Haven en Polders

Champion’s day !

De mail om onze sluitingsprijs met een weekje te vervroegen bleek duidelijk niet in dovemans oren te zijn gevallen want om 07:30 tekenden reeds een dikke (niet al te letterlijk te nemen voor sommige-n) dertigtal blue boyers present om hun verrassingsaanval in te zetten!
Inderdaad de ‘very very soon to be’ YM 2016 zou binnen enkele minuten van zijn warme bedje worden gelicht …. Na een ommetje te hebben gemaakt via de Bazelstraat arriveerden we in de nog verlaten, desolate en koude (!) Polderstraat om onze X’toff een dag uit de 1000 te gaan bezorgen.
Dankzij enkele medeplichtigen in het complot (Griet, dochtertje Floor en de “Vent”) werd onze Stoffel volledig verrast en van zijne à propos geblazen … de Frank kwam er zelfs aan te pas om hem uit zijn bed te krijgen …. Missie geslaagd en spoedig zagen we een ietwat bleken, ongeschoren, ongewassen X’toff op het toneel verschijnen… ondanks het feit dat we zijn fietske al hadden klaargezet, was onze YM toch nog niet goed wakker want hij dook te garage in op zoek naar zijn stalen ros ….
Een innig moment volgde met het voorlezen van een gedichtje door/van de voorzitter … werd er hier en daar een traantje weggepinkt bij deze lyrische voordracht of was het gewoon de eerste koude winter/herfstprik die onze ogen bevochtigde …. ? De waarheid zal later blijken als we op onze smeer dezelfde gevoelens tentoon spreiden ….
Niet langer getalmd en de meute zet zich definitief in beweging richting de zuid-noord as … ook wel Broekdam genaamd … enkele dapperen trekken het peloton voorruit … iets te ver echter want ze “vergeten” af te slaan richting “Kinderboerderij” ! Daar heeft familie Van Wauwe & aangetrouwden immers een formi-dastisch ontbijt klaar staan voor onze hongerige magen … alles op en top verzorgd en eten in overvloed… bedankt Hilde, Geert, Melissa, Sven & Anthony.
Rond 09:00 is het tijd om de ontbijttafel vaarwel te zeggen en aan het sportieve gedeelte van de dag te beginnen … een ritje door polders en haven door en van Sven + Anthony!
Sven geeft gedetailleerde info omtrent wat komen zal en wordt door mama lief in volle speech onderbroken… niet genoeg echter om nog te onthouden dat er twee vrije stukken zijn ingepland … de spurtbommen weten al wat hen te wachten staat.
Onder begeleiding van zijnen broereman den Anthony vertrekken we dan richting Vrasene en beyond …. Een stevige wind doet Anthony al meteen een viteske lager schakelen en een hardslagske of 10 stijgen …. ’t Is plezant rijden zo hé  !
Zonder enig noemenswaardig in- en/of accident bereiken we ‘vlotjes’ de eerste versnelling …. Onze YM ziet het al meteen zitten en geeft d’er een petat op om U tegen te zeggen. Sven duikt meteen in zijn wiel. Kort daarna volgen de andere, vol met adrenaline opgepompte benen, snelheidsduivels …. De boot (of in dit geval het wiel) missen bij de aanvang van de spurt breekt sommigen zuur op … onmogelijk om de eersten (met uitzondering van een verloren gelopen MTB’er) nog in te halen en wij moeten dus vanop rij twee het schouwspel volgen … mooi in ieder geval te zien dat onze YM met vlot gemak de sprint wint …. De anderen volgen mooi op een rijtje.
Even bekomen en wat op rust komen op de parking tegenover het Land van Saefthinge … komt daar toch wel (heel toevallig) Griet, Floor en onze makker Sam met bubbels en versnaperingen aangereden zeker!? Wat een verrassing !!! De eerste (??) alcohol van de dag wordt door de meesten al in dank aanvaard en we klinken samen op een weerom fantastisch en veilig verlopen fietsjaar vol met leute, plezier en de nodige animo! De Blue Boys Cycling Team … nog al eens een toffe vriendengroep hé!
Door koude geteisterd moeten we genoodzaakt onze tocht verderzetten (er waren toch nog wat flessen Cava over ??) richting homefront …. We slingeren onze via de (op de Hollanders veroverde) mooie polderwegen richting haven … daar speelt de wind ons pas echt parten en zit volop op ons gezicht te blazen. Een enkele onverlaat stuurt de baankapiteins reeds op 2 km afstand naar enkele, door God en klein peerke verlaten, ronde punten om aldaar te baan al af te zetten …. Parcourskennis is en blijft inderdaad belangrijk …
Na wa stoempen en kruchten komt de tweede versnelling eraan … ronddraaien ronddraaien wordt er geroepen, maar volgens mij blijken er plots heel wat geen Nederlands meer te verstaan …. Niet moeilijk trouwens want iedereen die de kopt neemt beseft plots hoeveel wind er is … competitief zoals we zijn gaan we dan maar met zijn allen (???) een beetje slijpen … een mooie inspanning echter die voor iedereen op zijn eigen manier (no pain no gain) wordt beloond !
Via Kallo loopt het dan zonder al teveel poespas richting clublokaal. Lekkere boterhammetjes vallen ons daar te beurt (gelukkig heel wat KG-calorieën verbruikt tijdens de rit ..) aangevuld met lekker en veelvuldig gerstenat!
Uiteraard wordt de YM16 nog eens extra in de verf gezet met een schitterende en welverdiende GEILE TRUI en ook onze (youngster ??) WITTE TRUI in hoofde van onze Sam S wordt uitbundig gefeliciteerd en krijgt eveneens het wit rond zijne stevige torso !
Proficiat gasten, jullie hebben dit dubbel en dik verdiend !!!
Rest ons geen enkel obstakel meer (of toch ….?) om het feest te laten beginnen ! sommigen zijn zo enthousiast dat ze maar blijven ratelen en ratelen en ratelen … na voldoende pinten valt dat moteurke wel vanzelf dicht ….
Een dag om in te kaderen, bedankt aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen!
’s Avonds krijg ik nog enkele filmpjes door van het sluitingsstuk van de dag … deze zijn echter niet voor publicatie op deze site vatbaar, maar altijd wel te bekijken op mijne telefoon.
Volgende week nog een knaller van formaat bij onze Frank en zijn Heidi en dan zit ons seizoen er helaas weer op!
Alvast tot dan !

