Haven en Polders

“En onzen bok is dood…”

Vreesden we eventjes om klokslag 09.00u. Doch niks bleek minder waar, want geitenboer assistent RDC en de oppergeitenboer SVW kwamen ons vergezellen omstreeks 09u10. Na een welluidende motivatiespeech van laatstgenoemde konden we vertrekken, al was er nog 1 bokske achterop. Dankzij een ommetje langsheen de Kruibeekse Velden kon mede bok-, euhm, kopman van dienst Anthony ook aansluiten.

“Maar ge hebt er 2 van doen om tsjoeke tsjoek te doen…”

En tsjoeke tsjoeke deden we, ditmaal met de benen, eerst nog wind mee, daarna wind in de zij om daarna genadeloos de wind op onze neuzen te krijgen. In Emmadorp diende dan het eerste vrije stuk zich aan, het startsein voor Sven en Raf om het ruime sop te kiezen, met in hun zog nog enkele gelukszoekers. Dankzij een laatste finale overname van Romain kon de sprint worden aangetrokken richting Paal, en ging de hartslagmeter even “Out of Range”.

Veel tijd om te recupereren was er niet, want het spel met de wind maakte het erg moeilijk om comfortabel in de bus te zitten. Doorheen de imposante haven klonk het gekende fluitje dat het 2e vrije stuk aankondigde. Hier en daar wat schijnmanoeuvres, platte benen, sterke benen en cartouchen zorgden ervoor dat een groepje met een 4-tal op de streep afstormde. Net op het moment dat we dachten dat de winnaar vast stond, kwam daar Sagangewijs de Raf toch nog de hoofdvogel wegkapen. Eens te meer bleken de laatste centimeters het belangrijkste moment om kop te doen.

Net op tijd om de sluis over te steken en tegen een strak tempo, dat eerder meewind deed vermoeden, keerden we richting huiswaarts. Enfin, tis te zeggen, richting Kruibeke. Want onze gidsen van dienst, die ondanks hun gebrek aan wedstrijdritme een sterke dag kenden, hadden nog wat in petto. Met een smakelijke hap en tap werd de laatste rit van het seizoen afgesloten, geheel in stijl van het huis.

Iedereen bedankt voor het gezelschap, en de inrichters van de rit voor de afterparty. Als dit geen waardige afsluiter is weet ik het ook niet meer.

Tot de zaterdag!

01/10/17 15:01
Een waardige afsluiter van een mooi seizoen! Ik kan er jammer genoeg niet bij zijn komende zaterdag... Veel plezier alvast!

Grtz
sam s
01/10/17 21:47
Wat een onverwachte wending in de top van het klassement ! Wat ook de volgorde moge zijn, alvast dik verdiende punten.
Frankie
02/10/17 09:31
Driemaal foei voor LdW die na zo een sterk seizoen toch nog een 2e gele trui lijkt te laten ontglippen. Spijtig dat hij er gisteren niet bij kon zijn. Een winderige rit met die opvallende afwezigheid van één onzer sterke baankapiteins. Den apres mocht er trouwens zijn. Een hartelijke ontvangst met alles derop en deraan. Dank aan Sven, Anthony & Co!!!
Idd een waardige afsluiter van weer een meer dan geslaagd seizoen, ondertussen al het 9e.
Bedankt hiervoor alle vrienden van de fiets en tot na een beestige winter, op weg naar een bijzonder jubileumjaar!
YM 2017 ?
YM 2017?
02/10/17 12:13
Een verrassende wending aan de kop van het klassement... Er voor blijven gaan is de boodschap want de prijzen zijn slechts aan de meet te verdienen.. Chapeau YM2017 ! Voor velen onder ons was het uitbollen naar het einde van het seizoen; den Anthony echter ging voor zijn persoonlijke openingsrit - op kop van het peloton met de neus in de wind doorheen de Hollandse Polders... Een dikke pluim. De rit was pico bello uitgestippeld en de 2 versnellingen gaven het toch nog een extra sportieve tint. De ontvangst in de koninklijke serre-stal was subliem.. Catering om duimen en vingers af te likken. Merci Melissa, Sven, Anthony en Co... Hopelijk volgend jaar weer van da..
Raf DC
02/10/17 12:28
Wat een ontknoping (???) van seizoen 9!
Dedju toch ....

Prachtige rit! Bedankt Sven & Anthony.
Kon helaas niet na-blijven ... toch kunnen proeven van de hele lekkere kazen !!!
Gunther van Mieghem
02/10/17 20:02
Inderdaad van een verrassing gesproken!!kon er jammer genoeg niet van meegenieten (werken KCD)van zowel de ontknoping als de geitenrit met alles erop en eraan!! dikke proficiat YM 2017 en ritorganisators!!
Luc bl
03/10/17 23:31
Leuke rit, leuk verslag.
Bedankt voor elke gereden kilometer dit seizoen, voor de organisatie ervan, voor de babbel erbij, voor het uit of in de wind zetten. Blij dat ik bij zo'n tof clubke ben!
Kris S

Plaats een bericht
captcha