Superklassieker

Vrijdag 1 mei staan we met z'n vijven op het onmenselijke uur klaar voor vertrek, richting Oudenaarde.
We kunnen gelukkig beroep doen op de 2 chauffeurs van dienst. Mercy Gunther en Krostief!

De Krostief had het zekere voor het onzekere genomen en had maar nen nieuwe voorband gelegd op zijn stalen ros, maar zonder succes...
Hij was al plat gereden op zijn eerste kasseistrook genaamd "Kruibeek dorp".
Richting Oudenaarde kwam het zonneke al ies ne keer piepen. Dit was dan ook de laatste keer dat we het zonneke gezien hebben voor de aankomst.
Na het vervangen van de platte band en een korte sanitaire stop, wijle weg.

Na 7 km lag de eerste helling al op ons te wachten. Iedereen stond zo gretig dat we met zen alle geflitst zijn. Dit zelfs in het naar boven rijden! (Het resultaat is te zien op sportograf.com).
Na deze kuitenbijter rijden we richting Hotond, die door iedereen goed verteerd wordt.
Richting Paterberg begint de spanning wat te stijgen. Bij het aansnijden van de bocht wordt het eerste schakelfoutje gemaakt door de Krostief met als gevolg een hels gekraak en gevloek=> Ketting eraf. Effe terug naar beneden om nen aanloop te nemen en dan was hij terug vertrokken.
De volgende op het programma was de Kluisberg gevolgd door de 'laatste' helling, de Mont-Saint-Aubert. Boven op den berg stonden ze te wachten met onze eerste bevoorrading van de dag.
Na de frisse afdaling kwamen we al snel Carrefour de 'l Arbre tegen. Hier wou de Rudy zijn kans wagen en zette alles op alles om de man in Wreede form te kunnen volgen. Hij moest hierbij zoveel risico nemen dat hij na een fameuze koprol in de beek belandde. Na Gruson en Hem te passeren kwamen we op de mythische piste van Roubaix terecht. Hier stond alweer een heel team voor ons klaar om ons te bevoorraden. Na de gebruikelijke foto op de piste vertrokken we terug richting Oudenaarde langs 'de vaart'. Hier bleek dat de Gunther nen diesel was met als gevolg en dat de Rudy de Raf was. (of was het nu de Rudy is der af)?
Na 135km te bollen en dik 3000 calorieën te verbranden, toch nog een Flandienke gedronken in het wielercafé en genoten van het zonneke dat toch nog eens kwam piepen.

Bedankt Rudy, Gunther, Luc, Krostief voor de gezelligen tocht!

Verslag Superklassieker -groep 2


1mei dag van de arbeid, dag van de superklassieker.
Die ochtend, ondanks het droge weer, regende het afzeggingen op mijn mobieltje.
Toch maar vertrokken, na stevig ontbijt, en met fiets op de trekhaak, richting ca.ja.
In de hoop er nog wat moedige aan treffen, aangekomen om 7u30, lag de parking er nog verlaten bij.
Zelfs het academisch kwartiertje laten passeren bracht geen verdubbeling van het groepsaantal.
Na het bijeenrapen van al de moed, toch maar vertrokken richting Oudenaarde.
Onderweg nadenkende dat de solo wel eens een lange dag zou kunnen worden; 85 km heen naar roubaix, terug langsheen het 40 km lange jaagpad. En dan nog in combinatie met het doemscenario van groep 1 te missen in Roubaix en de gekende tegenwind op het jaagpad Afbeeldingen downloaden.
Toch maar besloten de uitgestippelde rit Oudenaarde-Oudenaarde te volgen.
Mooie uitdaging met kasseistroken Kerkgate, Jagerij, Donderij, Varent en hellingen Kattenberg, Nukerke, Hotond, Paterberg en met eigenhandige uitbreiding nog de Edelare en de Eikenberg.
Goed voor ne chasse-patat van 72 km.
Voldaan en met zere benen binnengereden onder de boog van Shimano omstreeks 12.00 uur.
Nog vlug polsbandje ingeruild voor den gele badhanddoek en weg richting Home.
Zowel de afwezigen als de afzeggingen hadden weeral ongelijk.
Tot de volgende .
Sportieve groeten, Frankie

06/05/15 10:47
Het was inderdaad ....
héééél vroeg en hééééééél koud!
Ondanks het feit dat we maar met 5 echte Flandriens aan de start kwamen, weerom een formidastische rit, goed gekruid en voorzien van alle ingrediënten!

Ook nog van harte proficiat aan de "Lonely wolve" Frankie, die in zijn eentje O/O voor zijn rekening nam! Karakter man!
Gunther van Mieghem
06/05/15 13:55
Inderdaad - mijn lievelingskoers aan mijn neus laten voorbij gaan door omstandigheden. Net als mijn grote voorbeeld, zal het dus van de maand JUNI afhangen, als ik nog iets van dit seizoen wil bakken.
Raf DC
06/05/15 13:56
De prestatie van Franky is inderdaad fenomenaal en getuigt van karakter/ lef en doorzetting. Voor mijn part krijgt hij de 10 punten van de dag (extra) voor combattant.
Ook Rudy levert sterke prestatie tussen dat ander afgetraind geweld.. Maar de vergelijking met ondergetekende is wel wat bij de haren getrokken :) .... Blijven trainen Rudy - tot je er helemaal geel van wordt !

Gr
Raf
Raf DC
09/05/15 19:47
Super Brother,wist niet da gij zonen krak was!!!
luc bl
11/05/15 11:54
Jandade,
goe gedaan mannen,
om met zo een klein groepje de Vlaamse heuvels en de Franse kasseien te trotseren. En Frankie zelfs helemaal alleen, respect!

Een rit die ik niet graag links laat liggen, maar ja, dat sleutelbeen moet eerst weer aan elkaar groeien.
Pascal

Plaats een bericht
captcha