.

1 van mijn vaste compagnons vanachter komt naast me rijden, slechten dag jong mijne lotste Duvel is wa misvallen. Wat aan de overzet later ook zo bleek te zijn.

Verder richting Temse via Pismolenstraat nor de brug van Temst. Zo via Bornem nor Hingene.
In Hingene verliest Luc DW zijn drinkbus op een tijdelijk aangelegde vluchtheuvel, de bus rolt voor mijn fiets waardoor ik alles dichtzwier met de nodige commotie achter me door Alain, wa veur ne lomperik stopt er hier hoor ik achter mij. Begrijpelijk want dit was niet het allerbeste manoeuvre dat je doet in een peloton. Maar gelukkig geen schade. Sorry Alain.

Nieuwe collega naast me richting Willebroek met gloednieuwe bolide van trek, proper machientje Jay nu die bene nog.
Willebroek binnen moest Jay dringend gon plassen. Het water stond in zijn ogen, kzeg wachten tot vrijstuk man tis ni vaar nimer maar ik wist niet dat het nog 4x rood licht ging zijn.

Het beloofde mooie vrijstuk van 2km lang op een nieuw biljartvlak stuk asfalt deed enig snelle manne slijme van ongeduld maar na nog geen km verder bleek dat dit fantastische vrijstuk met zo'n 40cm diep was uitgegraven resultaat gedaan vrijstuk en daar stonden we dan wederom voor het rood.

Eindelijk groen licht, ik zie Jay opvrolijken omdat hij ver kan gon plassen.

Tussenstop na het vrijstuk. Sommige eten nen banaan sommige gon hulderen best moat een hand geven. Iedereen gedaan mee plassen ah nee der woare der nog een poar wakker. Zien plasse doet plasse zeker he Ignace??

Jhonny probeert reepje te eten mor da smoakt precies ni al te goe, hopen dat da derin blijft zegt hij.
Ale voort richting Mechelen maar door Maanrock niet het jaarlijkse rondje door Mechelen, jammer.

Verder van omleiding voor een kermis naar rood licht naar omleiding voor plaatselijke jeugdkoers naar volgende rood licht van daaruit terug naar de volgende kermis voor een omleiding en tussendoor nog even pech voor gastrijder Gunther V waarvan de ketting blijkbaar al hele een hele morgen lastig deed, aan het zoveelste rode licht in Aartselaar was het zover de ketting beliste ik doe effe nimer mee.
Even onduidelijk in het peloton, stoppen niet stoppen, ale toch effe wachten.

Nu richting Aemisse waar ons rijsttoert en Rodenbach op ons wacht.
In Aemisse nogmaals omleiding veur ne Vloamsch'n karemis. Poar man roept ge moet lost doar Pascal,draaie. Mor Pascal man van de weireld weet overal zijne weg, tis lost hier.

Eindelijk aangekomen na heel wat rode lichten en omleidingen in Aemisse.
Mmm rijsttoert en Rodenbach.
Wat al tijdje in de lucht hing gebeurde bij jhonny, de vogeltjes eten geven tg de kaaimuur van Aemisse. Da gebeurt al ies bij de beste.

Nu boot op richting de Calimero mor Triple'andre sloeg effe in paniek hoe moete kik nu rijn, geen probleem Blommie had ni veel zin veur mee den boot te goan en houde Den Andre gezelschap richting Kennedy in De Guidomobiel.

Bij de Calimero aangekomen was het veur den Jay een helse karwei om een parkeerplekje te vinden veur zijne nieve Bolide, iedereen dacht eerst dat hij hem eerst thuis ging zette en dan te voet ging terugkome maar na een tijdje zoeken had hij toch plekje gevonden dat hem beviel.

Gastheer Stijn De Ben bracht ons de nodige dranken en spijzen op het terras. Merci Stijntje.

Waarschijnlijk wel niet iedereen thuis voor de bui maar hopelijk wel veilig thuis.

Bedankt Pascal en familie voor de hele lekker rijsttaart en Rodenbach.

Tot de volgende week.

Steven P

Plaats een bericht
captcha