Wacht e beke

Zaterdag 23 Sept omstreeks 10.00u begonnen de grote werkzaamheden in de Polders van Kruibeke. Ignace, Luc, Gunther, Raf, Senne en Rinske hadden afgesproken om de dijk proper en verkeersvrij te maken voor de nakende Poldertijdrit van BBC.
Daarnaast werd ook de startplaats wat feestelijk ingericht met muziek en bar om ook de supporters op hun wenken te bedienen... Tegen de middag was alles paraat om de start te geven van een veel belovend evenement. De verwachtingen werden ruimschoots ingelost... Reeds om 12.00u (een half uur voor open gaan..) verscheen de 1e BBC-er op het appel om zich te komen "opwarmen". Dat laatste was echter niet nodig want de zon zorgde voor een heel aangename Indian Summer temperatuur... Rond 12.30u waren de meesten paraat - behalve Luc DW en Herman - onze numero uno en numero duo uit het klassement. Met een beeteke retard verscheen de Herman dan toch (met een heel brede smile in afwezigheid van Luc) om op die manier zijn achterstand in het klassement tot 8 punten te dichten.... De strijd voor geel blijft ijzingwekkend spannend tot de laatste rit...

Het eerste luik van de tijdrit was de groepsverkenning van het parcours naar Kallebeek. Onderweg bleken we de Marcel (op zijn twee-wieler !!) bijna verloren en moest er dus even gepauzeerd worden om hem te laten bijbenen... Aan Kallebeek werden Marcel en Steven gedropt als seingevers en werd aan het peleton diets gemaakt hoe de draai genomen moest worden in de volgende manches van de tijdrit. Terug aan het Veer van Kruibeke, konden we dus starten met de wedstrijd. Thais en Rinske hadden ondertussen de jury- en chrono-tafel bevolkt en zorden voor timing en perfect verloop van de tijdrit.
Er waren 2 klassementen : een voor de hardrijders en een voor de "tijd"rijders. In verschillende batches werd er gestart om de minuut... De eer was aan Senne om als eerste van start te gaan en hij zette meteen de norm met een moyenne van boven de 30, bijna 4 minuten sneller dan zijn geschatte tijd. Ook de anderen (Luc, Werner, Patje) reden allemaal een stuk (3-5 min) beter dan hun eigen verwachtingen. Alleen bij Luc VV bleek het een seconde spel te zijn. In de 2e batch voor de "tijd" rijders een gelijkaardig scenario waarbij Raf VG zwaar (>5min) onder zijn eigen schatting fietste, maar ook Herman, Johnny en Frankie zater er 2 minuten naast. Alleen de Pascal wist het verschil beneden de halve minuut te houden.
De top drie voor de (alternatieve) tijdrit zag er als volgt uit :
1/ Luc VV
2/ Pascal
3/ Frankie
Zij werden beloond met de nodige kussen en fantastische wisselbeker van de Poldertijdrit.

Ondertussen hadden ook de A-renners hun tijdrit gereden. Tom M mocht de start nemen, maar kende een mindere dag. Hij werd tijdens het 16km lange traject opgejaagd en voor bijgestoken door 3 andere snelle mannen die na hem gestart waren :
Xtiff, Nico en Raf D'Hollander. Daarna was het Herman, die lang voor Ignace bleef uitrijden maar uiteindelijk toch zijn minuut voorsprong moest prijsgeven; Gunther kon Herman zien rijden, maar kreeg dat gat (2min) niet meer gedicht. Wim en Raf waren laatst gestart en zij deden nog haasje over met de meet in zicht. Het was een razend spannende race met 6 renners (X-tiff, Ignace, Raf DC, Gunther VM, Raf DH en Nico) binnen een spanne van 45 Seconden !!! Maar iedere seconde telt in de tijdrit.. Het podium werd versierd door
1/ Nico
2/ Raf DH (reeds vertrokken, maar beker volgt)
3/ Gunther VM
Ook zij kregen de 3 kussen en beker uit de handen van Rinske - voorzitster van de Jury.

