Bergjesrit

Zondag 17 Juli - 9.00u.

Een seriezen hoop wielertoeristen verzamelt aan HH voor de Bergjesrit : een gekende formule van draaien en keren in Tielrode met de gekende hoogte verschillekes startend van de grote baan : een rit voor de punchers dus.
Voor de gelegenheid had Pascal zijn topografische kaart van het Waasland bij de hand genomen en de hoogste punten uit de omgeving nog mee uitgeplot om op deze manier het gekende parcours nog wat verder te verrijken : dubbel en dik geslaagd.

Buiten het rechtsafslaan en omhoog sprinten was er voor de rest niet veel te beleven, maar dat nam niet weg dat er met volle teugen kon genoten worden van het zonnetje (dat zich gelukkig een beetje wegstak achter de wolken, want zweten deden we immers al genoeg). Keerpunt van de tocht lag in de Heide in Waasmunster, waar een korte plas- en (lange :)) rustpauze werd ingelast. Na ongeveer 75km en 11 kwartieren op de fiets bereikten we veilig, moe en zeer voldaan de thuisbasis.

Nog enkele belangrijke vaststellingen :
* De prijs voor de strijdlust ging NIET naar Rudy want had voor een vlakke biljart dag gekozen..
* De bollekes trui zat initieel stevig om de schouders van X-tif, maar hij ging in de 2e helft jammer genoeg door het ijs ! Gelukkig heeft hij sinds zondag perspectieven op Geel
* Herman heeft een probleem. Net als Froomie zal hij moeten lopen om nog een gooi te doen naar YM16.
* De Groene trui werd zondag jl niet uitgereikt want de sprint op de Pismolenberg werd om veiligheidsredenen geannuleerd.
* Pluimen genoeg voor iedereen : zowel de baankapiteins die attent op de eerst rij dienden te zijn en - bergen hebben verzet - om snel en alert banen af te zetten; alsook de "niet-klimmersgeiten"- waarvoor de bergen niet verzet waren -die voor zichzelf enkele grenzen hebben verlegd.

Ciao
Raf

19/07/16 22:43
Toch mooi ritje van Pascal en Raf met de gekende hellingen al heb ik alles beleeft van achteraan in de grupetto en net voor de bus!!

gr
Luc
Luc Bl
20/07/16 13:12
Jaja voorzitter. Had mijn benen vol aan u op de bergejs. Plezante rit.

Merci pascal en raf voor het mooie parcour. Grtzzz
x-tiff
20/07/16 15:18
Lekker explosief !
Leuke en iets gewijzigde rit met mooie uitdagingen ... SK here we come!
GVM

Plaats een bericht
captcha