Mechelen

Zaterdagmorgen 8.00u

Vroeg en fris .. maar toch 10 dapperen (Herman, Alain, Geert, Johnny, Franky, Luc DW, Gunther VM, Curt-Bruno, Rudy, Raf DC) aan de parking van de sporthal in Bazel voor de Saefthinge Classic. 102km richting Nederlandse Polders. Jammer, maar enkele gedoodverfde GELE mannen missen blijkbaar de afspraak vandaag. Gele koorts, stress, sinusitis of gewoon nen off-day ? Gelukkig komt er nog meer gekend volk opdagen zoals Nico, Ignace en zijn ploegske. Meteen hadden we schone compagnie en zaten we in een peletonneke van ongeveer 30 man ons te verstoppen voor de wind en met Alain koffie te malen richting Emmadorp. Onderweg, in Vrasene, kreeg iemand van de eerste escorte (ploegkse uit Bazel) plat en zo verloren we meteen 6 kopmannen. Dus gingen we gestaag – onder impuls van team Ignace voort naar de Scheldedijken. Tegen de dijk was het echt onze rug bol zetten (zie Tom Boonen in Paris-Roubaix) en krabben om vooruit te geraken. Na wat keuvelen in de Polders, bereikten we met ons 10-en de bevoorrading. De regen trotseerden we me veel moed vanuit de bevoorradingstent, maar ondertussen lagen wel de banen goed nat.

Nog eens 50 naar huis… Behalve voor Herman en Alain die opteerden om 30 km extra te doen. Met 8 man dus, meestal met meewind naar Vrasene voor bevoorrading 2. Op de stijgende stukken of de plaatsen met serieus wat tegenwind, dreigde ons klein groepke te scheuren onder impuls van de beuker, maar al snel werden alle scheurtjes weer gelijmd zodat we in gesloten cohorte in Vrasene en vandaar ook in Bazel geraakt zijn. In de kantine van PNV was het leuk om na te kaarten over deze toch wel iets lastiger dan verwachtte Polderrit met veel wind. De donkere Grimbergen smaakte naar meer … Ondertussen kwam ook den Herman binnenwaaien – onze blonde Vedett… Hij was Alain in de Polder kwijtgespeeld.. Rond 13u was het tijd voor af te sluiten, fietske te kuisen en de messen te slijpen voor de dag erna…

Zondag, 9.00u

Nog altijd vroeg, en nog altijd fris. Ritje van Pascal naar Mechelen. Een grote bende van bijna 30 man staat op het appel. De gedoodverde favoriet (YM09) voor de gele trui dient weer forfait te geven. Wat gebeurt er allemaal ? De geburen slapen nog, dus is het een beetje stiller dan anders…De Pascal doet zijn briefing en de Marcel maakt zijn (euh Guido’s) camionnette in orde. Als GPS wordt Rinske mee op pad gestuurd om Marcel veilig over de brug van Temse aan de derde lichten links te krijgen... Voor het peleton, waren de 1e 17 km bijna allemaal rechtdoor. Weinig werk dus voor de baankapiteins… Ook niet goed want dan zijn er altijd die van hun oren beginnen te maken …

