Zaamslag

Hier is het verslag
van de rit naar Zaamslag
Auteur van dienst is Mayo


Iets voor 8u stond de Herman al te popelen om te vertrekken. Hij zag namelijk zijn kans om de leidersplaats over te nemen van de voorzitter. Na de briefing van de Luc, leek Herman zijn opzet geslaagd want bij het vertrek was er nog geen Raf te zien. Voor de brug richting Beveren kwam hij dan toch voor de dag, samen met nog enkele andere verloren schaapkes en zo was de complete top 10 aanwezig. Hier geen verschuivingen dus.

Dit is een ander verhaal in de top 20. Hier wel enkele afwezigen die waarschijnlijk de winst van de Belgen iets te hard gevierd hebben. Na de eerste interventie van Frank (Frank die zowat 50% van al het werk heeft opgeknapt voor de baankapiteins volgens hemzelf;) ), ging het richting Vijfstraten. Hierna ging het naar ‘t Zillebeek, … Kort gezegd ging het eigenlijk naar den idyllischen Hollandse polder. Het werd al onmiddellijk duidelijk dat het niet van de poes ging zijn voor onze twee kopmannen Luc en Andy… Er stond wel een windje. Maar dit hield onze kleppers niet tegen om te flirten met de limiet van 30km/u.

Na ongeveer 48 km stond er een eerste vrije stuk gepland. Meteen waren alle kleppers van voor. Helaas was het een maat voor niks voor de BBC’ers want Luc DW had zich laten vertegenwoordigen door 2 kleppers. Emiel en Ewout waren iets te sterk en haalde de winst binnen voor team Granville. Het mag gezegd worden: we zijn niet opgewassen tegen internationaal talent! Na het vrije stuk zagen we de kleuren van team Granville verschijnen. Er stond een team van verzorgers klaar om ons op te vangen en te voorzien van een hapje en een drankje. Eveneens werden de 10 geboden der fietsers aangeleerd aan de Marcel. Ik moet zeggen, knappe bevoorrading waarvoor dank!!!

Na de bevoorrading ging het terug zijn gewone gangetje met de gekende kopmannen en nog meer mooie landschappen.
Na 90km een tweede vrije stuk. Blijkbaar was er al tactiek besproken want er werd direct een lap op gegeven door de jongsten in het peloton. Enkel Raf en Krostief hadden nog verhaal tegen dit jong geweld maar kwamen een beetje tekort. Knap gereden Ewout en Emiel! Van ulle gaan we nog horen in de toekomst!

Na de hergroepering ging het richting Verrebroek. Hier stonden nog jongere kleppers ons op te wachten samen met Pascal. Samen met de toekomst van onze ploeg richting huis, allé, Cock, waar al enkele ons zaten op te wachten in het deugddoende zonneke. Terwijl de eersten hun Cola’ke achterover kieperden, trakteerde Luc zijn vrouwke ons nog met lekkere sandwiches. Mercikes Hilde!!
Luc, ‘t was weer dik in orde. We zijn weer verwend geweest met een prachtig georganiseerd ritje.
Merci makker!

21/06/16 10:39
Prachtig geschreven Mario.
Zoals we gewend (& verwend) zijn van Luc en Hilde : dik in orde !! Dubbele bevoorrading en dubbele versnelling om duimen en vingers af te likken. Die duivels snelle Verhulstjes hun lidkaarten liggen klaar bij mij ...
Ook een dikke duim voor BBC juniors die anno 2016 hun eerste 20 km in peleton feilloos hebben meegedraaid als voorbereiding op heenrit naar het Atomium.
En bij deze ligt de druk nu op de schouders van Luc2 en Robby .... ik kijk al uit naar de koers onder de bollen ... en hopelijk ook onder de zon :)

Groetjes
Raf DC
21/06/16 20:31
Prachtige groene omgeving, knappe rit Luc !!!
op de juiste moment rijsvlaatjes en dan weer op de goede moment ne lekkere sandwwich zonder boter, ne dikke merci !

patje

Plaats een bericht
captcha