06/10/16 11:38
Knap verslag !
Inderdaad een kanjer van een rit en leuk om met YM16 af te sluiten en met buur uit Rupelmonde naar huis te fietsen ...
Raf DC
06/10/16 21:20
Dikke en welverdiende proficiat xtif met uwen gele trui.
'tzal weer wel in orde geweest zijn zo te lezen, alleen jammer dat ik er door die "last minits verschuiving" weer nie bij kon zijn.

Mvg

Werner
Werner
06/10/16 21:22
Een ritje met alles erop en aan,nen dikke merci voor de organisatie en proficiat aan de witte en gele trui
ldw
06/10/16 23:21
Mooi verslag van een knappe (voor?)laatste rit met alles der op en der aan!
Proficiat aan de veroveraars der truien.
Alhoewel, beste vrienden van den fiets, de officiële sluitingsprijs staat nog steeds op de kalender geagendeerd nu zaterdag om 14.00 uur en dit voor 20 punten.
Dus X-toff tot dan!
Herman
07/10/16 11:40
Mooi verslag, maar wie is de dader?
Bedankt aan alle Blue Boys voor mijn eerste geslaagde seizoen.
Kris S
07/10/16 17:38
De moeite om zo vroeg uit mijn betje te moeten 😂 Een zeer geslaagde dag met een dikke proficiat aan de initiatief nemers voor het gebeuren, lekker ontbijt, een leuke rit in goed gezelschap en toffe after. Proficiat aan YM 2016 Xtiff en witte trui Sam.
Den John

Plaats een bericht
captcha