Pascal en Andy deden puik kopwerk aan een gezapig tempo zodat iedereen goed kon volgen.
Het vrije stuk lag in Willebroek na de blauwe bruggen, maar wanneer we na 30 km nog geen brug gezien hebben, was het voor Wannes (en X-tiff en Sam) toch van het goede teveel en op de 1e serieuze kasseistrook wordt er al een eerste robbertje uitgevochten. In Mechelen kwamen we ook af en toe wat verkeerslichten tegen en is het soms wachten op de volgwagen die niet met dezelfde acceleratie door de verkeerslichten vlamt als de gemiddelde BBC-er… Geen probleem – de boot naar Bazel vaart elk half uur. Uiteindelijk passeren we Willebroek en de blauwe bruggen : 2 keer rechts, 1 keer links en dan 3 km ieder voor zich.... SuperMario gaat mee vanop de kop… De rest heeft het moeilijk maar X-tiff, Wannes, Sam & Ignace brengen toch nog een gedreven achtervolgingspeleton op dreef. Romain VE en de herboren Anthony VW proberen nog aan te sluiten, maar missen de boot. Nog niet afschrijven voor de Kruibeekse Pijl doch !!! Vooraan wordt er harder gereden dan Tom Boonen in Paris-Roubaix, maar Wannes laat, na wat taktisch niet overpakken, iederen door de knieen gaan in zijn finale chasse patatte.... Na de hergroepering met het ganse peleton aan het einde van de versnellingszone, begon ook de regen zich te moeien op onze tocht.. Enkelen vonden dit de gelegenheid om hun fonkelnieuwe BBC craft regenjas aan te trekken en dus gingen we even parkeren... Uiteindelijk bleek het een moeite voor niks, want de regen was weer gaan vliegen. En zo herhaalde zich dit natuurfenomeen zich nog een aantal keer... Tussen de buien door, bereikten we uiteindelijk het veer van Hemiksem. Daar stonden Mama Lucreyse, Nonkel Willy en junior Victor ons op te wachten met een streekbiertjen (een Rodenbachtjjen) en een serieuze spie rijstvlaai(ke) .. Lekker en zeker welkom na deze rit over de kinderkopkes, tegen de wind en door de buitjes. Marcel dronk zijn pintje op en pakte Gunther V en zijn boeltje om tijdig door de Kennedy te geraken. De rest van het team nam de boot, samen met de red Girls, die toevallig ook over het water gaan rijden waren. Vanaf Bazel was het wind tegen naar Kruibeke. De Mayo reed nog plat en zo geraakten we niet op tijd bij Ilana… Niet getreurd – want de stoof brandde toch nog niet. Maar voor alles is er een oplossing en dus stak Frank een halve bank van het terras in vuur en vlam zodat iedereen aan zijn trekken kwam en de innerlijke en uiterlijke mens opgewarmd geraakte.
Een leuke rit met een zalige afsluiter. Merci Pascal voor de rit, merci aan de familie voor de bevoorrading, merci allen voor de leuke sfeer... op naar meer.

Tot woensdag of tot zondag

Groeten :
Raf

18/04/16 17:07
Tof weekendje,zaterdag lekker uitwaaien in de polders en zondag een lekker rijstvlaaike en een goeie rodenbach aan den overzet. Meer moet da niet zijn

Bedankt aan de mannen die me uit de wind hebben gezet zaterdag en bedankt Pascal voor de mooie rit, mama Lucreyse, nonkel Willy voor het lekkers 👍
Den john
18/04/16 20:26
Proficiat aan de harde kern die de zaterdag de wind en regen trotseerden!!
ik moest verstek laten wegens slaapietties!!!
Mooi uitgebreid verslag van de zondagrit
mercie Raf!
En natuurlijk nen dikke mercie aan de familie Migneaukes!!

grtjs
Luc
Luc Bl
18/04/16 22:39
Knappe prestatie van de mannen die de 2 ritten dees weekend gefietst hebben door regen en wind.
Ze zullen goe getraind zijn voor het weekend, want dat komt snel dichterbij.
En ja, over de YM16-favoriet, ik dacht dat ie met de fiets van Sagan rijdt, maar hij heeft precies een ritje gemist..
Leuk dat de Red Girls ook juist aan de boot kwamen, konden ze mee-eten, maar de Rodenbach hebben ze toch niet willen proeven ;-)
Pascal.
19/04/16 09:33
Een weekend met 2prachtige ritjes goede bevoorrading en goede sfeer,dank aan allen.
Ldw
19/04/16 10:26
leuke rit pascal, jammer dat ik zaterdag gemist heb was pittig en daar hou ik wel van ;).

merci voor de vlaai en den rodenbach .

grtzz en tot zondag
Xtiff
19/04/16 11:17
De Saefthinge Classic was er weer eentje om in de kaderen ... blij dat ik deze tenminste heb gereden!

Zondag (sorry Pascal !!) helaas forfait moeten geven ... 'k weet -afgaande op de vorige edities!- dat dit altijd een leuke rit met goede versnapperingen (mo ho zeg!) is.... in principe dus nog 6 man in competitie voor de YM16....ra ra ra .... wie zal hem ontmaskeren... zeker tot zondag !
GvM
19/04/16 11:22
De Saefthinge Classic was er weer eentje om in de kaderen ... blij dat ik deze tenminste heb gereden!

Zondag (sorry Pascal !!) helaas forfait moeten geven ... 'k weet -afgaande op de vorige edities!- dat dit altijd een leuke rit met goede versnapperingen (mo ho zeg!) is.... in principe dus nog 6 man in competitie voor de YM16....ra ra ra .... wie zal hem ontmaskeren... zeker tot zondag !

of zijn het er maar 5 ?!:):)
GvM

Plaats een bericht
captcha