Zondagrit

Verloren of vergeten groenten?

"Greig Voan Avermoat!!!" zo werd onze gouden Olympische Waaslander in 't Braziliaans op 't hoogste trapje van 't podium geroepen, den Ignace verwoordde het met “e preske" voor de “vrij stuk” winnaar van 4km lang. En omdat deelnemen belangrijker is dan winnen, zou voor iedere finisher nog een hapje aangeboden worden.

En of het hapje gesmaakt heeft op ’t zonnige terras! Een lekker broodje met of zonder sjekroet, een vleugje mosterd en overgoten met een verjaardag traktatie van Raf Van Hul, allen dikke merci Raf en the ladies, chef kok Ignace en garçon Xtiff ze zijn meerdere sterren waard in de BBC-Millau.
Het is echter niet simpel met de nadruk op niet simpel om dergelijk niveau te bereiken. Een niet nader genoemde andere BBC chef kok worstelde het afgelopen Sean Kelly weekend nog danig met de keuken terminologie, een feestmenu met “vergeten groenten” werd nog iets te letterlijk genomen…en ’t was naar de patatten.

Maar we wijken af van het sportieve werk, de Xtiff zijn fiets “ster” was toch bijna vallend bij aankomst na een zeer vlotte geanimeerde rit die eindigde in Kruibeke en via Haasdonk, Beveren, de Verrebroekse polderwegen ons deed pauzeren in Emmadorp. Want hijgend en puffend boksend tegen de forse wind in, gestopt net na de streep. Gestopt net na de streep voor “a preske”, en ja ’t was onze voorzitter die eerst was gefinished juist voor veel winnaar Wannes… Geklopt op de meet maar toen nog niet beseffend dat hij niet gans de dag mee ruiten moet gaan kuisen met den Ignace, als dat maar goed komt.

Maar we gaan terug, naderend op Emmadorp waar de BBC troepen licht zenuwachtige verschuivingen ondergingen van kopmannen en outsiders die ondanks de slopende Sean Kelly toch hun kans wilden wagen. Felle tegenwind deed Ignace en Krostief ook niet plooien in het Hollandse straatbeeld waar Hulst en omstreken werd aangedaan.
Dat Hulst zich verrassend genoeg maar op een paar boogscheuten van Kruibeke city situeert… na 1u stevig tempo werden de Hulstenaars al begroet door Marcel in de volgwagen. Om juist te zijn 1u 5 minuten maar het kleine oponthoud van 5 minuten ontstond doordat Franks wiel contact zocht met een put van de diepere orde en een lekke band voor de hand leek, doch niet alleen de Frank is nen bonk ook zijn banden zijn van dat kaliber. ’t Was anders eens een rustig ritje voor de baankapiteins die zich op de vele rechte wegen ook al eens ongestoord konden vervoegden in de middelste regionen van het peloton.

Vrasene werd eens anders aangesneden via de binnenwegen van een Beverse woonwijk waar de snelheid werd gesluimerd om geen “Nibalieke” te ondergaan, veiligheid troef dus en dat was zeker een must met de 30 BBCers die wederom deskundig door onze secretaris Luc met een kruiske op ‘t papier werden gemarkeerd. Dat moet zo wat voor de klok van 9u geweest zijn toen Ignace en Xtiff, na duidelijke briefing, in klikten voor een kwalitatief gesmaakte voormiddag rit.

Tot volgende week zondag 08.30u

Groeten vanuit Melsele…

Tom.

09/08/16 21:53
Verslag fijne het voor bedankt!😀

Goe ritje, was van zin om de benen wat los te trappen, maar de kopmannen en de wind hadden andere plannen!

Grtz
sam s
10/08/16 11:49
Het was super !!!
Jammer dat ik deel 3 heb moeten missen...
Bedankt Ignace, Xtiff en Tommeke.

Gr
Rad dc
10/08/16 12:34
Zeer toffe rit met leuk gezelschap. Bedankt Ignace, Xtiff voor de rit en de zeer lekkere hete honden 👍😋😋
Den John
10/08/16 16:48
Bedankt voor het verslag tom tom,
en natuurlijk Ignace en Xtiff voor de mooie rit en deel 3 van deze geslaagde zondagvoormiddag!!


gr
Luc Bl

Plaats een bericht
captcha