Zele

In de aanloop naar Parijs-Roubaix stonden er om 08:30 stipt 22 die hard kasseienfreiters klaar om te worden gebrieft door Frankie en Luc (two brothers on the vélo fiets) voor hun rit naar Zele!

Dit was echter buiten de waard gerekend van onze heipist-rijders … Frank, Werner en Erick V (welkom terug!) want die kwamen er pas omstreeks 09:00 aangevlogen met de boodschap … de Guido dacht dat de rit pas om 09:00 was …. Enfin, nog geen minuutje later kwam Guido met de ietwat bleekjes uitgevallen sportdirector Marcel aangestoven…. De Guido snelheid was Marcel duidelijk niet goe bevallen …

Een vakkundige draai met onze “nieuwe” super deluxe volgwagen (1000x en meer dank Guido!) deed iedereen meteen in de juiste richting staan.

Een meer dan blij weerzien ook met onze Marcel die na heelkundige ingreep gezond en wel onze rangen terug komt vervoegen … WELKOM terug Marcel. Tevens bij deze ook een dikke merci aan onze Pol om de taak als sportdirecteur al de voorbije ritten op zich te hebben genomen … de toekomst is verzekerd.

Veel tijd hadden we niet om onze nieuwe supermobiel te bewonderen want het was ondertussen al 09:03 …hoog tijd om te vertrekken dus.

Onder professionele en -minder dan dertig is dertig gemiddelde- namen Luc & Frankie ons op sleeptouw om de –op de kop!- 85 km aan te vatten. Via de vel in Temse reden we door gekende en minder gekende mooie en landelijke Vlaamsche wegen richting Zele.

Wegens de vele éénrichtingsstraten werd door de orgies besloten om Zele centrum te vermijden. Dit resulteerde in een fijn en lang stukje rechte baan … moet kunnen mannen!

De zon kwam al gauw piepen en gaf zijn ‘eerste” (?) lekkere en warme stralen af … gezapig bolden we verder tot de eerste kasseistrook in zicht kwam … de kanonnen maakten zich al op voor een robbertje sprint en genoten met volle teugen van de op en neer dansende wielen (hoe lyrisch kan men dat verwoorden hé ).

Op het einde even wachten om dan rechts onze weg te vervolgen … weinig spannends viel er te gebeuren tot het moment dat Jan H besloot om even lek te rijden… onze volgwagen mocht meteen voor de eerste keer zijn schuifdeur openen…. Marcel was/is het nog niet verleerd en gaf vakkundig en snel een nieuw wiel aan Jan zodat we spoedig onze weg konden vervolgen.

Nog een pittig kasseistrookje meegenomen om via de grote omleiding in Sint-Niklaas/Haasdonk de laatste en zwaarste strook aan te vatten in bois de Haasdoenk (een soort Carrefour de L’Arbre avant la lettre…). Onze Pat zijn stuur stond echter los .. dus even stoppen en met een imbuuske vastzetten…. Verstandige beslissing van een verstandig ..hum hum … baankapitein om dit voor de aanvang van de zware strook te doen … kwestie om ongelukken te vermijden!

Het peloton verbrokkelde al snel op deze lange en hobbelige strook …. Je kon zien dat sommige op hoogtestage geweest waren bij de profs in Lanzarotte… anderen deden wat ze konden en trapten noest het melkzuur in/uit hun kuiten… in the end verteerde iedereen (al dan niet in de mogelijkheid verkerende om af en toe eens te schakelen) goed de bulten en we vervolgden resoluut onze weg richting onze thuisbasis ; Afspanning Le Cocq!

Daar aangekomen werden we nog getrakteerd door Guido met bier en door Saskia met lekker koud schoteltje en brood voor hun respectievelijke verjaardagen (ben leeftijd even vergeten …) … nog even uit volle borst** zingen en dan iedereen (behalve den draank is den Duvel..) stilletjes huiswaarts om een spannende koers, met twee Vlamingen in de finale, te volgen!

Bedankt Luc en Frankie voor de fijne rit en tot de volgende!

Uw verslagschrijver van dienst.

12/04/16 20:47
GvM
12/04/16 20:49
13/04/16 17:45
Bedankt Gunther voor verslag en Guido en Saskia voor de traktaties!!!
Ik weet nu wel zeker dat ik genen koptrekker ben!!de krampen zaten tot achter mijn oren!!

gr
Luc
Luc Bl
14/04/16 10:58
Altijd leuk om toch te kunnen mee genieten van de rit met zo een uitgebreid verslag. Knap.
De Marcel krijgt nu zondag al zijn vuurdoop, met de nieuwe camionette door de Kennedytunnel. Moet kunnen.
Tot dan.
Pascal.
14/04/16 15:19
Blijkbaar een leuke rit gemist 😩
Leuk zo een verslag, zo heb je het gevoel er bij te zijn terwijl we op hoogtestage waren in Malzy 😂😂😂 Tot zaterdag mannen en hopelijk de ☀️☀️☀️
Den John

Plaats een bericht
captcha