Jan Bogaert Classic

Alweer een zalig lentezonnetje, of is het stilaan zomer? Het is 8 uur en 24 vrienden van de fiets staan paraat voor een tochtje van 110 km. We trekken naar de Zaat in Temse, waar we de officiƫle start van de Jan Bogaert Classic nemen.

Alles verloopt vlot, ook voor gastrijder en weldra jongste lid Raf. Een mooi tempo, lichte rugwind en de seingevers die prima werk leveren. Gewoon de pijlen volgen van de 90 km, of nee, de 70. Nee, toch de 90? Plots grote onduidelijkheid aan een afslag naar rechts, waar de helft rechtdoor rijdt. Even stoppen, op elkaar wachten, discussiƫren, kant kiezen en ... opsplitsen.

De sportdirecteur volgt de groep die voor de 90 km gaat. De anderen trekken hun plan, met plakgerief op zak. Gunther zet zich op kop, het tempo gaat flink de hoogte in, de gesprekken achter hem worden al wat korter. 10 km later verbazing alom: 2 dappere (of onbesuisde?) BBC'ers, Luc D W en Frankie, waarvan we dachten dat ze voor de 70 km gekozen hadden, sluiten na een slopende achtervolging alsnog bij ons aan. Ferm gereden, mannen!

Een beetje verderop is de eerste bevoorrading welgekomen, zeker nu de temperatuur begint op te lopen. We houden het kort, want we hebben nog een heel stuk te gaan. Andermaal zet Gunther zich op kop, deze keer met lichte tegenwind, steeds sneller. De gesprekken achter hem vallen helemaal stil, de volgende bevoorrading wordt overgeslagen, sommige rennerslijven hangen nu heel diep tussen de kader. Gelukkig is er af en toe een rood licht, tijd om La Machine tot een lager tempo aan te manen. En dat werkt... toch een minuutje of zo. Af en toe is er een achterblijver, met rug- en andere klachten.

Tot we elkaar, moe, dorstig maar voldaan allemaal terugvinden op het terras van ons clublokaal, waar Marcel Lefevere alles uit de kast haalt om een klein misverstand niet te laten uitdraaien op een schisma.
Laat die Pijl maar komen.


Tot woensdagavond voor de verdeling van de boekjes!
Kris

14/06/17 13:59
Amai, de Kris is in form de laatste tijd, zowel me de fiets als mee de pen/toetsenbord!????

Grtz
Sam s
15/06/17 12:45
Jaja ... een petekind om fier op te zijn!

Bedankt Kris om verslagje van mij over te nemen.

't Was een leuke en warme rit en nu zondag NO STRESS !!
GVM

Plaats een bericht
captcha