OPENINGSRIT

Zonder Zondag 10 Maart

Terwijl in Nice de sluitingsrit gereden wordt en de man met foute voornaam er een waar spektakel van maakt, wordt hier het startschot gegeven voor de openingsrit van het nieuwe zomerseizoen 2024.
Na een toespraak van onze voorzitter,aanvullen van het foto archief en herstellen van de wel heel vroege eerste lekke band verlaat het peloton de gekende HH parking.
Naar LINKS gaat het,misschien wel voor de laatste seizoens start door de Molenstraat.
Een opgelegde fusie zal heel wat straatnamen wijzigen in het nieuwe en grote Linker- Scheldedorpen. We verplaatsen ons feilloos door plaatselijke velden richting Nieuwkerken.Met verbaasde blikken en een slakkegangetje wordt het kerkplein verkend,een bevoorrading?? Een afspraak met plaatselijke gids???
NEEN!! ,het werd snel duidelijk toen de kerkdeuren zich opende en een oude bekende met brede glimlach ons begroete. Priester Raf !!
(Een aantal jaren geleden brachten we hem een bezoek met de bbc in zijn parochie te Sint Maria Horebeke. Samen zaten we op zijn zonnig terras en genoten van een plaatselijk streekbiertje.)

Snel word een grote cirkel gevormd. Van sprenkelen was geen sprake,met een ware douche van geheiligd water werd man en machine gezegend.
Bevreid van alle kwaad en met een veilig gevoel steken we het kruispunt over. Daar word de Gyselstraat gesperd (echter zonder tractoren )om in café De Kikker de intussen verkleumde spieren al zittend op te warmen.
Na dat een verdwaald bruiswatertje zijn bestemmer had gevonden,word de terug rit richting Sonneke op gang gebracht. Gewapend met pen en notablok worden we door Sonja ontvangen. In geen tempo was haar veranda gevuld en konden 45 deelnemers na 45 kilometers genieten van belegde broodjes en 45 rijsttaartjes!
Een kersverse gepensioneerde deelde met ons zijn geheim van eeuwige jeugd,bedankt Frank. Ook Pascal was niet bij de pakken blijven zitten en stelde zijn kleurrijke kalender voor. Een excuus voor een gemiste start word hierdoor wel zeer moeilijk. Het hield niet op want nieuwe bestuursleden deelden voor ieders een super dry regenvest met gekend logo. Jonge krachten zijn immers onmisbaar om de kar met ervaring te blijven trekken!

Bedankt dames en bestuur voor broodjes en drankjes .
Zij die door ziekte of kwetsuur niet konden deelnemen,veel beterschap.

Reporter van dienst,
Marc M.

12/03/24 13:28
De kop is er af. Een geslaagde openingsrit om opnieuw kennis te maken met machine en collega's.

Volgende week zondag is er de verrassingsrit - veel vragen dus...
Gaat het regenen, zodat we onze nieuwe vestjes kunnen testen ? ; Gaat de afstand in 1 ruk naar 80km, of blijven we nog in "roderen'-modus ? Wat doen we nu Sonneke in lente vakantie is ?...

To be continued op Zondag.
Allen op post.

Merci Mark voor het kleurrijk verslag.
DE COCK RAF
12/03/24 16:43
Inderdaad ... de eerste rit is een feit! Naar goede gewoonte een iets tragere en kortere inlooprit.... vanaf volgende week zal het wat meer "menens" worden.
Hopelijk volgende week ook met zovelen aanwezig.
Bedankt voor het leuke verslag Mark!
Gunther van Mieghem
13/03/24 09:26
Nen dikke merci aan:
-Raf en Marcel voor de technische ondersteuning
-Baankapiteins om ons veilig huiswaarts te loodsen
-Pastoor Raf voor zijn spirituele bijdrage en zegening
-De Kikker voor een eerste bevoorrading
-Gunther voor het uitgelezen parcours
-Sonja voor de tweede bevoorrading
-de Dames voor al de versnaperingen
-Pascal voor zijne kalender
-BBC voor de nieuwe regenvestjes
-Marc voor het verslag
-ALLEN voor het gezelschap!
Herman

Plaats een bericht
captcha