Zondagrit

Op veroveringstocht in de Nederlanden,

 

Om 8.00u staan 16 dapperen klaar om onder leiding van koning Herman en veldmaarschalk Mark onze Nederlanden binnen te vallen en zo Zeeuws-vlaanderen terug aan te hechten bij Vlaanderen ‘ons land’.

Na een uitgebreide uiteenzetting over tactiek, plannen, te volgen wegen en rantsoenen bestijgen we ons stalen ros.

Dat de weergoden ons het niet gemakkelijk zullen maken is al duidelijk van de eerste pedaaltred. Regen maar vooral veel wind zal deze veldslag extra zwaar maken.

Onder de striemende regen voeren Herman en Marc ons via ons ‘Vrije Waasland’ tot aan he grensdorpje Doel. Het ‘Doelloze’ dorp – zeker een overblijfsel van onze aanvallen van onze Nederlandse vijand - maakt indruk op ons en motiveert ons om onze gekregen opdracht tot een goed einde te brengen.

Eens de grens gepasseerd is extra waakzaamheid geboden, grote openvlakten maken ons kwetsbaar voor de vijand. Maar de tactiek van Herman om onze ruggen te krommen (zou de wind daar ook iets voor tussen zitten), en onze handen onderaan de beugels te houden loont echter.

We naderen met snelle schreden ons eerste ‘target’ voor vandaag: Walsoorden. Met een paar vooruit geschoven pionnen wagen we ons naar ons eerste doel, - het haventje moet worden ingenomen- wind en nog eens wind dreigen ons te dwarsbomen maar onze verkenners Sam, Xstief en Gunther VM slagen erin om onze vlag te planten aan het haventje. Een paar minuten later is ook de hoofdmacht aanwezig en na deze eerste overwinning staat onze kok en bevoorrader Marcel klaar om  onze innerlijke mens terug wat te versterken.

Na deze heerlijke maaltijd en na een kleine briefing van ‘King’ Herman bespringen we terug ons stalen ros om onze veroveringstocht voort te zetten. Het wordt er zeker niet makkelijker op. De Nederlanders veranderen de ‘wind’ van schouder en schakelen alle mogelijke middelen in om ons te doen stoppen. Alle windmolens in Zeeuws-vlaanderen worden in gang getrokken om ons offensief te doen stuiten. We worden bijna letterlijk van onze fiets geblazen, maar het krachtvoer van Marcel heeft zijn werk goe gedaan. We blijven overeind en dankzij de bijkomende inspanningen van luitenanten Gunther, Romain, Luc DW en vanaf heden onze ‘hoofd’luitenant Xstief slagen we erin om onze voorgestelde objectieven uit te voeren.

Hoera Zeeuws- Vlaanderen bevrijdt en daar mag al eens op geklonken worden. Omdat enkel Heinikens, Amstels en Bavaria’s hier klaar staan om ons eventueel nog gif toe te dienen als laatste reddingsmiddel om ons te stoppen levert onze Marcel ons nog wat spijs en drank uit onze veldkeuken.

Onze laatste etappe blijkt toch nog een zware kluif met wederom wind en regen ook op onze Vlaamse wegen. Maar met in het vooruitzicht dat we terug zijn in het land van de Stella’s, de Jupileren en de Bocken kan dit ons niet meer deren. Helemaal op het einde treft een verdwaalde kogel van onze vijand toch nog raak. Marc zijgt neer… maar enkel zijn stalen ros heeft een schampschot gekregen. Vehikel vlug opgeladen door onze Marcel om  tenslotte koers te zetten naar ons ‘Vlaamsche Kok’ LeCocq’

 

Daar waar we door ‘Vlaamsche schonen’ worden verwend met Vlaamsche bieren’ en ‘Vlaamsche kazen’….

 

Medailles en extra punten na deze heroïsche uitbreiding van Vlaanderen mijn land worden uitgereikt aan:

 

-          Koning Herman en veldmaarschalk Marc M

-          Hoofdluitenant Xstief

-          Luitenanten Gunther, Romain en Luc DW

-          Het dappere fiets ‘voet’volk: Luc en Franky BL, Werner, Pat, Sam, Kris S, Alain, Robby, Wim M en Kurt

-          Onze Marcel

 

Vlaanderen De leeuw!!!

Met een vriendelijke klauw,

Soldaat Kurt

23/08/16 00:34
Amai, over een heroïsch ritje gesproken...

Maar zo snel krijgen ze ons niet klein! Bedankt voor de rit/bevoorradingen/compagnie en verslag!

Grtz
sam s
23/08/16 08:39
Inderdaad een rit die we niet vlug zullen vergeten maar toch leuk om er bij te horen,een dikke pluim voor alle deelnemers die deze 117km! zonder morren hebben verteerd en hun punten DIK verdient hebben!!
Mercie Herman en Mark voor rit en bevoorrading en Kurt voor dit leuke verslag van deze veldslag!

gr
Luc
Luc Bl
23/08/16 12:07
Amai seg blijkbaar was raf de cock ook aanwezig. Slijk op de baan strooien en takken trachten tussen mijn wielen te steken; ). Herman en Marc prachtige rit met weeromstandigheden om u tegen te zeggen. Voor ieder wat wils mijn gedacht. En petere merci voor het pittoreske verslag. Jongens tot woensdag voor de warmste rit. Grtzzz
x-tiff
23/08/16 13:00
amai Kurt, goed geschreven, niet allen op de fiets in goede doen.
Nog eens een echte "Flandrien-rit", met alles erop en eraan; wind, regen, waaiers, zon, rondslingerende drinkbussen, wegvliegende kapiteinsbanden,...
Ook dank aan Marc en Herman voor het afwisselde parcours gaande van de Doelse-vergane-glorie tot het prille natuurgebied langsheen "de Zee".
Eveneens dank voor de dubbele energie-stop, 't was nodig !
gr.
frankie
23/08/16 20:56
Grandes felicitations de France pour le nouveau Maillot Jaune monsieur Le Brun !
Les Flandriens - ce sont des grand cochons :)

Merci a Kurt pour me tenir au courant...

Au revoir !
Mr Hollande
24/08/16 07:03
Dikke pluim voor deze rit plus verslag,als tpuntensysteem was zoals herman voorstelde na de rit hadden we nu dubbelle punten,ideetje om over na te denken in de toekomst.
Ldw
24/08/16 20:11
Wat een rit, wat een verslag, wat een Flandriens ... wind en regen, westenwind ... 'k wil terug naar de kust .. heel onbewust ??
En effet monsieur le président, des vrais cochons avec 10 points pour les flamands !

Tot de volgende vanwege jullie skild en vrient !
GvM
24/08/16 21:33
Dank aan allen die er zondag bij waren ondanks de barslechte weersomstandigheden.
Puffen en blazen was het, tegen wind en regen.
Maar wat een knap verslag van Kurt, onze koene ridder ter plekke.
Hij gaf zondag zo van katoen dat vandaag zijnen tube volledig “perte totale” was.
En opvallend…
Vandaag deden ook de gele tjoepen hun herintrede in het peloton.
X-tiff, nu nog hopen dat de madame wat mee wilt en de “ Maillot Jaune 2016 “ it's all yours!!
Herman

Plaats een bericht
captcha