Rit naar Atomium

Het beloofde weer een spannende zondagochtend te worden, want de geschiedenis heeft ons geleerd dat de Atomiumrit zelden geruisloos passeert.

Degenen die hun wekker op tijd gezet hadden, mochten na goedkeuring van onze sportdirecteur aansluiten met het peloton. Al snel gingen de eerste armstukjes naar beneden, want het was een aangenaam fietsweertje, en de Luc/Robby wisten er direct goed de schwung in te houden.

De voorzitter kwam juist terug van een communiefeest, dus die pikte iets later in, maar bewees direct dat hij over goede papieren beschikte met 2 tussenversnellingen.

Aan een fijn tempo ging het bergafwaarts en meewindgewijs richting Brussel, alwaar het atomium op ons lag te wachten. De Marcel mocht zijn manoevreerkunsten nog eens boven halen, en met dank aan een woordje Raf van de Frans kon hij ons vergezellen voor een fotomoment.

Hierna werd de innerlijke mens versterkt dankzij een hapje en een drankje, maar ei zo na werden de Kris S en den Alain V gekidnapt en omsingeld door een horde fans. Die zagen hun kans mooi om de ontmoeting met zo’n sportievelingen te vereeuwigen op de gevoelige plaat. De Robby en de Luc hadden genoeg bevoorrading voorzien, waardoor ook onze groupies konden rekenen op een sneeke peperkoek.

Ook de Marcel bewees nog goed in de Chinese markt te liggen, net zoals de Luc De Wreede die een voorkeur heeft voor Yellow Jerseys. Kopman Luc werd er zowaar licht in het hoofd van, en hij bracht enkele danspasjes ten berde, alwaar ze op Couleur Café jaloers waren. Den Bossie wist ondertussen te vertellen dat hij niet is bijgekomen, maar dat hij last heeft van nen holle rug.

De strikte tijdsplanning noodzaakte ons om afscheid te nemen, en de terugrit werd aangevat met een gevulde maag. In eerste instantie geen regen, maar wel kasseikes alwaar de Flandriens onder ons zich eens konden laten gaan. De GVM moest verstek geven na een technisch euvel aan zijne fiets, en liep hierbij zelfs een snee in de vinger op. Na een kwartiertje te staan wachten op onze 1000km man besloten de Raf en de Werner een belleke/plaske te doen, waardoor hen een stevige achtervolging te wachten stond.

Stilaan gingen de hemelsluizen open, en met de hoeveelheid neerslag ging ook het tempo omhoog. Sterk werk van de kopmannen van dienst, het moet gezegd worden. Ondanks nog enkele verraderlijke passages over gladde kasseien bereikte iedereen toch heelhuids Casa Van Vlierberghe, waar de hapjes en de tapjes al stonden te wachten.
Ook Kurt, die zich had overslapen, kwam nog aansluiten nadat hij eerst uit colére toch zelf ook nog eens naar het Atomium was gereden. Of was dat vorig jaar?

Alweer bedankt voor de vlekkeloze organisatie van deze rit, die stilaan een even groot monument is op onze kalender als het Atomium zelf. Tot de volgende!!!

02/07/17 17:02
Bedankt voor de rit en de extra-sportieve verassingen!:-) Het was weeral dik de moeite, ondanks de regenval.

Grtz
sam s
02/07/17 17:53
??????????????????????????????????????????????? vertaling : zeer toffe rit bedankt Luc en Robby. Leuke ontvangst met lekkere hapjes bedankt voor de mooie foto's grtjs
Den john
02/07/17 17:58
??????????????????????????????????????????????? blijkbaar kan er niet in het Japans tekst worden geschreven dat zijn dus de vraagtekens.
Den john
02/07/17 22:44
:-)
Sam s
03/07/17 10:55
Thank you girls from Japan for the amazing experience @ big balls in Brussels ! We will miss you... The mobile number from Marcel is available on request...
Raf DC
03/07/17 11:01
This is Misaki - the girl with the yellow yersey from Japan. I want to thank the 2 tall guys for their kindness and the sweets/choclats offered to us. Blue Boys Cycling team is hot in our city (Osaka) those days...
Can you send me the number of Marcel please ?
Misaki
03/07/17 20:52
Voor,tijdens,halverwege en na de rit alles tip top geregeld dikke merci.ben al benieuwd naar volgend jaar voor de tussenstop...
Ldw
03/07/17 22:12
Toch jullie goe gezelschap gemist tijdens mijn colérerit. Gelukkig werd ik bij mijn aankomst goe en hartelijk ontvangen op de Ponderosa bij Luc/Robby en Anita/Veronique.
Merci voor broodjes den drank en ... den dame blanche.

Den overslaper
Kurt
04/07/17 17:07
weeral iets gemist lees en hoor ik .spijtig genoeg deze moeten missen door werkverplichtingen. Maar volgende zondag zal de zeurende Frank er terug bij zijn.voor hoe lang weet ik nog niet want ik ben maar dartig per uur gewoon.
Frank
04/07/17 18:14
Ik ben na het werk even binnen gewipt op bietsplace en heb inderdaad vernomen dat het zeer leuk was en een rit met sterke kopmannnen he Luc. Toch misschien iets mee da spuitje te maken hihi.Alvast dank Luc en Robby voor de goede ontvangst en het rijkelijke eten en drinken MMMMNNNN.

Zou graag ook nog even een woordje zeggen over vorige zondagrit,Heb vernomen van meerdere leden dat het er stevig tegen aan ging(111Km met een gemiddelde van 32,2)Laat ons zeggen dat dit goed gereden is maar dat niet iedereen er zo over denkt???? Dit is naar mijn mening te danken aan een paar leden die precies de Club willen kapot rijden. Wie zich geroepen voelt voor deze uitdagingen kan beter in de week wat gaan koersen op zijn eigen tempo en snelheid die hij zelf wil en laten we het zondag rustig en gezellig houden voor iedereen(max 30Km/u).

Tom
Tom V H

Plaats een bericht
captcha