Tijdrit

Zondagmorgen om 07:00 gaat de wekker af ... maar omwille van enkele duistere omstandigheden (waren het lasogen ... ?) pas om 08:00 uit het bedje ... haastig en zonder eten en/of koffie (met chasse petat nadien tot gevolg ...) richting Scheldelei om vast te stellen dat het (wegens o.a. vrijgezellen weekend van onze Bossie) uitgedunde 22-koppig peloton reeds aan de groepsverkenning van de enige en echte tijdrit was begonnen ... een tijdrit van 16 km ex Scheldelei tot aan Kallebeek en terug en dit tot 2X toe.
Ongeveer halverwege van de verkenning vervoeg ik de bende met onder hen enkele youngsters ! De ochtend kilte en scherpe wind schrikt ons duidelijk niet af.
De inschrijvingen worden onder vakkundige leiding van Ignace en (ad interim tijds monitrice) Thais genoteerd. Ofwel kiezen voor manche 1 ... zo snel als mogelijk de 16 km afleggen, ofwel voor manche 2 om zonder hulpmiddelen (gps,uurwerken en andere tijdsaanduidingen) je eigen vooropgestelde tijd zo nauwkeurig mogelijk te benaderen of voor manche 3, in groepjes van 3 zo snel mogelijk het parcours afleggen.
Ondertussen krijgen we ook nog het gezelschap van Wouter de Cleen die nadien met zijn 41 km/uur gemiddelde een maatje te sterk voor ons blijkt te zijn... proficiat Wouter!
Als echte professionals worden de fietsen vast gehouden tot wanneer het sein 3,2,1 start wordt gegeven ... en iedereen zich met gekromde rug en recht op de trappers zich richting sportdirecteur Marcel aan het keerpunt Kallebeek begeeft.... vlotjes worden alle manches afgehaspeld en omstreeks 12:15 volgt als snel de "prijsuitreiking" ... en wat voor één !!! Ignace heeft voor prachtige bekers en zelfs palmen gezorgd. De winnaars worden terecht gehuldigd en ook onze juniors Senne en Victor worden met bekers en palmen overladen .... verder valt onze Nico met zijn snelste tijd in de prijzen en ook de Gunnie die slechts 2 seconden afweek van zijn vooropgestelde/opgegeven tijd ! Ook de snelste ploeg wordt terecht gehuldigd.
Net voor de uitreiking krijgen we nog bezoek van Raf DC en Erick V, die blijkbaar ook wat langer last hebben gehad van las-ogen .... nog wat lekker nakeuvelen met iedereen tijdens een ondertussen hogere en betere temperatuur + zonnetje en we sluiten weerom een prachtige fietsdag af !

Speciale dank aan Ignace voor de puike organisatie en alle deelnemers om weer hun beste beentje te hebben voorgezet.

Tot morgen !

27/06/18 09:02
Prachtige organisatie !
Leuke sfeer.
Proficiat aan alle deelnemers en de winnaars.

Dank u wel Ignace voor de knappe organisatie.
Raf DC

Plaats een bericht
captcha