Als smaakmaker werd er afgesloten met een estaffette ploegentijdrit met alle aanwezigen. Het team Patje/Pascal/Xtiff kroonde zich tot overwinnaar met slechts 3 seconden voorsprong op de achtervolgers (Luc B/Johnny en Wim M!).

Het was een leuk feestje voor alle opgekomen supporters en renners. De overwinning smaakte HEEL ZOET bij een aantal van onze renners. Maar ook zij die aan het kortste eind trokken, vierden mee tot de zon doofde ... omdat het uiteindelijk toch maar JUST FOR THE FUN was.

Bedankt aan alle aanwezigen en in het bijzonder :
- Steven en Marcel voor het seingeven
- Thais en Rinske voor de tijdsopnames
- Ignace voor de praktische organisatie (ism Gemeente Kruibeke en W&Z)

We kijken nu al uit naar editie 2 volgend seizoen.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Zondag 24/09 : De GWF rit...
Door de feestelijkheden van zaterdag en het niet-standaard vertrekuur van 8.30u, waren er een aantal belangrijke afwezigen bij de start... Niet getreurd want achter een stevig mistgordijn, kon je de zon al zien stralen en vertrokken we goed gezin richting Stekene. Guido en Frank waren de piloten van dienst aan de kop. Voor een keer geen Marcel in de camionnette (hij was een van die feestvarkentjes), maar wel de Gunnie... Deze laatste had waarschijnlijk verschrikkelijk veel stress en slaagde er in om ons halfweg de rit kwijt te spelen. Na 15min speurwerk, was onze volgwagen terug getraceerd en konden we weer verder. Op deze manier werd het motto van de rit Wach - e - beke weer alle eer aan gedaan. In Wachtebeke, na ne link(s)e bocht - mochten alle remmen nog eens los en konden de frustraties (of de overtollige giftige alcoholsappen) van de dag voorheen worden weggetrapt... Daarna in volle galop richting Lokeren, maar wel tegen-wind... Frank en Guido moesten hun naarstig kopwerk bekopen en zodoende konden we op zoek naar 2 invallers / gangmakers... Marc en Patje rolden de mouwen op om ons voor de laatste 20km, tegen een gestaag tempo, terug aan de Halve Maan af te zetten. Daar aangekomen konden we ons verbroederen met Erick en Bossie die de vroege trein gemist hadden en om 9u waren gestart voor een mini-tochtje... Met het zonneke op terras, konden we het glas heffen op de Werner (stichter van de GWF rit) en zorgden Frank en Guido met Hot Dogs voor de hongerige magen. Het was super lekker en ideaal voor een afsluiter van een prachtige rit ! Merci Werner, Guido en Frank.
Op naar volgende week ...

Groeten
Raf

25/09/17 14:23
Wat een TOP-fiets-WEEKEND was het weer! Eerst een formidastische tijdrit met enorme sfeer en leute en dan op zondag nog eens getrakteerd (letterlijk en figuurlijk) met een prachtige rit.... met lede ogen naar het einde van weeral een super geslaagd BBC seizoen ..... snif snif snif .....
GVM
25/09/17 20:08
dank je aan allen die deze dubbel hebben op touw gezet....
twas genieten, zonnig, lekker...en vooral gezellig !!!

patje
25/09/17 20:56
INDERDAAD LEUKE TWEEDAAGSE!!!

MERCIEKES!!!


gr
Luc
25/09/17 21:06
Ignace & Co hartelijken dank voor de tijdrit langs de Schelde!dank aan het GFW commitaat op zondag!!weer knap werk van de baankapiteins en kopmannen van dienst.
afwezigen hebben altijd ongelijk: in het bijzonder de Luccen op zaterdag en zondag.Helaas moest ik forfait geven voor den apres op het zonnige Coq- terras.
Herman
26/09/17 15:18
Inderdaad spijtig van zaterdag waarvoor mijn exuces aan de organisators,maar khad nog wel wa puntjes over merci voor het ritje van zondag en zeker bedank voor drank en spijs,op naar volgende week voor de laatste zondagrit zorg dat je er bij bent!!!!
Ldw

Plaats een bericht
captcha