Rit over de brug

Na een meer dan geslaagde veroveringstocht in de Zeeuws-Vlaamse polders en een broodnodige inspectierit de week erna, was het afgelopen zondag tijd om nog eens een rit over de brug te wagen.

21 koene ridders tekenden paraat en onder het goedziend oog van de aanvoerders van de dag Sam en Jeroen, kregen we een korte maar bondige samenvatting van wat de voormiddag ons brengen zou …. Ritje van 90 km met 500 (??) hoogtemeters via o.a. Temse, Lippelo, Opwijk richting Meise/Merchtem en met de Huntsberg als toetje tussendoor en dan retour richting ons Café ten midden van de weilanden.

Volgens de Huawei buienradar van Sam mochten/moesten we ons enkel rond 09:00 aan een paar regendruppeltjes verwachten …. Alle regenvestjes werden derhalve aan onze sportdirecteur Marcel toevertrouwd die ze veilig en in weloverwogen rangorde in de volgwagen een plaatsje gaf.

Was het de stress voor de aangekondigde 500 hoogtemeters of gebrek aan voorafgaandelijke fietsinspectie, vlak voor vertrek moest onze Luc VV zo nodig nog eens zijn bandjes oppompen … dit resulteerde in het laatste stuk van de rit op weerom () nen platten tube voor hem.

Enfin, ietsje na 08:30 vertrokken we richting Temse … eerst nog een ommetje in de bloemenwijk om vrouw en dochter van Sam uit te zwaaien en dan resoluut richting de brug… tenminste dat dachten we…. buiten de waard gerekend van de orgies van dienst bleek, want onze eerste hoogtemeters van de dag, de Kattenbrug kwam eraan … deze zorgde meteen al voor de eerste scherprechter van de dag en deed een klein barstje in de gelederen, dat snel en vakkundig werd hersteld zodat we met het ganse peloton richting Schelde boorden and beyond fietsten, ontstaan …
De wind, die ons heel de rit gezelschap hielD, kwam van alle kanten behalve van de goede (?)… steeds op onzen toep blazende moesten de voortrekkers van dienst alles uit hun kast halen om het gemiddelde van 28,5 KM/uur te vrijwaren. STERK nummer mannen!

Na het nodige draai- en keerwerk en een goed uur fietsen werden plots in open vlakte alle hemelsluizen opengezet …. Het water stroomde letterlijk en figuurlijk van onze ruggen en …! Vlug dekking zoeken .. den enen bij de Marcel, sommige onder de bomen of corniche en anderen dan weer in de stallingen van een toevallige buur… na 5 minuutjes klaarde de hemel weer iet of wat open zodat we onze tocht konden verderzetten … met regenvestjes aan ! Verzadigde -maar gelukkig wel warme- regenwegen deden het slijk en andere op de baan zich bevindede iets minder propere zaken in onze gezichten en tenues opspatten zodat we bijna niet meer konden zien.

De zon kwam piepen en al gauw werd het velen van ons te warm in onze zwarte regenvestjes .. terug stoppen en alles terug bij de Marcel droppen.
Verder richting Meise zag Herman de bui al vroegtijdig hangen en deed Marcel stoppen om terug het vestje aan te doen. Ignace (met 2000,00 euro ???) in zijnen achterzak reed ook vliegensvlug retour naar de volgwagen en deed hetzelfde … enkele kilometers verder aan de prachtige en exclusieve manége was het van dat …. Striemende regen en wind … ons humeur werd echter niet aangetast en een gepast “laat de zon in je hart” werd met overtuiging en volle borst gezongen !

De terugreis was ingezet en onder begeleiding van ons Laura droogden onze teneukes al vlug weer op… nogmaals de brug van Temse over en dan veilig naar huis …. Niet echter zonder eerst nog eens ne platte van onze Nico …wiel snel en professioneel wisselen en klaar was kees. Niets kon ons nu nog stoppen voor een veilige thuiskomst …. dat was echter zonder onze YM X’toff gerekend!!

Zat hij al met zijn gedachten bij Griet en kind, overwoog hij al nen vroegtijdige tournée générale bij Cock of was het iets anders …. Wie zal het zeggen? X’toff wist zelf ook niet wat hem overkwam, maar feit was wel dat hij een “slippertje” maakte en in de gracht belande …. Dikke boebels op de armen door de netels, een grasgroen truitje en een bleek gezicht van de schok hield hij er aan over … gelukkig viel alles al bij al nog goed mee …stel je voor dat hij nog in de laatste weken zijn kampioenstitel ziet verdwijnen ..!

