Openingsrit

De eerste echte lentedag zorgde afgelopen zondag al meteen voor een fijne omkadering van de traditionele openingsrit. Tradities zijn er om in ere te houden, moeten André en Wim gedacht hebben, en zodoende gaan zij met de prijs van Eerste Laatkomer(s)2017 lopen. Het was een spannende strijd, want de Rudy moest maar net de duimen leggen.

Gelukkig waren er veel coureurs die wel tijdig op het appel verschenen, en het +-40 koppige peloton vertrok richting Beveren na De Voorzitter zijne traditionele babbel. De blauw-zwart-witte slinger trok zich terug op gang richting nieuw seizoen en alle uitdagingen die daar bij horen.

Aan een gezapig tempo ging het richting Beveren, teneinde iedereen de kans te geven om wat bij te keuvelen, kennis te maken, de benen los te rijden,…

Aangezien de baankapiteins ook nog niet meteen in de grote form kunnen zitten, werd er besloten om de Beverse wielerpiste te gebruiken als decor van onze fotosessie. Het heeft natuurlijk niet de heroïek van ’T Kuipke, maar toch ging het tempo stevig de hoogte in ten gevolge van al dat verzameld testosteron.

Na enkele(?) toertjes ging het richting Cortewalle waar de dames ons al stonden op te wachten met drank en spijzen. Ze hoorden ons al van ver komen, aangezien onze Sportbestuurder op een verkeerd knopke had gedrukt en de Guidomobiel dacht dat hij gepikt werd.

Nadat het gemeentelijke rampenplan net niet werd afgekondigd, lieten we ons nog even van onze mooiste kant zien op de brug en voor kasteel Cortewalle om daarna weer terug op de fiets te springen richting thuishaven Cock, alwaar er ook nog wat “verteer” voorzien was.

Een zeer geslaagde opener, met dank aan het weer en de talrijke deelnemers!

Volgende week rijden we de koffiekoekskes er terug af op de Rit over de Brug, allen op post!!!

13/03/17 12:13
Ale, de kop is eraf!!!

Hopelijk blijft de zon de komende weken ook op post...

Grtzz
sam s
13/03/17 15:29
Een geslaagde en gesmaakte opener .... doet al meteen naar de volgende rit verlangen!

Bedankt aan de talrijke aanwezigen...volhouden hé en aan de dames voor de fijne catering.

Groeten !
Gunther van Mieghem
13/03/17 16:17
de zon en de fietsvrienden !
wat moet ne mens meer hebben op zondagmorgend !
goei benen de komende maanden.....

bedankt voor de tractaties !

patjen
13/03/17 18:30
Een dag van het jaar om in een kaderke op te hangen. Merci aan de ega's voor de mooie foto's en dito versnapering.

De afwezigen hadden ook nu weer ongelijk ... Volgende week reeds herkansing.

Groetjes
Raf DC
14/03/17 20:50
Ne geslaagde overgang van ons winterbeest naar ons koerspaard.

grtz
Kurt
Kurt

Plaats een bericht
captcha