Rit door de polders

Het was weer een mooie zondag …..

Ondanks het feit dat het uur ’s nachts werd verzet waren er maar weinig Blue Boyers die zich hadden laten verassen.

De organisator van de rit liet zelf wat op zich wachten en omstreeks 09:02 volgde de briefing voor de talrijk opgekomen rijders.

Eerst nog even kattenbelletje inzake sponsoring, uitnodiging voor een hapje na de rit en de nodige info m.b.t. de rit zelf gingen vooraf aan de ons ondertussen gekende Polderrit.

Onder gezapig tempo (rit van de dag daarvoor zat nog wat in de benen … ?) reden we onder commando van Raf en afwisselend een baankapitein richting Molenberg en beyond … aangezien ons schare baankapiteins redelijk beperkt was deden we beroep aan iemand uit het peloton om mee aan de kop te trekken…. Sam S voelde een onweerstaanbare drang en offerde (?) zichzelf op…. de wind was weeral alomtegenwoordig en blies dat het een lieve lust was …. De beren aan de kop gaven echter geen krimp en fietsen met handen in de beugels, kromme rug en hoofd lichtjes naar beneden vastberaden door en in de polders.

Iedereen mee dachten we allemaal en vreesden zelfs even dat onze Frankie met flanellen benen in de volgwagen was gaan plaatsnemen … niets bleek echter minder waar te zijn en Frankie perste alles uit zijn afgetrainde en atletische lijf om gans eenzaam en alleen tegen de wind in terug het peloton te vervoegen … sterk staaltje Frankie !

Onze koptrekkers van dienst speelden zelfs bij het vrije stuk (richting Emmadorp) nog de eerste viool …. Kruisende collega’s hadden weliswaar roet in het eten gegooid van de achtervolgers (die gedwee en veiligheidshalve dienden te wachten totdat ze voorbij konden steken om de achtervolging in te zetten). Juist te laat bleek want Sam had als eerste de eindmeet reeds overschreden…. Na aankomst van het peloton even plaspauze inlassen en dan stilletjes terug richting clubhuis.
Richting grote baan kreeg onze gastrijder Wim nog ne platten maar met veel en deskundige hulp vanuit de achterhoede werd dit euvel snel opgelost en zo bolden we zacht en zoetjes richting Café Le Cocq waar ons nog een aangename en lekkere verassing te wachten stond … Ilse & Rinske zorgden voor de culinaire omkadering en serveerden heerlijke en gesmaakte Hot-Dogs … bedankt hiervoor !
Nog wat keuvelend onder een stralend en lekker uit-de-wind-zonnetje sloten we één voor één af en trapten richting thuis …. Volgende week géén clubrit omwille RVV …. Allen op post aan PIUS X !?
Met sportieve groet,
Gunther.

28/03/17 21:23
zowel de rit als de hotdogs werden meer dan gesmaakt ! merci raf en co !
wa minder wind kan iemand daar ook voor zorgen ?
anders zal de RVV ook voor sommigen een verrassing zijn !

patjen
28/03/17 21:32
Schoon ritje, goe verslag, lekkere hotdogs.

En nu op naar Vlaanderens Mooiste...😀

Grtz
Sam s
29/03/17 12:08
Eens goe uitwaaien in de polders,achter de rit verwend worden,we kijken al uit naar de volgende merci aan de verantwoordelijke van de rit
Ldw
29/03/17 12:20
Veel succes aan de BBC-mannen die zaterdag de RVV-uitdaging aangaan.
Onze kleuren zullen niet mis staan in de Vlaamse Ardennen, meer nog, ze zullen schitteren !
Frankie

Plaats een bericht
captcha