Rit naar Mechelen

28/04/24
Een 30-tal renners en rensters verzamelde om 9u aan de Handyhome. Vandaag staat de jaarlijkse klassieker naar Mechelen ingepland georganiseerd door Pascal. Tijdens de briefing maakt hij al duidelijk dat er dit jaar enkele aanpassingen zijn.
• De rijstaart zal niet meer traditioneel op het einde van de rit worden uitgedeeld maar zal na het vrij stuk op ons wachten.
• Dit jaar geen Rodenbach aan de overzet boot maar wel een lekker West-Vlaams biertje????
• Kristine zal samen met Pascal het kopwerk op zich nemen. Zo wordt het ook een beetje een romantisch uitje naar Mechelen
Iets na 9 vertrekt het Peloton en meteen is duidelijk dat de sterke wind het eerste deel in ons nadeel zal blazen. Ondanks dit nadeel reden we toch tegen een degelijk tempo naar de brug van Temse om daar de schelde over te steken.
Eenmaal in de provincie Antwerpen gidst Pascal ons door allerlei pittoreske dorpjes en wegen richting Willebroek. In Willebroek aangekomen moeten we de blauwe brug oversteken alvorens we kunnen beginnen aan het vrije stuk. Het vrij stuk zelf had iets weg van een F1 wedstrijd aangezien iedereen samen uit stilstand moest vertrekken nadat het licht op groen sprong. Het vrij stuk was trouwen even spannend dan de F1 aangezien Joeri van start tot finish aan kop heeft gereden
Aan het einde van het vrij stuk stonden de ouders van Pascal ons op te wachten met rijsttaart en frisdrank. Dit was al zeer welgekomen aangezien er bij mij al een klein hongerklopje aan het komen was. Na een pauze van een 15tal minuutjes sprongen we terug op de fiets.
Het 2de deel verliep een stuk sneller aangezien we een groot deel van de meewind konden genieten. En zo gingen we vlot verder naar de overzet ‘Hemiksem-Bazel’. In het Peloton begon de nervositeit toch stilletjes aan toe te nemen, Wat zou dat lekker West-Vlaams biertje toch zijn??
Het antwoord blijkt Brugse zot te zijn. Veel tijd om hier va te genieten is jammer genoeg niet aangezien de boot al binnen 5min vertrekt. Een deel beslist om het drankje dan maar in 1 keer binnen te spelen, terwijl de meeste dit gewoon meenemen op de boot.
Wanneer de schipper ons terug op Kruibeekse grond doet aanmeren wordt er snel koers gezet richting Sonneke. Hier worden we getrakteerd op frietjes door Sonja en het eerste rondje is van Joeri voor zijn verjaardag. Hiep Hiep Hoera!
Bedankt Pascal en Kristine voor de mooie rit, spijs en drank!

Plaats een bericht
captcha