Berlare

De waar is Luc Blommaert Rit.
24 september 2023 kom ik om 2 minuten voor 9 met opgeladen batterijen aan @ handyHome
Met in gedachte de focus op een plezant ritje naar Berlare. Ho leuk, Marcel rijd nog eens mee als copiloot maar hij verkoopt mij direct een dreun met de melding dat ik het verslag mag schrijven, bedankt Marcel. Maar vanwaar die paniek onder de gelederen en er word zodruk om en weer gepraat, dan krijg ik de vraag “ hebt gij Luc Blommaert gezien” . Hij is namelijk verantwoordelijk voor de rit maar nergens te bespeuren. Het laatst werd hij gespot in goede gezondheid en volle glorie op de stade Crubeca zaterdagavond. Sommigen onder ons hadden smorgens wel een verwarrend telefoontje gekregen waar niks zinnig uit te maken viel.
Dan maar vlug een plan B opgesteld, GVM wist ons te vertellen dat er een uitgestippelde rit was voor het goede doel met vertrek en aankomst in Burcht. Dus met zen allen naar daar goed uitkijkend of we hem nergens in de kant zagen liggen.
Eerst nog inschrijven en met de nodige rompslomp vertrokken we met een 20tal minuten vertraging aan een ritje met een deftig tempo maar zonder gekuch van ongeveer 75 km langs Burcht, Zwijndrecht richting polder en weet ik waar om langs Sint Gillis, Vrasene, Melsele en Kruibeke terug richting Burcht te rijden. Hier en daar kon onze volgwagen niet mee. Maar gelukkig voor Raf was oude rot Marcel erbij voor hem steeds terug tot bij ons te leiden.
Aangekomen werden we getrakteerd op een pannenkoek met bruine suiker, daar een pint bij en meer moet dat niet zijn zeker. De naam Luc Blommaert bleef toch vlot over de tongen rollen. Zeker toen men nog een prijs gaf voor de grootst deelnemende groep die we met onze 28 deelnemers nipt verloren. Niet vragen aan wie dat lag, de Sloeber.
Volgens mij is er maar een remedie om dit alles te vergeten en vergeven
Volgende zondag meerijden en der éné geven.
Mvg
Werner

Plaats een bericht
captcha