Openingsrit

Een goede start is alles.

Onder een mooi voorjaarszonnetje was het de eerste keer dit seizoen verzamelen geblazen op zondagochtend. Een succes, aangezien er meer dan 40 aanwezigen waren. Na enkele kleine cava’kes en een inspirerende speech van onze voorzitter, gingen we de eerste maal in 2018 in de slagorde staan.

Direct wind in de rug, dus tegen een fijn tempo werd er koers gezet richting Klein Sinaai. Hier en daar lag er nog een ijsplek in de Stekense bossen, bij wijze van herinnering aan de afgelopen winterdagen, maar zonder veel erg slaagden we erin om veilig en wel de Grot van Onze Lieve Vrouw van de Fietsers te bereiken.

Na een korte wachtbeurt verzamelden we rond meneer pastoor die ons wist te vertellen dat het belangrijk was om de juiste keuzes te maken. Na de zegening en het bijhorende geluksbrengerke besloten we die raad ter harte te nemen, en een stop in te lassen aan de overkant van de straat.

Zowaar waren er al enkelingen die zich op het terras in de deugddoende zon nestelden. De Marcel bleek wegens gebrek aan nen halve euro niet gezegend, een fout die snel werd rechtgezet zodat onze sportbestuurder met een gerust hart terug plaats kon nemen achter zijne Guido-mobiel.

Met de wind op de neus ging het gezwind terug richting Kruibeke, geen probleem voor onze kopmannen van dienst. Den Alain mocht in Sint Niklaas tekenen voor den 2e platte tsjoep van het seizoen, aangezien de Franky na welgeteld 0km al plat stond. Een hongerke en een dorstje begon zich op te dringen in onze coureurslijven, en klokslag 12u30 reden we den hof van Dirk en Marleen op, alwaar de vrouwen en pechvogel Marc al aan den drank zaten.

De openingsreceptie kon zowaar nog buiten gedaan worden, en met enkele frisse Jupkes en wat apéritiefhapkes werden de dorstigen gelaafd en de hongerigen gespijsd. Het eten werd geserveerd, en terwijl het frietkot op volle toeren draaide vond iedereen een plaatske aan tafel. De decibels gingen snel de hoogte in en er werd duchtig bijgebabbeld, een fijn weerzien…

De kop is eraf, en met de zegen van Onze Lieve Vrouw, kunnen we met een gerust hart aan het wielerseizoen 2018 beginnen!

Afspraak volgende week, hopelijk in even groten getalen en met hetzelfde weer of beter!

Tot dan!

Foto's zijn HIER terug te vinden!

06/03/18 02:20
Een geslaagde opener, en een fijn weerzien!

Komende zondag in de polder zullen de beenjes al eens goed op de proef kunnen worden gesteld... :-)

Tot dan...
Sam S
06/03/18 12:22
Zeer blij om iedereen nog eens terug te zien. Een leuke verrassing dat er - zelfs na 65 km - geen leeglopers waren, wat betekent dat de conditie van het peleton niet te veel averij heeft opgelopen in de winter !

Hopelijk blijft de sfeer er in voor de komende ritten !!

CU
Raf DC
06/03/18 15:04
Wat een culinaire & christelijke opener was dat zeg !

Fantastische opkomst met alleen maar blijde gezichten, leuke en lekkere after party... en (!) met héél wat mannen in goede vorm ....

Op naar de volgende!
Wendy :)
06/03/18 18:20
Inderdaad een leuke opener met goed weer en sfeer met de nodige hapjes en drankjes,leuke opkomst en mooi ritje richting klein snau en terug,op naar volgende week!!
Luc Bl
06/03/18 20:06
We zijn vertrokken !!!
er zal weer serieus geknokt worden voor het fel begeerde geel ...
dikke mercie voor de leuke rit en nog leukere after party...
YM2018 ?!?

Plaats een bericht
captcha