Saeftinghe Classic

7.45u droog, zonnig maar fris. (4°).
Het verslag van de rit kan hier al mee beginnen. De Saeftinghe classic is al jaren een vaste waarde op de kalender, reeds van voor de schepping van BBC-team.

Dus richting Dulpop, waar Luc B. ongeduldig stond te wachten om de inschrijvingen in orde te maken. Een kleine 20 man, perfect om vanuit Bazel de Polders in te trekken. Bazel? Bazel was "rap" gepasseerd! Een duo zette zich immers op kop om die positie niet meer af te geven! Ineens tegen 32! Dat noemen ze dan "op het gemak" starten. Gunther en Alain vervulden hun rol perfect. Kan niet anders met 2 Flandriens als gangmakers die ofwel juist een buitenlandse hoogtestage achter de rug hebben ofwel in volle voorbereiding zitten voor de 1000 km tegen kanker. Van bij de start wisten we het dus al ...dit wordt een stevige rit met die gepatenteerde hardrijders!

Ik nestelde mij, van in ’t begin en vol vertrouwen in een gat van vertrouwen. Op de vooravond van een belangrijke jaargang van het “Feest van de arbeid” ben ik immers verplicht om al eens wat te "slepen" en om al wat zuiniger om te springen met de beschikbare energie.

Van aan de “Spoeeeeren” in Haasdonk zaten we nog in betere compagnie en konden we maximaal genieten van de gele garde van Verhulst als trekpaard. Direct een groep van om en bij de 70 man schat ik. Van 32 naar 36 km/uur? ’t Zal mee wind geweest zijn waarschijnlijk. Aan een hels tempo via Verrebroek richting Emmadorp – Paal – Hengstdijk tot aan de eerste bevoorrading in de buurt van (een) Oude Stoof.
Dit jaar geen Etixx maar “Sven”sson sportdrankjes. Dat is dus niet zo maar een sportdrank…Wil je je lichaam alles geven wat het nodig heeft om te sporten? Dat kan want wie veel sport, heeft een hogere energiebehoefte. Ook de andere voeding-en bouwstoffen moeten sneller aangevuld worden. Volgens de literatuur geeft “Sven”sson u als recreant de nodige aanvullende suppletie. Een verwittigd man is er twee waard…

Kort na de bevoorrading moest er de keuze gemaakt worden links 102 of rechts 135 km.
De verstandigsten sloegen links af. Toch lieten enkelingen, waaronder de zestigplussers, zich verleiden rechts het spoor van de hardrijders te volgen. ’t Verstand komt met de jaren zeggen ze dan….

Ik denk dat GvM en AV thuis de les gespeld gekregen hadden. Van 32 naar 33, 34, 35, 36, 37, 38…
Via Terneuzen ging het naar Zaamslag, Luntershoek richting Grauw.
“Mannekens wat zachter aub” da was maar één vraagje en den teller zakte onmiddellijk terug naar 32. Wat een kopmannen!! Maar …even snel klom het tempo echter terug de hoogte in. De gele Verhulst-garde was wat eerder vertrokken aan de controlepost en reed enkele honderden meter voor ons. Het leek wel of we door die mannen een lekkere wortel werden voorgehouden en onze hardrijders in de verleiding kwamen om toe te happen. Ze vingen echter bot want er zat een mol in onze groep bij wie, onder het helse tempo, het licht langzaam maar zeker uitdoofde. Toch nie genoeg van de Sven zijn spul ingenomen? Vertragen was dus de boodschap. Merci om het daar wat rustiger aan te doen mannen. In een aangepast tempo dus naar Meerdonk voor bevoorrading 2 om er extra “Sven”sson-energie op te slaan.

Uiteraard werd er de laatste 20 kilometer pas echt gevlamd. Tot groot jolijt van al wat er als gastrijder aanpikte. De mol zijn rol was echter nog niet volledig uitgespeeld. Gelukkig brachten de andere vrienden van de fiets hiervoor enigszins begrip op en het tempo zakte weer tijdelijk. Als ik in de Portugezenstraat tegen 33 per uur naar boven slenter, stuiven de anderen er pas echt van door. “The Times They Are a-Changin“ zong ene Robert Zimmerman lang geleden…

En daar doemde eindelijk de Dulpop op, na een Poldertocht van 135 km tegen een gemiddelde van om en bij de 32 km/uur. In de Gimme-kantine zaten de verstandigste BBC-ers (van vandaag toch) er al even te wachten. Deze keer geen Sven- maar een Maes brouwsel. Bier met liefde gebrouwen, drink je immers met verstand klinkt het daar. Een bier met naam en reputatie. Een bier voor mannen met karakter, dus ook voor de mannen van de 135 km. Of toch eerder een chocomelkske als Recovery drink? Dat schijnt te helpen om sneller te herstellen na wat fanatiek sporten, zodat je vlug weer paraat bent voor een nieuwe uitdaging de dag nadien. Een verwittigd man is er twee waard…

Nog een dikke CHAPEAU voor de koptrekkers met dienst!

03/05/17 01:16
Lang geleden dat de weersomstandigheden voor deze rit nog eens zo goed waren.
Heb mij goed geamuseerd!

Grtz
Sam s
03/05/17 13:06
Voorwaar een SUPER 2-daagse! Zowel de Belgische als Nederlandse polders kennen geen geheimen (?) meer voor ons.
Bedankt aan alle deelnemers en speciale dank aan Herman voor lyrische verslag en daags nadien lekkere traktatie ... hij zal ongetwijfeld niet in het "zwarte" gat vallen ...
Gunther van Mieghem
05/05/17 06:40
Als je nog zo een verslag kunt schrijven na zo een rit dan herstel je ook goe van een fris pintje,merci mannen
Ldw

Plaats een bericht
captcha