In Steendorp nog eens volle gas omhoog en dan richting Pismolenstraat waar sommigen van ons al vlug naar de grote plaat schakelden en de windstoppers dichtritsten … dat beloofde nog eens een finale te worden …. Was het vermoeidheid, de wind of regen die ons had geteisterd, het beloofde offensief kwam er uiteindelijk toch niet en zo reden we allen samen binnen richting clublokaal.

In de nabesprekingen van de dag vernamen we nog met blijheid dat onze Marcel (a.s. woensdag -07/09- jarig !!!) het café voortaan elke vrijdag tussen 16:00 en 18:00 zal openhouden en dat ons Christianneke (na lange afwezigheid) ons meer dan waarschijnlijk terug zal gaan bedienen op zondag!

Volgende woensdag starten de MTB’ers hun eerste rit en de andere nog geïnteresseerde () coureurs kunnen hun hartje nog ophalen op de koersfiets.

Tot spoedig!

GVM.

05/09/16 20:35
Bedankt aan iedereen om mee de erbarmelijke weersomstandigheden te trotseren! Enkele aanpassingen van het parcours zorgden ervoor dat het beloofde aantal hm niet werd behaald... Volgend jaar beter!

Grtz
sam s
05/09/16 22:09
Wederom een echte flandrienrit.
Nen dikke proficiat aan orgie Sam en zijn 21 waterduivels.
Terugkeer van ons Christianneke: da klinkt als muziek in de oren..

Grtz,
Kurt
Kurt
05/09/16 23:59
Prijs van de freinblokken met 10% gestegen sinds vrijdag jl - niet moeilijk als 22 man tegelijk nieuwe moeten steken :):) . Buiten dit en een flinke wasbeurt van mijne carbonne pony, heb ik enkel goede herinneringen aan deze mooie tocht en het goede gezelschap. Een ritje om nog eens over te doen op droge ondergrond !!! Om duimen en vingers af te likken (en voor X-tiff om wonden te likken :). Bedankt Sam, Bossie en spoedig herstel Stoffie ! Puik verslag Gunther, je mag van geluk spreken dat ik me in hielT om niet over spelling te leuteren ....

Woensdag 7 Sept (ook gekend als de jaarlijkse nationale SMS dag van BBC...) voorspelt tropisch weer, dus probeer ik nog eens met de koers (voorzien van lichtjes) om 19u.

Groetjes
RAF DC
06/09/16 10:33
Mooie rit ! Idd RAF frijnblokken zo op als iets misch is dat de reden dat ik de steendoprse beek van dichtbij zag. Buite wa schramme op mijn lijf Nieks aan overgehouden. Merci. Sam en Bossie. Tot zondag en hopen op een droge ondergrond
X-tiff
06/09/16 19:43
De laatste weken worden we inderdaad niet van wind en regen gespaard, maar dat hardt de winterbeesten onder ons zodat we er binnenkort tegenkunnen.
knap verslag met of zonder schrijffouten dito parcour!
Christanneke teken maar vlug uw contract zulle, we zullen je met open armen ontvangen !!!
patje
08/09/16 09:18
Dikke proficiat aan Christof en Greet met hun flinke dochter.
Kris S
09/09/16 11:26
Met de geboorte van Floor klaart de hemel natuurlijk volledig uit voor de X-tiff.
Daarmee hebben we ook een verklaring voor zijn onverwachte tuimeling in bloeiende graskant te Steendorp. Vooral als we op zoek gaan naar de betekenis van de naam Floor.
In de Romeinse mythologie was Flora de godin van de bloeiende gewassen en van de lente`.
Meteen weten we dat Christof zondagmiddag wat vroeg maar al doodnerveus op zoek ging achter FLOOR.
En die gele tjoepen…,die mag je voor de rest van het seizoen behouden Christof! Oververdiend!!
Dubbele proficiat dus aan Christof & Griet.

Overigens knappe rit afgelopen zondag met een verzorgde verslaggeving van (hopelijk) ons natste avontuur van het seizoen.
Herman

Plaats een bericht
captcha