Scampi-rit

Op zondagochtend om 9 uur verzamelden we op onze gebruikelijke ontmoetingsplaats, de 'Handyhome'. De opkomst was talrijk, wellicht dankzij het mooie weer of de belofte van scampi's na de rit. Zelfs Yannick Mertens had zijn koerspakje weer tevoorschijn gehaald.

De rit van vandaag werd geleid door Dieter en Steven, die er meteen vol voor gingen vanaf het vertrekpunt. We fietsten eerst richting Kruibeke en vervolgens langs Bazel, Sint-Niklaas, Stekene en de Klinge. Daarna kwamen we aan in Hulst, waarmee we op de helft van onze fietstocht waren beland.

De warmte was duidelijk aanwezig en we waren blij dat we in beweging konden blijven. Zodra we stilstonden, voelden we de hitte letterlijk op ons vallen. Gelukkig konden we blijven trappen en ging de weg huiswaarts via de polder naar Meerdonk, Vrasene en Haasdonk.

Onderweg verloren Yannick en Joeri een keer hun drinkfles. Toen die van Joeri op de grond viel, kon Wim De Cleen zijn fietskunsten eens tonen door te springen om de fles te ontwijken.

Aan het einde van de rit werden we verwacht in Café de Reisduif. Daar stond een lange tafel met parasols speciaal voor ons klaar. Vanwege het warme weer hadden we allemaal flinke dorst en kon de cafébaas met de beste wil van de wereld niet snel genoeg bedienen.

Bedankt voor de gezellige rit en een speciale dank aan Dieter en Steven voor de organisatie ervan. Volgende week staat de 'roze rit' op de planning. In de loop van de week ontvangen jullie nog een berichtje via WhatsApp met verdere praktische informatie.

Groetjes
Sindy

Plaats een bericht
captcha