Rit naar Emmadorp

Regen-dag 29 April 8.30u HH.

Rond 7u rolde ik uit mijn bed met een beeteke miezer... Volgens de buienradar ging het nog tot 9.30 lichtjes regenen (kans op...) met daarna mooi weer. Geen excuses dus en prepareren voor de rit naar Hulst.

Vertrek was om 8.30u (hetgeen voor Kenny toch een verrassing bleek want hij miste het startschot met ca. 30 minuten..). Ignace en Krostief deden een vlotte briefing terwijl een 5 tal renners in den bak van Guido Mobiel hadden plaatsgenomen om toch nog wat te schuilen. Doe daar nog 10 man bij die buiten stonden en met een peletonneke van 18 man (een schril contrast met de 40 man van de voorbije weken) waren we compleet voor vertrek - allen deze keer in regen-tenu.

Doorheen Melsele, Vrasene, Verrebroek en Kieldrecht schoven we richting Nederland en Vestingsstad Hulst : voor Guido en andere crossers geen onbekend terrein ! Daarna ging het naar Grauw en Paal voor de start van de versnelling richting Emmadorp. Het water bleef maar uit de hemel stromen en zodoende zetten we terug vaart richting Vrasene.

Na het viaduct van Vrasene nog eens stoppen voor de 3e plaspauze... Door de aanhoudende regenval bleken de meeste blazen immers sneller gevuld dan anders.. 3 keer moeten stoppen dus, maar gelukkig geen enkele platte ondanks de vochtige en soms vettige wegen in de POlders.

In Kruibeke werden we met open armen ontvangen in de stoomtram. Allee zo werd dat medegedeeld in de briefing. Helaas had de waard misschien wel zijn armen open gedaan, zijn deur was echter "closed" gebleven en gingen we dus een warm oord op zoeken in ONS HUIS. Erica was ons genegen en stak de vuurkes aan - goed om ons onderkoelde lijf wat vlam te geven. De innerlijke mens werd opgewarmd met een warme choco (8 stuks) of Erwtensoep (2 stuks), en daarna ging het enkel in crescendo...

Voor de gelegenheid werd onze Romain VE in de bloemetjes gezet, want hij had niet enkel een dijk van een versnelling gereden - deze week had hij ook op zijnen teller +1 gemarkeerd. Proficiat Romain !

Na een uurtje keuvelen, stond het (overdekt) terras van het gildenhuis onder water.. Tijd om thuisfront op te zoeken en fietske te gaan boenen voor de 1e woensdagrit.

Groetjes
Raf

03/05/18 20:06
Chapeau aan de dapperen die de barre omstandigheden getrotseerd hebben!

Gelukkig vant weekend zonniger weer om op de Putberg te knallen. :-)
sam s

Plaats een bericht
captcha