Rit naar Hamme (RVV)

Resurection time …

Onder begeleiding van onze jarige voorzitter en diens zoon Senne –R.E.S.P.EC.T voor het puike kopwerk en volharding tot in Temse-, vertrokken een 25-tal gemotiveerde BBC’ers vanaf de HH parking, om in de “lead-out” van de profs de mooiste rit van het jaar, de RVV, in levende lijve te mee te maken. Het was frisjes en een donker wolkenpak had zich boven onze hoofden genesteld …. daarom werden hier en daar de regenvestjes al aangedaan. Mijne Peteren had zich gelukkig al wat warm gelopen wegens platten tube...
We fietsten via o.a. Burcht, enkele lokale lussen, Haasdonk naar Temse Velle. De wind was alom aanwezig en beukte lekker in op de koptrekkers… geen probleem echter om tijdig aan café The Falcon te arriveren … een lekkere Kwaremont (of cola) werd ons meteen door Raf getrakteerd ter ere van zijne verjaardag en via de, voor de gelegenheid opgestelde TV in de garage, konden we in het tentje, live de uitzending volgen….. de ploegvoorstellingen liepen op zijn einde en weldra zou het startschot op de Antwerpse kaaien worden gegeven voor een weerom spannende, vol emoties en teleurstellingen, maar nooit ontgoochelende RVV !
Door gebrek aan enkele verwarmingselementen kregen de meeste onder ons toch al wat kou…. De renners mochten gaan komen! Op het scherm zagen we start en officiële start in Burcht … de koers was begonnen en de eerste valpartij werd al snel een feit … Sep Van Marcke kon al meteen een achterstand van anderhalve minuut gaan goedmaken op het peloton. Mooie beelden van Kruibeke (waar lieve mensen wonen ?) vulden onze ogen en harten met trots …
Onze trouwe Marcel de sportdirecteur begeleider Marc M. toonde ondertussen ook zijn goed hart (en portemonnée) en trakteerde ons op zijn beurt ook voor zijn verjaardag … nogmaals HIEP HIEP HOERA voor de jarigen ! ..en zodoende bleven onze glazen gevuld.
Enige tijd later, voorafgegaan door de reclamewagens, ontelbare moto’s en wagens met ploegleiders en reserve fietsen, passeerde de meute reeds aan hoge snelheid onze uitkijkpost … zoef zoef … daar Sagan en Naesen en Lampaert of toch niet en was dat nu Van Avermaet niet?
Enfin, ieder van ons zal er wel een paar herkend hebben….
Even snel als ze aankwamen waren ze alweer gepasseerd, hoog tijd dus om onze eigen beentjes terug molentjes te laten draaien … wat hoog nodig bleek want velen hadden het ondertussen serieus koud gekregen. Er werd beslist om geen ommetjes meer te maken en daarom zetten we resoluut koers richting ons clublokaal …. Eerst nog even testen op de viaduct en de Beekstraat om vast te stellen dat de conditie nog niet terug/op peil is …. ??.
Aangekomen trakteerden Veerle en Caro ons nog eens voor hun afscheid… bedankt dames voor de fijne tijd en het gaat jullie goed! Wat brengt de toekomst ons …. ?
Ambiance muziek en meezingen uit volle borst deed ons al snel vergeten dat er iemand de kabel van de TV had doorgebeten en dat we dus op onze honger bleven voor beelden van de Ronde.
Thuisgekomen, lekker warm douchen, hapje eten, en vervolgens vanuit de luie zetel verder de koers volgen … met een spannende en welgekende ontknoping voor ieder.
Het was weerom een leuke ochtend en namiddag geweest …. Tot de volgende

04/04/18 07:42
Weerom een verslag om eens bij te gaan zitten en dit na drie weken afwezigheid,dat belooft als die benen ook terug in orde gaan zijn.kort maar gezellig ritje het tekort aan kilometers kan volgend weekend terug op punt gezet worden,allen op post.merci voor de traktaties
Ldw
04/04/18 09:43
Top verslag Gunther en blij te lezen dat je inderdaad helemaal verrezen zijt (nu de benen nog :).
Helaas heb ik zondag jl een paasei op mijn hoofd gehad en dien ik komend week-end forfait te geven - net nu er een dubbel op de kalender staat. Is dat balen !!!
Grtz
Raf DC
04/04/18 16:46
Leuk verslag Gunther van een leuke dag al had diene hollander(wel verdiend gewonnen!!!)wel een belg mogen zijn,
denk niet dat ik Kwaremont bier in mijn pulle ga doen want die zaten serieus in mijn benen amaai,

grtz
Luc BL

Plaats een bericht
captcha