Valckeniersclassic (met auto naar Aalst)

Vandaag - zondag 13 Mei - speelden we op verplaatsing. Met ons 1e elf-tal (Luc B, Luc VV, Luc DW, Gunther VM, Kurt, Kris, Johnny, J-P, Yannick, Senne en Raf) en zonder onze coach vertrokken we om 8u naar Aalst. Het zag er heel grijs uit en beloofde dus een druilerige dag te worden. De GPS van GVM had nog wat foliekes in petto alvorens bestemming (AZ Aalst & Garage Valkeniers) te bereiken. De aanwezige speaker begroette de 11 sterren van het verre Kruibeke heel hartelijk - en klaar waren we om er in te vliegen.

Gunther en Johnny posteerden in de spits, met Kurt op de nummer 9. Het verliep allemaal vlot, al was er wel wat gekreun wanneer het bergop ging. Senne leek om vervanging te vragen, maar gezien er geen wisselspelers waren, moesten we met z'n 11-en voort. Luc DW fungeerde uitmuntend als jongere coach en trok ook de juniors mee in het gelid. Gelukkig was er tijdens den half time een stevige bevoorrading en dito vitaminespul zodat iedereen terug opgelapt geraakte voor deel 2. Een iets pittigere helling lag ons nog te wachten !!! De opstelling werd hier grondig door elkaar geschud : Kris en Yannick gingen mee in de spits, gevolgd door Kurt op zijn vertrouwde positie. JP en Luc VV gingen nu op de laatste man spelen en Luc B, Senne (met zijn 2e adem) en Luc DW bikkelden om het middenveld. Maar hoewel we regelmatig posities wisselden, geraakten we niet echt uit teamverband gespeeld. Bij momenten was het opletten want de Aalsterse weggebruikers zijn misschien wel vuil Jannetten gewend, een karig peleton fietsers hebben ze meestal niet gezien en kwamen we (GVM, Kurt) er bij momenten met de schrik of kak in de broek vanaf. Gelukkig uiteindelijk allemaal zonder kleerscheuren.

Zelfs een loeiharde laatste 5 minuten naar de finish kon de ploeg niet kraken !

Heel voldaan bereikten we de Renault garage, waar de speaker ons met lof overspoelde, doch aanmaande om plaats te nemen aan tafel voor nen recovery shake (beter gekend ter plaatse onder de naam Affligem). Daarna werd er vaart gezet naar huis - mits nog een gezellige tussenstop met z'n allen !!! bij Marleen&Chris. Nog eens toasten en zingen voor de jarige Kris en zo konden de boeken toe na een geslaagde zondag voormiddag en een geslaagde en mooie uitmatch.

In totaal meer dan 6o km op de teller, 400HM en een moyenne van 32,5 km/h (op de schaal van Dre)...

Wij zijn alleszins klaar voor de rit naar het lustrum WE. U ook ?

Gegroet,
Raf

16/05/18 09:02
Hele mooie rit en zeker en vast de moeite om volgend jaar de 90 km op de kalender te zetten. Proficiat aan de youngster van ons peloton in zijn volharding... leuke dag met goede after-party ... meer moet da nie zijn !
gvm
16/05/18 09:17
Spijtig dat ik er niet bij kon zijn, chapeau aan de aanwezigen om de weersomstandigheden en de hoogtemeters te trotseren...
sam s
16/05/18 20:46
Blij dat ik er bij was, mooie streek om te fietsen, en inderdaad een heel polyvalent team aan de aftrap, leuk verslagje trouwens,
aftellen naar zaterdag!!

gr
Luc
Luc BL
17/05/18 14:18
Plezante rit, leutige bende, mooi verslag. Ik lees in de sterren dat er een fantastisch weekend aankomt.
Kris

Plaats een bericht
captcha