TT Bornem (verplaatsing met fiets)

Een frisse start omstreeks 09.00u aan den Handy. Onze gps stond ingesteld op korste weg richting Bornem, maar het mooie ochtendrijm deed ons toch maar beslissen om langsheen de poldersdijken te rijden.

Het zonnetje kwam al een eerste keer piepen en met de wind in de rug was het aangenaam vertoeven, al diende we wel alert te blijven om ons niet te laten verassen door een enkele gladde plek.

Bij den Bornemse bakker stonden ze al tot buiten aan te schuiven, maar gelukkig konden wij nog binnen gaan inschrijven. Zonder verder oponthoud en al met een 20-tal km in de benen schoot de Nico er vandoor en koos direct voor de juiste richting. Een paar bultjes verder belandden we zowaar op een BMX-parcourslus, en na enkele toerkes raakten we terug op het parcours.

De trend was gezet, en met een keiharde kurkdroge ondergrond onder de wielen schoven de kilometers onder ons door. De Werner moest nog wat wennen aan zijn nieuwe trampolinefiets (?) en een klein technisch foutje van de Kurt zorgde voor een kloofje, dat al snel gedicht werd ter hoogte van de plaatselijke bevoorrading-ontbijtbuffet-tafel. De innerlijke mens werd gesterkt, zodat we de rest van het parcours konden bedwingen.

De Frank en den Tom hadden beide ne goeien dag, zij leken de koude snijdende wind-op-kop amper te voelen en legden er duchtig de pees op. Terug aangekomen in Bornem maakten we ons op voor de apotheose van de rit: Het Nonnenbos.

Deze bossstrook bleek echter bezaaid te liggen met spectaculaire afdalingen, kombochten, drops, 35% klimpercentages, diepe grachten, gladde wortelpartijen, rockgardens en meters diepe beken. En dan vergeet ik de vele bochten naar links en naar rechts nog te vermelden.

Aldus ging de snelheid er een beetje uit, en we begonnen al te vrezen voor de passage van de Werner, Pascal en de juniors doorheen dit gruwelijke stukje technisch quasi onmogelijk bos.

Groot was dan ook de verbazing toen zij ons reeds stonden op te wachten aan de sporthal, zodat ze ons mee op sleeptouw naar huis konden nemen. Via de 3 beken bereikten we de Pismolenstraat die rustig werd bedwongen omdat we de Nico wat wilden sparen aangezien zijn Thais en de Senne stonden te kijken.Met een dikke 63km en 23km/u gemiddeld tikten we af in Cock omstreeks 12u.

Weeral gezelligheid troef en VEEEEEL chips deze keer!:-) Op naar de volgende week (08.00u!!!)

05/12/16 19:57
Leuk zo'n marathonrit, enkel het het gat dichtrijden duurder wat langer als gedacht ... maar ja met de Frank en de Tom in supervorm aan de kop weet ik zeker dat de late zaterdagnacht niet de enige reden was.
Kurt

Plaats een bericht
captcha