Rit naar Putberg

Het beloofde een fijne zondagvoormiddag te worden, want den Johnny en de Romain zouden ons op sleeptouw nemen richting de alom gevreesde Putberg. Een mooie groep alweer, en de Marcel had wederom zijn handen vol met noteren. Nadat de laatste laatkomers hun opwachting maakten, ging het richting de brug van Temse.

Onder een stralend zonnetje werd er rustig gestart en kronkelden we rustig doorheen de mooie landschappen. Na een 40-tal kilometers kondigden de eerste glooiingen zich aan, met zowaar een vrij stuk bergop. De benen waren opgewarmd en in snel tempo ging het verder richting de afdaling voor de Putberg, alwaar we op de kasseien gekatapulteerd werden… Na de klimgeiten konden nu de echte flandriens zichzelf eens goed laten gaan, temeer iedereen wist dat de ritorganisatoren ons op de top zouden vergasten op een 5 sterren bevoorrading.

Met gevulde magen zetten we terug koers richting huiswaarts, maar niet vooraleer we nog een kasseistrook te verwerken kregen. Zonder verdere problemen haspelden we de kilometers verder af, maar ondertussen waren er nogal wat andere fietsers buiten gekomen, waardoor de Marcel al zijn ervaring moest gebruiken om in onze wielen te kunnen blijven hangen.

Enkel een gesloten spooroverweg gooide nog een beetje roet in het eten, maar man van de streek Johnny begeleidde ons vlekkeloos richting de juiste kant van het water. Langsheen het mooie Polderjaagpad arriveerden we aan het Chiro-terras waar de pintjes vlot passeerden.

Bedankt aan de organisatoren voor de vlekkeloze rit en bevoorrading! Tot de volgende…

07/05/18 18:12
Ja Ja weerom een topper op de kalender die zeker de moeite was om mee te rijden, super parcours en bevoorrading!!Dikke Mercie!!!!

gr
Luc
Luc BL
08/05/18 10:48
Fantastische rit doorheen mooie streken .... eerste boven de 100 km rit van het seizoen!

JOL (Chiro-Kruibeke) dankt allen voor hun bezoek en deelname !! Er zijn er zelfs die speciaal hun BBQ (en gasten) bijna hebben voor laten staan :):)
GVM
08/05/18 12:41
bedankt Romain en Johnny.
't was ook dit jaar weer genieten van het glooiende parcours met als hoogtepunt de put van de Putberg.
Frankie
08/05/18 20:50
Leuk afwisselend parcours, en met eens achteraan te rijden heb ik die lange slinger van gebogen ruggen eens kunnen bewonderen...een aanrader..echt mooi op zien !
bedankt Johnny en Romain voor deze meer dan gesmaakte rit!
wafel met chocolat....hmmmmm!

patje
09/05/18 09:00
Deze rit blijft een topper. Prachtig decor en ook eens dito weer nu.
Knap werk hoor.
Nog ne merci voor de lekkere koek en het nodige vocht zowel tijdens als na de rit.

Grtz
Kurt

Plaats een bericht
captcha