Weekendrit

Pinksteren : de neerdaling van de Heilige Geest… en dát kan goed zeer doen aan het koppeke… Na een zware dropping en een klein bezoek aan het plaatselijke jeugdhuis ( of was het andersom) was het alweer vroeg / vroeger / vroegst dag .

Een heerlijk ontbijt, met dank aan de chef Mark en de sous , Erick, Frank, Tom en Jurgen, om de dag optimaal te beginnen. De innerlijke mens wat sterken met het oog wat nog komen zou . Om 10 u werd het startsein gegeven : onder een stralende zon ging het over rustige wegen, doorheen een heerlijk landschap, glooiend met als toemaatje mooie vergezichten… wat een ongelofelijk mooie streek. Via een ommetje naar Ieper ging het terug richting het Heuvelland, daarbij flirtend met de belgisch-franse grens .

Er werd genoten van de streek , door een enkeling nog gezongen, door de meeste al eens ferm gepuft, door minder getrainde … gezwoegd . Eén BBC-er slaagde erin om zijn hele aandrijvingsmechanisme naar de fietshaaien te rijden: Luc “beet” werd met voorsprong de pechvogel van de dag… de rest van de dag zou hij , afwisselend met de Gunni, de Marcel wakker houden ( of andersom ).

Met een uitstekende gids, Sam gesteund door zijn GPS én de Raf (idem), verkenden we de west-vlaamse heuvelzone : de Kemmel , waarbij de afdaling gemakkelijker bolt dan de klim op de kasseien, de Mont de Cats, de Rode Berg, de Mont Noir , … de bekendste van een hele reeks “ hellingen” . Het werd een schitterende rit : bedankt Sam voor de niet zo vanzelfsprekende voorbereiding, en Raf voor het gidsen van onze baankapiteinen, en natuurlijk voor de baankapiteinen ook een applausje !

Daarenboven werden we tijdens de rit ook nog culinair verwend : brasserie de HEKSESTOEL in Loker is zeker een adresje om te onthouden : als iemand ooit in de strek komt moet je daar zeker een het “ hammetje” gaan degusteren: zelfs onze Werner moest het gevecht aan gaan met het hammetje… héél zeker een lekker adresje !

Een bezoek aan de wijngaard in Loker van Peter van “ kleinrijselhoek” bracht ons kennis bij over de milieuvriendelijke teelt van wijndruiven en de vinificatie : het nut van een haag rond de wijngaard , de invloed van de grond, de geheimen en geschiedenis van de streek … kortom een boeiende uiteenzetting met een gesmaakte afsluiter onder de vorm van een proeverke van zijn huisbereide witte en rode wijn … alles te vinden op www.kleinrijselhoek.be.

Na een geslaagde en sportieve zondag werden we ´s avonds nog maar eens culinair verwend door de kookploeg met assistent BBQ-Pat : lekker en héél smaakvol !

Afsluiten deden we , naar BBC –normen, heel gepast : In de BON VIVANT werden we nog getrakteerd op een muzikaal intermezzo van plaatselijke muzikanten : whow…
Bedankt voor dit geslaagde BBC-weekend ( zondag )

28/05/15 10:56
Bedankt Eric voor het leuke verslag van een leuke rit!😊
sam s
28/05/15 12:51
Heel leuke, maar zware bergrit voor op een zondag na zaterdag ... maar allemaal bergen waar ik nog nooit geweest was - knap uitgestippeld parcours !
Minstens 2 kilo vlees gegeten, het moet dus wel goed zijn geweest !
En een tof verjaardagsfeestje van Curt Bruno als toetje ....

Bedankt iedereen
Raf
Raf DC
29/05/15 09:19
Haha, prachtige inleiding.
De Heilige Geest heeft ons bovendien zalig mooi weer gegeven de zondag, wat was dat bakken in de zon in de Heksenstoel!
En daarna bleef iedereen rechtop tijdens de uitgebreide wijngaard-uitleg, chapeau.
We hebben zelfs verschoten van onze Curt Bruno wijnkenner.
Kortom een leuke, ontspannen zondag.
Pascal

Plaats een bericht
captcha