Zondagrit

Na enkele weken van vroeg opstaan (tenzij je geitjes moet melken) eindelijk nog eens rit met start om 09:00! Een beetje ongeduldig staat er al een meute vertrekkensklaar te wachten op den organisator van vandaag de Wim Maes….eindelijk aangekomen (oef we begonnen al te vrezen….) doet onze Wim zijnen exposé van wat er ons vandaag allemaal te wachten staat. Ondertussen komen er nog enkele BBC’ers juist op tijd de rangen vervoegen. Met een kleine dertig man vertrekken we vervolgens aan de parking van de HH voor de rit van Wim mede onder de begeleiding van zijnen broereman den Tom.
Vanuit Kruibeke naar Melsele over Beveren langs Vrasene, Kemzeke, Stekene, Moerbeke even de grens over naar Koewacht en dan met een gekend vrij stuk huiswaarts via den Expresweg…. Een ritje goed voor een kleine 85 km!
De ijzeren bollen en hoofdstad worden dus ingeruild voor het schitterend mooie en groene landschap van Rijnaert de Vos (hoe toepasselijk kan een rit wel zijn nietwaar!?!) en zijn kornuit Grimbeert….
Onder de professionele aanvoering van de Maesekes rijden we langs perfect uitgekiende wegen, door bossen en prachtige natuur …. De baankapiteins hebben hun handen meer dan vol om tijdig aan elk afzetpunt te geraken en iedereen veilig en wel zonder oponthoud door elke gemeente te loodsen, tot wanneer Arne even beslist om wat ademruimte in te bouwen en ne platte tube te rijden.
Het euvel is snel herstelt en het peloton zet zich onder een meer dan aangename temperatuur weer in beweging.
Al snel komt het “vrij stuk” eraan …. Maar ondanks meerdere, goed voorzien van didactisch materiaal, lessen te hebben gevolgd en gekregen, blijkt het “doorschuifsysteem … oftewel rond draaien” totaal nog niet begrepen te zijn en dit tot grote ergernis en frustratie van onze leraar …..
Het draait volledig in de soep en er wordt maar met mondjesmaat overgenomen …. Een stevig en gekend stukje gas planché dat door heel wat BBC’ers met grote verbetenheid wordt uitgevochten.
Even later arriveert de rest van de bende en de meute zet zich weer in beweging richting Le Coq!
Bedankt Wim en Tom voor een hele mooie rit en tot de volgende!

11/07/17 13:39
Wim, dank voor een gevarieerde rit door een prachtig stukje groen in 't Hollandse!
Herman
11/07/17 19:30
Bedankt broertjes voor de mooie rit en tempo.meer moet da nie zijn
Frank
12/07/17 09:29
Het mooie waasland boven. Schoon ritje
mannen.
Kurt

Plaats een bericht
captcha