Ijzeren Vogelsrit

De parking van den Handy was zondagochtend laatstleden weeral goed gevuld. Na een korte speech van onze gids voor die dag, en reeds een snedige interventie van onze sportdirecteur kon de blauwe garde zich in beweging zetten richting BXL.

Dankzij onze vorige trip richting die kanten werden er hoge verwachtingen geschept op gebied van multiculturele contacten. Een goed gemotiveerd peloton dus, hetgeen zeker van pas kwam met de pittige tegenwind. Mannen in vorm Kurt en Gunther loodsten ons echter zonder veel moeite over en door de zuigende klinkers richting onze hoofdstad.

De voorspelde regen bleef voorlopig uit en zodoende bereikten we droog en wel de nieuwe burelen van de GVM. Spijtig was wel dat Miranda hare weg naar daar blijkbaar nog niet had gevonden. De Marcel daarentegen voelde zich direct thuis, en placeerde zich met veel zwier op de directeursstoel.

De koekjes en dranken waren welgekomen voor onze vermoeide sportlijven, en na een korte pauze-waarvoor dank Gunther- trok de slinger zich alweer op gang richting thuisfront. Met de wind in de rug/zij deze keer was het geen enkel probleem om de kilometers te trotseren. Nog steeds geen regen, dankzij de regenvestjes die hier en daar al werden bovengehaald, en hier en daar kwam de zon zelfs even piepen.

Met nog slechts enkele kilometers voor de boeg wed het vrij stuk aangesneden, alwaar onze gorilla Luc jammerlijk door pech werd teruggeslagen uit de frontlinie van het peloton. In tegenstelling tot in den Tour, werd er niet gewacht bij pech van de kopman en links en rechts werden de cartouchen en drinkbussen afgeschoten.

Na even op adem te zijn gekomen bij het standbeeld van de Dijkgravin vervolgden we onze weg richting Cock over de Scheldedijk aan een snedig tempo uit frustratie van de gemiste kans voor de Gorilla.

Eens op onze eindbestemming aangekomen was dit alles snel vergeten, mede dankzij Miranda die haar afwezigheid in BruCargo ruimschoots goed maakte met belegde boterhammen.

Bedankt aan de inrichter(s) voor deze vaste waarde op de kalender.
Tot de volgende!

24/07/17 09:09
Bedankt voor de rit mannen, mij weeral goed geamuseerd!
sam s
24/07/17 10:45
Super geamuseerd gisteren. Bedankt Gunther voor de rit, de rondleidong en de ravitailleringen.... Tot woensdag.
Raf dc
24/07/17 12:15
Weeral mooie rit moeten missen,maar toch nog kunnen genieten van de middagverhalen in clubhuis,heb daar gehoord dat de gorilla(luc v vl)last heeft van bruin hout(gratis af te halen bij hem)!!
luc bl
26/07/17 06:30
Prachtige parcourkennis goei bevoorading en na de rit weer op kracht met boterhammekes meer moet da nie zijn,merci aan de organisators
Ldw

Plaats een bericht
captcha