TT: Hoogerheide

Elke reden om niet te moeten fietsen was goed vandaag: De Scheldecross, werken op zaterdag, werken op zondag, dochterlief, op reis, ..
Toch twee man met de auto aan de Saniver, en sportdirecteur Pat die zijn pupillen komt aanmoedigen.

Sam en Bossie zijn al vertrokken met de fiets, maar geraken nauwelijks vooruit. Het fietspad op linkeroever ligt er spekglad bij, ze moeten door het gras stampen om rechtop te kunnen blijven.

Zo vertrekken we wat later in Hoogerheide, maar dat heeft dan als voordeel dat de drukte al voorbij is. We kunnen ons goed uitleven op een parcours dat zo goed als continu door bossen en natuurgebied gaat.
Of zoals Guido Coucke het verwoordt: "Elke meter moet gefietst worden".

En die meters zijn bij momenten een droog paadje door het bos, maar evengoed door plassen, modderstroken, takken ontwijken, door het dichte struikgewas en op en neer door het anders zo vlakke Nederland. Een rit met 95% off-road, en de weinige asfalt die we onder de wielen kregen lag er spekglad bij. Opletten dus.

We komen aan een splitsing, Sam kan er niet genoeg van krijgen en gaat voor de 45km. Wij kiezen de 35km en komen na 500m al aan de bevoorrading, waar het zoute bouillonsoepje vlot binnen gaat.

Een knappe rit, de verplaatsing waard.

Pascal.

18/12/17 08:48
Bedankt voor het verslag en de bijhorende foto Pascal. Toch blij dat we hebben doorgezet, want was wel een mooie tocht met leuke singletracks die redelijk droog lagen.

Gelukkig geen zware valpartijen, want het was echt wel spekglad 's morgens...

Grtzzz
sam s
18/12/17 18:00
knap van de doorzetters, maar dat wss toch iets te glad voor mij, zelfs voor ploeg B om 11u was het zelfs nog op te passen....toch nog een gezellige afsluiter aan de stoof gehad !
dat laatste maakt veel goed ....

patje

Plaats een bericht
captcha