Pascal's rit 2.0

Buikgriep ... dat was het verdict bij Sam en dus bleef hij in zijn bed. Ondergetekende had gelijkaardige symptomen, maar moest onder hoge druk, het bed achterlaten om met Senne naar HH te gaan.

Vandaag kregen we als voorgerecht de Parel van Pascal - een adembenemende tocht richting Vrasene. Willy en Lucrese waren ondertussen al 11 kg patatten aan het jassen voor het hoofdgerecht...

Met ongeveer 15 man begaven we ons op pad naar Beveren. De juniors namen resoluut de kop op het eerste stuk richting Hof ter Saksen. Of was het hof ter sakkeren .... want dat hebben we gedaan. Guido zijn bolide was aan het sputteren geslagen en er moest een nieuw schakeltje gestoken worden. Klein bier voor mechanieker, maar toch moesten we het 3 keer proberen - vooraleer de ketting terug vlot draaide.

Na Beveren daverden we verder richting Zillebeek voor een korte pauze en bevoorrading. We splitsten ons in 2 groepen - de iets ouderen reden met Pascal naar Vrasene en de iets jongeren (aka de JUNIORS Nicolas, Victor en Senne) werden samen met mij op pad gestuurd naar de Westakkers.
Daar moest nog een deel van het parcours aangelegd worden en als getrainde genie troepen werd er een brug over de beek gerold.

Omdat onze oudere vrienden maar liefst 2 keer platgereden hebben, was het lang wachten voor ons. En wat doen mensen als ze zich vervelen, juist ja - dan gaan ze maar wat mooeessen... En vakkundig werd er een heuse boobytrap (aka Val-Kuil) uitgegraven en gecamoufleerd met dorre bladeren. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat want de 2e garde was op hun hoede en sprong over de greppel heen.

Een tweede iets onschuldiger obstakel - een tak van 3 m hoog -, werd door Guido als een boom aanzien hij hij ging er eens tegen hangen ... Boom omver en onze onfortuinlijke club-mecenas kapseisde mee... weerom gesakker bij de ene en jolijt bij de kids... - (lachen met de miserie van een ander , het zou niet mogen) gelukkig allemaal zonder veel kleerscheuren of bloedvergiet..

Nu nog 5 km door Haasdonk en rond de middag arriveerden we aan onze gekende Taverne, waar Marcel ons reeds aan t opwachten was. Zijn vriendin Lucrese en Nonkel Willy waren nog druk in de weer in de keuken met het garen van het stoofvlees en het afbakken van de frietjes...

Er werd gesmuld dat het een lust was. Lekkere frietjes mee Mayo (waar zat die trouwens ?) en een portie stoofvlees op Victor en Nicolas'grootmoeders wijze ... Ook Werner had een tafel voor 2 gereserveerd, maar de snoodaard kwam alleen... Herman was achtergebleven in de Pot-Polder en berijkte met een uurke vertraging uiteindelijk ook het clublokaal, net als Cindy, Raf en Rebecca...

Uiteraard werd er nog eens getoast en gezongen voor de jarige en zijn keuken pietjes. Het was weeral een dagje om in te kaderen : Leuke bende, mooie rit, lekker smullen en lachen !

Minder leuk nieuws kwam er vanuit het bergfront, waar Nico zijn knie ernstig verwond heeft. Hopelijk wordt het snel en kundig hersteld en kan de revalidatie goed en gestaag van start gaan ! Toi toi makker..
De Kenny staat al ne stap verder en heeft operatie aan de kruisband reeds achter de rug. Ook een spoedig herstel en snel terug in het peleton graag !

Hou het dus veilig - ook met het eindjaar - en geniet nog van de laatste dagen in 2016.

Gr
Raf

19/12/16 21:48
Een schoon ritje van onze Pascal, met wel wat obstakels maar met gelukkig daarna lekkere frietjes en stoofvlees op Westvlaamse wijze.

Nen dikke merci!
Kurt
20/12/16 14:06
En een verrassend proper ritje!
Enkel de handen zijn vuil geworden van het vele sleutelen en banden wisselen.

Op naar volgend jaar.

Aan iedereen een ongeval-vrij 2017 toegewenst !!
Pascal
20/12/16 22:04
pascal maakt er steeds zijn werk van !
hij vindt nog steeds ongekende wegen, waar blijft hij ze halen ....
om het nog niet over het stoofvlees te hebben, waar bleven ze het halen...
lekker lekker lekker !

dikke merci aan pascal en familie !!!

patje
21/12/16 06:53
Amai, serieus vidangeke gekregen...
Altijd jammer om een klassieker te moeten missen!

Prettige feestdagen!

Grtz
sam s
21/12/16 14:51
Prachtige rit Pascal.
En de juniors waren perfecte kopmannen. Bravo senne viktor en Nicolas.

Merci Merci Merci voor het lekkere eten Familie van Pascal!

Fijne feestdagen gewenst en tot de volgende rit
X-tiff

Plaats een bericht
captcha