TT Wase Ardennenrit

Zondag 08.00u,

 

Onze auto’s worden gestart en we vertrekken in het spoor van onze VZ-gps Pat richting Sombeke, of was het Tielrode of toch Waasmunster?

Aangekomen aan het Veer in Sombeke volgens de Pat, in Tielrode volgens een paar anderen.

Uiteindelijk blijken we nog een vijftal km van onze startplaats te zitten, maar dat blijkt een goede opwarming te zijn voor onze TT van 50km rond Sombeke , Waasmunster en Tielrode.

Aangekomen aan ‘Het voetbalplein van Sombeke’ komen de Sam en de Nico ons vervoegen met al een twintigtal km in de benen.

De eerste vijftal km blijken er nogal glad bij te liggen iet wat onze Pat dan ook zelf gaat doen in een kleine maar gelukkig ongevaarlijke afdaling.

De groep wordt opgesplitst in twee groepen en beiden razen op eigen tempo door het lekker variërend parcours. Op den asfalt gaat de gashendel soms efkens deftig open. Jong en oud zijn elkaar duidelijk aan het testen maar geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe.

Op de bevoorrading worden de batterijen terug bijgevuld en vatten we deel twee aan van de rit. We krijgen ne mooie singletrack voor de wielen geschoven met als resultaat… nen platte voor ondergetekende, de Sam die pleitte is en de Pat-ploeg die ons komt voorbijgesneld.(zullen we maar terug zien op het einde van de rit). Gelukkig voldoende helpende handen aanwezig om snel terug op onze fiets te springen.

De hoogtemeters , de wind en af en toe een goe stuk vals plat beginnen toch door te wegen en de groep valt toch wat uit elkaar. Gaten dichtrijden gaat als maar moelijker en als Nico vrij spel krijgt van ons (ne merci om ons af en toe op de zware stukken op sleeptouw te nemen) blijken er plots veel duo’s rond te rijden. Den Bossie heeft zelfs voor een ‘korter’(wat niet echt korter was) traject gekozen omdat de benen niet echt meer mee willen. Een beetje verdoofd van de avond (nacht) ervoor?
Na de laatste ‘dooddoener’ (goe naar boven en echt stilvallen) komen we aan, aan het… voetbalplein van Sombeke.

Om het melkzuur al wat uit onze vermoeide benen te rijden, vlammen we de laatste vijf km terug naar het veer in Tielbeke of was het Somrode… allé daar waar onze auto’s staan.

 

Van daaruit gaat het richting Kruibeke waar zowel den Tivoli (met onze jarige, ons Kristianne) als onze stamcafé Cock het bezoek krijgen van onze uitgeputte MTB-strijders.

Onze wegrenner de Werner (75km gebold) en ons steunend lid de Gunnie hebben ook de weg naar deze bedevaartsoorden gevonden.

Drank en spijzen brengen onze krachten terug op peil zodat we moe maar voldaan één voor één terug naar moeder de vrouw rijden.

 

Met mtb-groeten,

Kurt

14/12/16 00:19
Afgetikt op zo'n 90km... Goe fietsweerke, en goe gezelschap! Hopelijk blijft de winter nog even zacht...
sam s

Plaats een bericht
captcha