Sean Kelly Classic

DUBBELVERSLAG :

Editie 1
++++++++
Zaterdag (midden in de nacht) 5 uur uit bed, om tegen 6 uur te vertrekken aan Carrosserie Janssens met 4 dapperen: Herman, Wannes, Alain en Ikzelf.
Op de agenda een rit met de auto richting Barak frituur of was het Baraque de Fraiture.
Niet om frieten te gaan eten maar om de schoonste klassieker te gaan rijden met de fiets, de Sean Kelly (voor mij de eerste keer).

Rit ging vlot vooruit en tegen 8 uur waren we aan de camping waar de rest van de groep Sam, Bossie, Xtiff, Gunther, Pascal, Kris, Luc VV en de Raf (die goed waren uitgeslapen en uitgerust na een rustig nachtje op de Camping ( () zich aan het klaar maken waren voor een mooi zonnig dagje fietsen (Ignace die blijkbaar iets na 6 uur vertrokken was in Kruibeke sloot zich aan bij de groep).

Frank, Tom, Erik en Sven hadden blijkbaar karwei dag, eerst alles opruimen van ontbijt, afwas doen om later te vertrekken voor hun ritje van +- 50 km (er moet zich iemand opofferen he ().

8.30 uur de fietsen in orde, groepsfoto gemaakt voor de archieven en weg waren wij met 13 BBCers naar de start van de Sean Kelly.
Beginnen met een afdaling om dan de 1ste en 2de klim van de dag, Côte de Freyneux en Côte de Dochamps vlot te nemen. Iedereen nog mee tot de splitsing van 63, 95 (100) of meer, beslist gans de groep 95 of meer km onder de wielen te schuiven. Ikzelf nog steeds met volle overtuiging om er 133 km te rijden eerste klimmetjes goed verteerd. Met volle moed en hoge snelheid duiken wij richting Côte de Maboge waar aan de voet een bordje stond richting light of normaal zwaar??? Geen idee wat het te betekenen had dus allen richting normaal zwaar, tot den Herman het brugje erkende en vlug nog even doorgaf klein te schakelen (bedankt Herman). Het brugje over en dan naar rechts en toen een muur voor ons, de Côte de Maboge een helling van 1800 meter, max stijging 23% gemiddelde stijging 8,8% pfffff . Voor mij leek die 5 km te duren pfffff ( Op de top stond de rest van de overgebleven groep te wachten. 3 man kwijt!! Alain die we die dag niet meer gezien hebben behalve op het einde, Luc VV en de Raf die als goede voorzitter bij de Luc was gebleven of kwam het door dat rustig nachtje op de Camping of de 230 km van de dag ervoor???

Met al 6 beklimmingen achter de rug komen we aan in La Roche.
Volgende zware klepper lag daar te wachten de Col du Haussire een klim van 4100 meter max stijging 14% en gemiddeld 7%. Dat was voor mij het teken dat ik nooit een klimmer zou worden ( en geen 133 km maar 96 km zou rijden.

Aangekomen aan de eerste bevoorrading stond de rest te wachten op mij en de Kris.
Sam en Wannes waren reeds vertrokken voor de 167 km om geen tijd te verliezen en Alain, Herman en Ignace voor de 133 km. Dus nog met 6 dapperen over voor de 100 km, wat een leuk groepje was (Xtiff, Bossie, Pascal, Kris, ikzelf en Gunther die al 230 km van vrijdag in de benen had) voor de laatste 60 km mee te bollen. De eerste 40 km zat erop
wat staat ons nog te wachten???? Ik moet zeggen dat dit redelijk goed meeviel en die 60 km schoven zo van onder de wielen zodat wij nog wat konden genieten van de zon en de mooie landschappen. ( (
Aangekomen op de Camping zaten Raf en Luc VV die iets rond de 70 km hadden gereden op ons te wachten. Douche nemen nog iets drinken wat nakaarten met de groep en terug moe en voldaan naar huis.





Knap werk van:

Sam en Wannes 167 km met bijna 3000 hoogte meters.
Alain, Herman en Ignace 133 km met bijna 2000 hoogte meters.
Gunther, Xtiff, Bossie, Pascal, Kris en ikzelf met bijna 1600 hoogte meters.
Luc VV en Raf 70 km met ….. hoogte meters.
Tom, Frank en Erik 50 km met ……. hoogte meters (pinten). Bereidwillige medewerkers om mensen langs hun rit de auto helpen af te wassen of was het de ijskast te helpen ledigen. ( ( (

Groetjes van de eenzame klimmer
Den John


Editie 2 :
++++++++++
Het jaarlijkse hoogtepunt ( >650 m) van het seizoen, waar elke stevig getrainde BBC-er naartoe leeft,

is de Sean Kelly. De deelnemers worden beloond met 20 punten, maw een must voor de top drie van

het klassement.

Naar goede gewoonte vertrekken enkele BBC-ers een dag vooraf om hun ploegmakkers al in te

schrijven. Een initiatief dat door heel de ploeg ten zeerste gewaardeerd wordt en waarvoor er zich

zelfs een aantal minder goed getrainde diehards voelen aangesproken. Knap werk mannen!

Zaterdag 6 augustus 2016.

De dag begint vroeg vandaag. Om 6.00u stipt wordt er vertrokken aan de Carrosserie Janssens voor
een lange trip naar “Dardennen”. Een autorit van bijna 200 km, die eindigt met filevorming thv de afrit Vielsalm, brengt ons naar Camping "Aux Massotais"; in de buurt van de skipiste van de Baraque de Fraiture. Het is hier een prachtige omgeving waar er, als de weersomstandigheden gunstig zijn, naar hartenlust gebarbecued kan worden. Zelfs niet fietsers komen hier dus aan hun trekken tussen de rijke, afwisselende en boeiende flora en fauna.

Maar vandaag draait het rond de Kelly. Het parcours van deze befaamde toertocht is hertekend. Dankzij de modulaire samenstelling, kunnen deelnemers onderweg nog steeds bepalen welke afstand ze uiteindelijk rijden. En dat zullen we geweten hebben.

Met enige vertraging vertrekken we rond 8.30 uur. De eerste 10 km zijn bergaf zodat de temperatuur
van de velgen en remblokken meteen de hoogte in schieten. Richting Dochamps trekt Alain er al snel tegen hoge snelheid van door voor “zijn” 135 km.

In Maboge is het nog even genieten van het mooie panorama op de brug over de Ourthe en pataat
daar draaien we al direct de Mur de Maboge op. Een blik naar boven voorspelt niet veel goeds. Al in de eerste meters gaat het direct zeer steil omhoog. Rondom mij hoor ik veel gekraak en gevloek. Ook op de kleinste versnelling is het stoempen. De percentages liegen er niet om, op sommige plekken zelfs tot 22%. Tussen de bossen door klimmen we nadien verder onder iets mildere percentages. Wie teveel gegeven heeft in het steilste gedeelte betaalt hier al de prijs. De helling blijft in trapjes naar boven lopen. Herademen is pas mogelijk nadat we het bos zijn doorgereden en boven in het open veld van Hubermont belanden. Miljaar, dat voorspelt niet veel goeds voor de rest van den dag kan je zo aflezen van een aantal BBC-gezichten.

Na wat rondtoeren in de buurt van La Roche en kort nadat we er de Floreal Club gepasseerd zijn volgt links omhoog De Col de Haussire. Die heeft zo-n hoogste punt op 498 m en stijgt over een afstand van 4 km aan gemiddeld 6.9% met maxima tot 13%. De zacht lopende beklimming naar Samree is in vergelijking met de vorige 2 maar een mager beestje alhoewel deze gemiddeld toch ook wel rond de 5 % draait. Het is lang wachten maar in Samree is ook de eerste bevoorrading. Het is er enorm druk, dus wordt het aanschuiven voor spijs en ( bij deze temperaturen oh zo noodzakelijke) drank. Gelukkig staat Ignace daar nog te wachten, om me verder op sleeptouw te nemen voor de rest van de rit.
Bedankt Ignace!

We rijden verder de Hoge Venen in, naderen Sankt-Vith en kunnen er genieten, de ene al wat meer
dan den andere, van een heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten die op deze zomerse
dag nog meer tot hun recht komen. We passeren ook weer het gezellige dorpje Gouvy waar dit WE
weer het jaarlijks jazzfestival georganiseerd wordt.

Na de laatste bevoorrading in Petit Thier komen we al snel de volgende kuitenbijter tegen. Vanaf hier is het echt ieder voor zich: elk rijdt zijn eigen tempo en tracht zo vlot mogelijk binnen te geraken.

Met wat rust en extra suikers op den terras van de camping komt iedereen hier echter snel terug op zijn positieven.

En wat hebben we geleerd van deze prachtige rit?

1. Het is een leuke maar pittige tocht in een prachtige omgeving.

2. Klimmen en dalen is een stiel apart en nog niet iedereen van ons heeft hier kaas van gegeten.

3. Sam & Wannes, in superform op de vooravond van zijn achttiende verjaardag, gaan resoluut voor
de 165 km zonder daarbij de benen te laten ontploffen. Chapeau voor de jeugd!

4. Dat de wegen in Vlaanderen er al bij al er nog goed bijliggen in tegenstelling tot wat we hier soms voorgeschoteld krijgen.

5. Dat de voorzitter, zoals de traditie het wil, dit WE weer een uitzonderlijke prestatie levert. Met zijn opvallende “gele” tjoepen springt hij dit jaar nog meer in het oog als leider in het klassement.

Bedankt allen voor deze fijne wielerhoogdag die ’s avonds nog afgerond wordt door de “Gouden” GregVan Haevermaat !!!

Gegroet :
HERMAN

08/08/16 14:06
Schitterend verslag van een schitterende rit!

Chapeau aan iedereen die de bergen kon overwinnen, en merci aan iedereen die meegeholpen heeft aan onze fantastische catering!

Grtz
sam s
09/08/16 18:40
Leuk verslag van leuke rit. Leuke bbq en leuk gezelschap. Leuke afterparty om leuke gouden medaille.
Bedankt voor het geduldig wachten op ondergetekende die zaterdag vooral goede dalersbenen had.
Kris S
09/08/16 21:27
Goed neergeschreven Johnny !
Het was genieten met het mooie weer. De rit naar ginder in goei company, de lekkere BBQ met gezellig kampvuur en het smakelijke ontbijt !
... en een beetje afzien op dag 2, zelfs dat is genieten ..

Chapeau vr Wannes en Sam, maar ook de anderen die zichzelf een beetje hoger hebben getild !

Gr
Raf
Raf DC
13/08/16 18:18
mooie verslagen mannen en proficiat aan de deelnemers!!


gr
Luc
luc bl

Plaats een bericht
captcha